Skip to main content

Mediafax, Marius Tucă și o speculație dată ca informație în cazul de la Caracal

 
Mediafax, Marius Tucă și o speculație dată ca informație în cazul de la Caracal
Marius Tucă Show

Mediafax, agenție de știri, adică o instituție în care, teoretic, rigoarea este la un nivel ridicat, aruncă pe piață o informație, cu titlul de adevăr:

"Marius Tucă, detalii exclusive", nota agenția. Și titlul continua: "Probele ADN recoltate din butoiul cu cenușă sunt ale Alexandrei".

“Din surse oficale anchetei, am informaţia că au fost luate probe preliminarii ADN din butoiul în care au fost găsite cenuşa, bijuteriile şi fragmente de oase, iar acestea corespund, din păcate, Alexandrei Măceşanu în proporţie de 99,99%. De asemenea, au fost luate probe ADN de la părinţii Alexandrei şi probele prelevate corespund cu probele ADN identificate la faţa locului. Sigur ca poate exista o contraexpertiză. Aceste rezultate vor fi făcute publice mâine, miercurii, 31 iulie. Probe care arată, în fapt, tragedia de la Caracal, tragedie care, de astăzi, aparţine întregii ţări”, a mai spus Marius Tucă.

O știre dată, repetăm, de o agenție de presă. O știre care a făcut 50.000 de afișări!

Publicitate

Astăzi, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat într-o conferință de presă că nu se pot face aprecieri legate de acele probe. "Nu putem face o apreciere până când avem opinia specialiștilor", a argumentat el.

Ce era, atunci, cu ADN-ul?

Probe ADN aparținând Alexandrei au fost găsite în casa și în mașina presupusului criminal.

Legat de rămășițele din butoi, despre care era citat Marius Tucă, șeful DIICOT spune că "nici măcar nu sunt date preliminare."

„Știrea” se găsește pe site-ul Mediafax, și la ora publicării acestui articol, fără niciun fel rectificare. 

Captura foto, în continuare:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Legea CNA trebuie schimbata din temelii - sa se ocupe de toate tipurile de media, inclusiv online. Ai dat o stire falsa, avertisment si 10000 RON amenda, a doua 100000 RON amenda, a treia - nu mai ai licenta
  • Tucă a exprimat un punct de vedere pe care îl cred aproape toți cei care au urmărit acest caz. Pe de altă parte, pare ilogică ipoteza ca acolo să se întâmplat ceva în acea noapte după ce presupusul criminal a aflat că fata a sunat la 112 și că, foarte probabil, Poliția urma să îi bată la poartă.
  • Păi aruncă pe piață o informație cu titlul de adevăr care spune că Marius Tucă a declarat ceva. Dacă Marius Tucă într-adevăr a declarat, atunci cam ce-ar trebui ei să modifice la articol? Sau în cel fel își pierde valoarea de adevăr titlul? Nu-i ca și când ar fi spus direct ei acel ceva.

    Dacă Marius Tucă a spus ceva, atunci Marius Tucă e responsabil pentru ce-a spus. Ăștia doar l-au citat. Ceea ce aveau tot dreptul s-o facă, el fiind un jurnalist cunoscut. Dacă ar fi citat un anomim care a declarat chestia asta, atunci da, puteați spune că au vrut să introducă o chestie în piață.
  • Daca Adrian Sârbu și Marius Tucă înțeleg să facă presa în genul asta, ce sa mai zici! Și ei au de gând să emită cu enspe posturi tv din toamna: mulțumesc, dar nu servesc porcarii.

Trimite un comentariu