Skip to main content

Realitatea TV, taxată de CNA după ce Cozmin Gușă a spus că în spatele Vioricăi Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”

 
Realitatea TV, taxată de CNA după ce Cozmin Gușă a spus că în spatele Vioricăi Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”

Realitatea TV, amendată de CNA după ce Cozmin Gușă a spus că în spatele premierului Viorica Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”, oameni din „statul paralel”, fără ca acesta să vină cu dovezi pentru cele afirmate. 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința publică de astăzi, amendarea televiziunii cu 5.000 de lei pentru atacurile lui Cozmin Gușă, consultant politic și proprietar Realitatea TV, la adresa Vioricăi Dăncilă. 

Publicitate

Este vorba despre ediția din 29 iunie a emisiunii Realitatea Românească, prezentată de Octavian Hoandră. O ediție în care Cozmin Gușă a intrat în direct prin telefon. 

Acesta a spus, printre altele, fără ca moderatorul să intervină și să-i ceară să probeze afirmațiile: 

„În spatele lui Viorica Vasilica Dăncilă sunt oameni care au fost în stare, în urmă cu circa 3 sau 3 luni jumate așa, să o convingă, că este posibil să i se opună lui Dragnea de facto. Plecarea lui Anca Alexandrescu, refuzul de a face fel și fel de lucruri care de fapt veneau puțin dinainte și asta înseamnă că sunt oameni din acel stat paralel pe care l-am menționat, care au acces la dosare (...).

Cozmin Gușă (consultant politic, prin telefon): (...) Sunt oameni cu interese extrem de ascunse care nu țin de agenda statului român, marea majoritate dintre ei. Nu putem, adică nu sunt instituții oficiale din statul român astăzi, ci sunt oameni din statul paralel, marea majoritate rezerviști, care se ocupă de Viorica Vasilica Dăncilă, dar mai presus de această guvernare, pentru că și Teodorovici face parte din această categorie (...).

Sancțiunea a venit la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA, pentru că moderatorul nu a solicitat probe după acuzațiile lui Cozmin Gușă. 

„Mi se par niște acuzații foarte grave”, a spus Herjeu. 

LEGISLAȚIE

Art. 40 - (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Radu Herjeu e un profesor de chimie, care fara job-ul de la CNA ar fi fiul ploii pentru ca n-a profesat in ultimii 30 de ani, cred. Asa ca sustine mereu si penalizeaza de forma posturile care intr-o tara normala ar trebui interzise.
  • De câte ori a cotcodăcit Dragnea la Antena 3 despre statul paralel, subteran, perpendicular etc! Niciodată nu s-au sesizat cei din CNA!
  • In aceeasi sedinta,Romania Tv si-a luat somatie pentru o stire cu ministrul Cuc
    Si televiziunea cu strada si-a luat 10000 amendă din cauza ca nu a dat pe post niste sanctiuni+niste înregistrări la CNA
  • Hai ca e tare. Hoandra să il ia la intrebări pe Gusă. Il da asta instantaneui afara. Putin ii pasa de pretinsul premiu de la Lucia Hossu-Longin si Dan Necsulea si afacerea lor de familie APTR:

Trimite un comentariu