Skip to main content

DERAPAJ. Poveşti cu pedofili la Acces Direct. Detalii explicite la o oră accesibilă minorilor. Ce amendă a primit Antena 1

 
DERAPAJ. Poveşti cu pedofili la Acces Direct. Detalii explicite la o oră accesibilă minorilor. Ce amendă a primit Antena 1

DERAPAJ. Emisiunea Acces Direct a difuzat mărturiile unui pedofil, în direct, la o oră accesibilă minorilor. Mărturiile i-au şocat şi pe poliţişti: la scurt timp după emisiune, invitatul care a povestit ce le făcea copiilor a fost arestat.

Publicitate

Isprava Antenei 1 a fost amendată de CNA: Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să sancţioneze postul de televiziune cu 50.000 de lei.

Amenda a venit la propunerea lui Radu Herjeu şi a trecut cu unanimitate de voturi. Emisiunea sancţionată, difuzată pe 19 iunie, a încălcat legea referitoare la protecţia minorilor.

„O să vreau să fac o propunere, tinând cont de recidivă. Oamenii ăştia chiar nu înţeleg să nu mai abordeze genul acesta de subiecte în asemenea hal. Am senzaţia că o fac în totală lipsă de respect, doar de dragul audienţei”, şi-a argumentat Herjeu propunerea.

Articolul invocat vizează protecţia minorilor.

Au votat pentru: Radu Herjeu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălaşa, Răsvan Popescu, Orsolia Borsos, Alexandru Kocsis, Dorina Rusu.

De la momentul votului a lipsit Radu Călin Cristea. De altfel, membrul CNA a ieşit din sală chiar înainte ca subiectul Acces Direct să fie să fie discutat.

Întrebată de Radu Herjeu cum explică cele întâmplate în ediţia Acces Direct, reprezentanta postului Intact a spus că presupusul pedofil a fost adus în studio la acea oră pentru a trage un semnal de alarmă.

„Pedofilul a fost arestat pentru 30 de zile după multitudinea de plângeri făcute la poliţie după difuzarea emisiunii pe post. Dacă ar fi fost difuzată la altă ora n-ar mai fi avut acelaşi impact”, a completat aceasta.

Articolul invocat pentru amendă:

Art. 39 (2): „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.”

Poveştile explicite ale pedofilului la Acces Direct: „Îl îmbrăţişam şi-l pupam pe obraz. Recunosc că am ajuns să fac săruturi”

  • „Despre Eduard Miller, s-a apropiat mult de mine şi de mama ştia că sunt un băiat amărâţel şi tot timpul eram de ea să mă pună, ca să duc copilul la şcoala acu` doi ani, când Edi avea 10 ani.

Mara Bănică: Cu alţii ai întreţinut?

  • Doar a fost discret, să-i îmbrăţişez şi să-i sărut pe obraz, una la mână. Edi, băiatul, m-a sunat pe mine la telefon de pe Burebista.”

Reporter: Cât de apropiaţi eraţi voi fizic? Îi atingeai?

  • „Da, normal, le-am făcut aceste teste, toate astea, să-i ating pe ei, să-i atrag atenţia lor, vorbeau cu mine să-mi spună: pune mâna, vorbeau cu mine că s-au simţit bine.”

Cristina Cioran: Tu ai rănit aceşti copii?

  • „Nu, nu a fost vorba de răneală, (…) ci doar în viaţa mea am fost aşa, obicei învăţat în viaţă să fiu drăgăstos de copii, dar aşa mi-a scăpat ticul acesta să-i îmbrăţişez, poate să-i pup pe obraz şi deodată copiii au început să umble şi pe mesaje pe Facebook, (…) din urma urmelor să primesc şi cereri pe Facebook de la copii, le-am dat şi lor cerere, după care le-am confirmat cerere şi după aceea au început să-mi spună gesturi, că dacă sunt gen pe invers am spus că nu sunt genul pe invers să fiu şi am spus că sunt gen pupăcios, ca să fiu, să-i îmbrăţişez, poate să-i alint şi mi s-a părut”

Reporter: Simţeai că ei erau lipsiţi de afecţiune?

