Skip to main content

O televiziune de documentare din Rusia vrea să intre în România și întreabă CNA care sunt condițiile. Ce răspunde instituția

 
O televiziune de documentare din Rusia vrea să intre în România și întreabă CNA care sunt condițiile. Ce răspunde instituția

Grupul de canale Russian Travel Guide (RTG), cu tematică de documentare, vrea să intre în România. Reprezentanții RTG au transmis Consiliului Național al Audiovizualului o adresă prin care solicită detalii desăre condițiile în care televiziunile pot emite pe teritoriul țării noastre. 

Publicitate

În adresa trimisă la CNA, în data de 8 iulie, reprezentantul Russian Travel Guide spune că a purtat deja negocieri cu operatorul IPTV Ines, care i-au sfătuit să contacteze Consiliul Național al Audiovizualului pentru detalii privind modul în care canalul poate intra pe teritoriul României.

Reprezentantul RTG solicită în aceeași adresă detalii pentru a obține o licență de emisie pe teritoriul din România. 

Întrunit în ședință publică, membrii au spus că vor transmite RTG că pentru a emite în România este nevoie de o „autorizație de retransmisie”. 

„Rusia nu a ratificat Convenția Televiziunilor fără Frontiere, așa cum au făcut Republica Moldova, Ucraina, Serbia, care nu sunt în Uniunea Europeană, dar sunt asimilate televiziunilor din Uniunea European. Rusia nu a ratificat, prin urmare ea este separat, și trebuie să încheie o autorizație de retransmisie cu fiecare autoritate în parte. Nu e cum ar fi Russia Today, care este licențiată în Marea Britanie”, le-a explicat un reprezentant al biroului tehnic membrilor CNA. 

Grupul RTG are trei posturi TV de documentare: 

RTG TV  - o televiziune de documentare lansată în 2009, transmisă către 15 milioane de abonați din Rusia, prin cablu și satelit. 

RTG HD (emite în simulcast cu RTG TV) - Post care transmite în sistem HD, lansat în 2013, care ajunge la peste 10 milioane de abonați, conform datelor de pe site-ul televiziunii. 

RTG Int. - Post lansat în 2013, care emite în limbile engleză, rusă și turcă, în 23 de țări. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu