Skip to main content

Clickbait 2019: ZF vede Cernobîl peste tot. Cancan, îngrijorat că nimeni nu o mai ...pe Ioana Ginghină în pat. Nu vă gandiţi la prostii!

 
Clickbait 2019: ZF vede Cernobîl peste tot. Cancan, îngrijorat că nimeni nu o mai ...pe Ioana Ginghină în pat. Nu vă gandiţi la prostii!

Două titluri de clickbait din online-ul anului 2019. Unul vine de la Ziarul Financiar, publicaţie zguduită puternic de impactul serialului Cernobîl. Al doilea, de la Cancan, care a trecut de la "a murit" la un nou tip de a atrage publicul. Un tip din care înţelege fiecare ceva. Că pe Ioana Ginghină nu o mai ...nimeni în pat. Spoiler alert: nu, nu sunt prostii!

Publicitate

Să le luăm pe rând:

Cernobîl, drobul de sare din Ziarul Financiar

Serialul Cernobîl a dat netul peste cap. Şi pe cei de la Ziarul Financiar. Cu grija unei noi potenţiale catastrofe, ziarul de la Ziarul Financiar pune un titlu alarmant şi prăpăstios:

"Nu au văzut deloc filmul Cernobîl: Polonia vrea să construiască cel puţin 6 reactoare nucleare care să acopere 20% din consumul de energie până în 2040"

Care este legătura între Cernobîl şi situaţia din Polonia? Este ceva care să ne îngrijoreze? Au probleme reactoarele din Polonia înainte de a fi construite?

Textul vorbeşte despre intenţia polonezilor de a-şi acoperi necesarul de energie cu centrale atomice.

Un reactor înseamnă automat un dezastru, aşa cum spune titlul? Nu, dar Cernobîl este un subiect căutat pe net şi are potenţial de "Click"

Îngrijorarea Ziarului Financiar a fost "taxată" de comentatori:

  • Ignoranta incepe de la titlu la articolul asta. Chiar nu mai aveti redactori competenti deloc ?
  • SENZAŢIONAL! Folosim un accident să discredităm cea mai safe, statistic vorbind, metodă de a crea energie pe care o avem la dispoziţie acum, energia nucleară.
  • Comercianţi de frică şi dezinformare Ziarul Financiar, consultaţi o statistică, un fizician când scrieţi articole că miroase până în Ecuador prostia emanată de articolul ăsta.
  • Cred ca cel sau cea care scrie articolele a văzut filmul dar nu a avut mai mult de 5 la Fizică. Nu este prima data când apar articole penibile în acest ziar. În 70 de ani de energie nucleară au avut loc 2 incidenta majore: Cernobal şi Fukushima

Articolul ZF, aici.

Cum ne noi, varianta Cancan. Pe Ioana Ginghină nu o mai ... nimeni în pat

Noua reţetă a clickului, de la Cancan. Ceva mai "elaborată" decât clasicul "A murit":

- Ai un context "cu potenţial", în cazul de faţă "un atac sub centură după divorţ", şi lucruri care se întâmplă "în pat"

- Înlocuieşti un cuvânt cu trei puncte (un fel de "beeep", în scris), şi "cine se gândeşte la prostii, păcatul lui să fie!"

Titlul Cancan: "Ioana Ginghină, atac sub centură la Alex Papadopol după divorţ: "Nu mă mai ...nimeni în pat"

Nu vă gândiţi la prostii, vă dăm "rezolvarea", cu citatul complet:

Dorm într-un pat mare de două persoane… singură. Este fantastic, nu mă mai înghesuie nimeni. Pot dormi pe diagonală, dacă vreau."

Articolul CanCan, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    pentru clickbait-uri va recomand calduros site-ul psd-ului numit stiripesurse. intra in top 5 site-uri cu titluri false si stiri aiuristice in orice zi a anului.
  • Un cititor ocazional Un cititor ocazional
    Felicitari, ai reusit sa faci din nimic un articol despre nimic. Imi place ca fix inainte de a da comentariul asta imi apare "sustine o presa curata". Cand faci clickbait din clickbaitul altor publicatii, nu e tot clickbait? Intreb doar

Trimite un comentariu

sus