Skip to main content

HBO începe filmările pentru un nou serial românesc. Este scris și regizat de unul dintre scenariștii Hackerville

 
HBO începe filmările pentru un nou serial românesc. Este scris și regizat de unul dintre scenariștii Hackerville

HBO face un nou serial românesc. Compania HBO Europa va începe, luna viitoare, filmările pentru o nouă producție românească. Este scris și regizat de Daniel Sandu, unul dintre scenariștii serialul Hackerville - o altă producție HBO filmată și inspirată de România. 

„Bani negri (pentru zile albe)” este noul titlu produs de Mobra Films pentru HBO și filmat în România, la Onești, Piatra Neamț și București.

Publicitate

Va avea șase episoade și va avea premiera, simultan, în cele 21 de țări pe care le acoperă HBO Europa. 

Este scris și filmat de regizorul Daniel Sandu - cel care a câștigat marele premiu la Gopo în 2018 cu pelicula „Un pas în urma serafimilor”.

De asemenea, Sandu este și unul dintre scenariștii serialului Hackerville, un alt serial HBO filmat în România. 

„Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecințe”. Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată”, spune Daniel Sandu despre serialul „Bani negri (pentru zile negre). 

Acțiunea filmului. Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.

Filmările vor începe în luna august în Piatra Neamț și vor continua în Onești și București. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root.

Ce spun cei doi producători?

Antony Root, EVP - original programming and production, HBO Europe:

„Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic românesc, deștept și amuzant, cu farmec, sensibilitate și potențial de poveste universală.”

Johnathan Young, VP - original programming and production, HBO Europe:

„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic și să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre.

Filmările vor avea loc în Piatra Neamț și Onești, ambele creând un decor memorabil pentru acțiunea serialului nostru. Sunt două orașe remarcabile, diferite și pline de culoare, a căror fuziune va fi recognoscibilă și care vor intensifica starea bună și entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu.”

Despre regizor. Daniel Sandu este un regizor și scenarist multi-premiat. Filmul lui de debut din 2017, Un pas in urma serafimilor, a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo și a câștigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cel mai bun regizor.

Daniel Sandu este unul dintre scenariștii serialului HBO Europe, Hackerville.

Daniel Sandu, scenarist și regizor:

„Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subțire dintre comedie și dramă, despre oameni obisnuiți care ajung în situații incredibile. Și asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat).

Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecințe”. Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată.

HBO România și Mobra Films au construit o echipă grozavă de artiști și de specialiști în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră. Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV și care să împingă standardele producțiilor autohtone la un nou nivel.”

„Bani negri (pentru zile albe)” va avea premiera în același timp în toate cele 21 de țări acoperite HBO Europe. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu