Skip to main content

Clickbait 2019: ZF vede Cernobîl peste tot. Cancan, îngrijorat că nimeni nu o mai ...pe Ioana Ginghină în pat. Nu vă gandiți la prostii!

 
Clickbait 2019: ZF vede Cernobîl peste tot. Cancan, îngrijorat că nimeni nu o mai ...pe Ioana Ginghină în pat. Nu vă gandiți la prostii!

Două titluri de clickbait din online-ul anului 2019. Unul vine de la Ziarul Financiar, publicație zguduită puternic de impactul serialului Cernobîl. Al doilea, de la Cancan, care a trecut de la "a murit" la un nou tip de a atrage publicul. Un tip din care înțelege fiecare ceva. Că pe Ioana Ginghină nu o mai ...nimeni în pat. Spoiler alert: nu, nu sunt prostii!

Publicitate

Să le luăm pe rând:

Cernobîl, drobul de sare din Ziarul Financiar

Serialul Cernobîl a dat netul peste cap. Și pe cei de la Ziarul Financiar. Cu grija unei noi potențiale catastrofe, ziarul de la Ziarul Financiar pune un titlu alarmant și prăpăstios:

"Nu au văzut deloc filmul Cernobîl: Polonia vrea să construiască cel puțin 6 reactoare nucleare care să acopere 20% din consumul de energie până în 2040"

Care este legătura între Cernobîl și situația din Polonia? Este ceva care să ne îngrijoreze? Au probleme reactoarele din Polonia înainte de a fi construite?

Textul vorbește despre intenția polonezilor de a-și acoperi necesarul de energie cu centrale atomice.

Un reactor înseamnă automat un dezastru, așa cum spune titlul? Nu, dar Cernobîl este un subiect căutat pe net și are potențial de "Click"

Îngrijorarea Ziarului Financiar a fost "taxată" de comentatori:

  • Ignoranta incepe de la titlu la articolul asta. Chiar nu mai aveti redactori competenti deloc ?
  • SENZAȚIONAL! Folosim un accident să discredităm cea mai safe, statistic vorbind, metodă de a crea energie pe care o avem la dispoziție acum, energia nucleară.
  • Comercianți de frică și dezinformare Ziarul Financiar, consultați o statistică, un fizician când scrieți articole că miroase până în Ecuador prostia emanată de articolul ăsta.
  • Cred ca cel sau cea care scrie articolele a văzut filmul dar nu a avut mai mult de 5 la Fizică. Nu este prima data când apar articole penibile în acest ziar. În 70 de ani de energie nucleară au avut loc 2 incidenta majore: Cernobal și Fukushima

Articolul ZF, aici.

Cum ne noi, varianta Cancan. Pe Ioana Ginghină nu o mai ... nimeni în pat

Noua rețetă a clickului, de la Cancan. Ceva mai "elaborată" decât clasicul "A murit":

- Ai un context "cu potențial", în cazul de față "un atac sub centură după divorț", și lucruri care se întâmplă "în pat"

- Înlocuiești un cuvânt cu trei puncte (un fel de "beeep", în scris), și "cine se gândește la prostii, păcatul lui să fie!"

Titlul Cancan: "Ioana Ginghină, atac sub centură la Alex Papadopol după divorț: "Nu mă mai ...nimeni în pat"

Nu vă gândiți la prostii, vă dăm "rezolvarea", cu citatul complet:

Dorm într-un pat mare de două persoane… singură. Este fantastic, nu mă mai înghesuie nimeni. Pot dormi pe diagonală, dacă vreau."

Articolul CanCan, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • pentru clickbait-uri va recomand calduros site-ul psd-ului numit stiripesurse. intra in top 5 site-uri cu titluri false si stiri aiuristice in orice zi a anului.
  • Felicitari, ai reusit sa faci din nimic un articol despre nimic. Imi place ca fix inainte de a da comentariul asta imi apare "sustine o presa curata". Cand faci clickbait din clickbaitul altor publicatii, nu e tot clickbait? Intreb doar

Trimite un comentariu