Skip to main content

MAREA RĂZGÂNDEALĂ. CNA a revenit și a votat o somație la Antena 3, pentru „M*** PSD”

 
MAREA RĂZGÂNDEALĂ. CNA a revenit și a votat o somație la Antena 3, pentru „M*** PSD”

Marți au votat într-un fel, azi altfel. Consiliul Național al Audiovizualului s-a gândit mai bine și a decis, în ședința de astăzi, să sancționeze cu somație publică Antena 3, după ce Șerban Nicolae și Mugur Ciuvică, invitați la Sinteza zilei, au folosit sintagma injurioasă „m**e PSD”.

Publicitate

Aceasta este a doua oară, în ultima săptămână, când cazul este adus pe masa CNA. Marți, după vizionarea emisiuniunii, Radu Herjeu, membru CNA, a propus somarea postului pentru limbajul vulgar folosit la ore accesibile minorilor. 

Propunerea a avut atunci doar două voturi „pentru”: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Ar fi fost nevoie de șase, ca să treacă. 

La ședința publică de joi, după ce Paginademedia.ro a publicat articolul intitulat „CNA a dat liber la „m**e PSD” la TV”, unii membri s-au răzgândit. Astfel că, au fost șase voturi pentru propunerea de somare a Antenei 3. Pe lângă Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu, au mai votat Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat și Nicolaie Bălașa. 

„Am citit și eu urmările și cum s-a înțeles de opinia publică și am rămas uimită, siderată, dar, mă rog, asta este”, a spus Monica Gubernat, președintele CNA.

Întrebată de colegi care au fost „ecourile”, aceasta a răspuns că s-a înțeles că „am dat drumul la această expresie, ori nu asta e intenția”.

„Este pentru prima dată când renunț la ce susțin. Foarte greu mă răzgândesc, dar de data aceasta m-am răzgândit”, a spus Monica Gubernat, unul dintre membrii care și-au schimbat votul față de ședința de luni. Alături de ea, și-au mai schimbat votul și Ramona Sorescu și Nicolaie Bălașa. Ambii au fost marți împotriva somației pentru Antena 3. 

LEGISLAȚIE

ART. 18 (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen. 

Citește și:

CNA a dat liber la „m**e PSD” la TV. Antena 3 a scăpat nesancționată după folosirea expresiei pe post

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @Raducule,
  Iată câteva exerciții pentru CNA:
  1.La 2 lovituri cauzatoare de moarte sa fie achitat inculpatul, pentru că erau necesare minim 10:));
  2. Dacă îți rupe piciorul dintr-o lovitura nu-i supărare, că vecinului i-au dat 10 ciomege până au reușit;
  3.Daca la realitatea au injurat de zeci de ori pentru 5000 lei, lui Gâdea ii datoreaza CNA bani pentru cele doar 2 injuraturi.
  Și acum o problema mai grea, pentru olimpicii din CNA: daca pentru 10 înjurături auzite de 80,000 de oameni se da o amenda de 5000 lei, pentru 2 înjurături auzite de 400,000 de oameni care-i amenda?:))
  Răspunsul CNA îl știm, zero lei, că altfel se supără bunicu' Felix:)) Un răspuns corect ar fi: având în vedere că de 8 ori mai multi oameni au fost expuși injuriilor, amenda ar trebui sa fie macar dubla. Iar un răspuns " corect politic" ar fi: la greșeli similare, pedepse similare.
 • @ Radu Herjeu
  As vrea sa vad si eu articolele pe baza carora se sanctioneaza posturile si care fac diferenta intre "zeci de ori" (amenda) si "doar doua ori" (somatie, adica "achitare"). Ori incalci legea, ori n-o incalci. Realitatea TV, daca a gresit, sa plateasca, dar si la A3 sau RTV trebuie procedat la fel!
  Imaginea de ansamblu e ca in CNA se judeca subiectiv: posturile pro-PSD sunt mangaiate pe crestet, iar celelorlalte li se da cu rigla peste degete pentru chestii similare.
 • @Varanu'

  Realitatea a primit amendă pentru că acolo s-a rostit sintagma respectivă de zeci de ori în perioada care intră sub incidența articolelor privind protecția minorilor. La A3, doar de două ori. Hai că nu-i așa greu să se înțeleagă de unde diferența de sancțiune!
 • Pai pentru acelasi lucru iRealitatea a incasat o amenda de 5.000 de lei, iar A3 se alege doar cu somatie, adica fix-pix. Pesedistii din CNA sunt "impartiali" de dau in gropi.
 • Domne astia din antene au stricat toata societatea cu mizeriile lor. Inchipuiti-va o tara fara A3 fara Gadea Badea Oana si Ursu si vedeti cum ar fi. Ei sunt ca o seringa cu care se baga venin in sistemul circulator al societatii. De restu limbaj licentios si vulgar :))
 • Buna seara Pagina de media, foarte bine au facut membri cna Bravo 10 000 de Like. Acest partid se confrunta de mult timp cu aceasta injuratura de la ultrasi si anti-psedisti. Acum merita sa o zica si pe Tv

Trimite un comentariu