  • „Exact, afecţiunea asta”

Reporter: Ai lucrat doar cu băieţi.

  • „Da, (…) pentru că totul pleacă de la părinte. Relaţie sexuală n-a fost. Îl îmbrăţişam şi-l pupam pe obraz. Recunosc că am ajuns să fac săruturi.

Reporter: De ce le cereai copiilor, băieţilor, poze cu ei în baie?

  • „Cu poze nu făceam. Îmi trimiteau multe mesaje scrise, să-mi spună să-i trimit eu poza mea.”

Argumentele lui Radu Herjeu şi ale Dorinei Rusu:

  • Radu Herjeu:

„Mi se pare jenantă ipocrizia. Antena 1 l-a invitat acolo, ştiind exact de ce l-a invitat acolo. Pe cine păcăleşte atitudinea Marei Bănică: „Vai, să sunăm acum la poliţie că e un pedofil aici. Te rog, nu mai spune”. Păi nu de aia l-a chemat Antena 1? Pai nu de aia, că e un pedofil care poveteşte toate acele grozăvii?

Ipocriziile astea sunt deja jenante. Să-l chemi pe unul să-ţi facă audienţă povestind cum săruta copii de 14 ani şi în direct să-l bălăcăreşti.

Voi nu încălcaţi nicio lege care să pedepsească penibilitatea.

Din punctul meu de vedere aţi încălcat iarăşi articolul privind protecţia minorilor pentru că la ora 17:00 astfel de discuţii despre activităţi pedofilice mi se par de neacceptat.

Subiectul putea fi abordat după ora 23:00, dacă spuneţi că el avea un scop nobil.”

  • Dorina Rusu:

„Nu poţi să-l chemi pe acel individ, să-l legitimezi lăsându-l să povestească acolo toate acele grozăvii, iar tu să te oripilezi ca o ţaţă. Mi se pare ceva infiorător aşa ceva. A, că după a fost arestat, foarte bine, dar se putea vorbi despre acest caz fără să vină el să povestească. Se putea discuta cu părinţii.

A dat şi nu numele anumitor copii. Putea să fie prevenit înainte că nu are voie să rostească numele copiilor. Este total interzis de lege.

Feluş în care a fost abordat subiectul a fost să producă audienţă.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    ***, nu intelegeti ca nu au vrut sa il aresteze pana nu a venit la antene , chiar daca erau plangeri
  • am studii inferioare am studii inferioare
    Niciodata nu o sa am vreun respect pentru cineva care lucreaza la aceasta emisiune. Nu cunosc acest caz, si nu urmaresc emisiunea in general, dar s-a intamplat sa ma aflu in fata unui televizor la un moment dat si m-am ingrozit. Era un barbat care isi acuza sotia de lucruri ingrozitoare. Daca ea se afla in fata televizorului si vedea/auzea ca la televizor se vorbeste despre ea intr-un mod ingrozitor, ce putea ea sa faca? A acceptat sa vorbeasca in direct, si bineinteles ca a fost tarata prin noroi. Este un cerc vicios care trebuie oprit cu orice pret.
  • mile mile
    gicu, esti cumva ruda cu barna
  • gicu gicu
    @mile: esti cumva ruda cu Dancila?
  • mile mile
    probleme are politia , de ce nu a facut nimic inainte , a fost arestat dupa ce a venit la antene , au facut bine sau rau , pt siguranta copiior antena a facut bine ca l-a adus
  • marian marian
    Foarte putin trebuia mai mult cea maxima pentru emisiunea aceasta de la antenuta facuta pentru oamenii cu mintea in alta parte , oricum pentru un pumn de audiente antena baga toate ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Trimite un comentariu

sus