Skip to main content

DERAPAJ. Totul pentru audienţă în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV

 
DERAPAJ. Totul pentru audienţă în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV

DERAPAJ. Din nou intrare în viaţa rudelor îndoliate în cazul crimelor din Caracal, pe România TV. Postul TV a difuzat, astăzi, imagini cu mama Luizei, tânăra ucisă la Caracal, în faţa casei criminalului.

Publicitate

După declaraţii pe larg, mama Luizei apărea în imagini plângând, îndurerată. România TV a fost singura staţie care a difuzat imaginile cu mama Luizei plângând. Imagini cu declaraţiile rudei adolescentei ucise erau şi pe Antena 3.

În imagini, reporterii încearcă să obţină cât mai multe declaraţii de la mama Luizei. "Dacă ar fi procurorii aici, ce i-aţi întreba. Uitaţi-vă spre cameră şi spuneţi!" a fost una dintre întrebări.

Celelalte staţii au evitat imaginile. Pe Digi 24, de exemplu, se spunea doar "Rudele Luizei s-au adunat la locul crimei", fără imagini cu acestea. Au fost, la un moment dat, doar câteva cadre, de doar câteva secunde. Realitatea TV şi B1 TV au evitat, de asemenea, imagini cu familia Luizei, din faţa casei din Caracal.

Ce spune legislaţia CNA?

Printre altele, că:

(2) În cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arată suferinţele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia.

"Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private, aşa cum acestea sunt recunoscute şi ocrotite de Codul civil.

Vezi reglementările complete, aici.

GALERIE FOTO: Posturile TV şi crima de la Caracal

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • schimbarea climatica schimbarea climatica
    incepe sa devina ridicol. acum cateva luni a murit in america John McCain si sicriul lui a fost peste tot. fii-sa Meghan McCain care lucreaza la emisiunea The View, era mereu in prim plan. nu a zis nimeni ca presa face circ. ce tot acuzati presa? statul sa le angajeze bodyguarzi daca vor sa-i protejeze. chiar asta este procedura logica. sa ingradesti presa inseamna sa incerci sa opresti vantul sau valurile marii sau pulsul unui om vulcanic precum prodanca.
  • marian marian
    Cna acum puteti sa da-ti amenzi la greu daca sunteti corecti ROM TV 200 000 DE LEI si inchiderea postului maxim doua ore in prime time ,precum si antena 3

Trimite un comentariu

sus