Skip to main content

Realitatea TV, taxată de CNA după ce Cozmin Guşă a spus că în spatele Vioricăi Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”

 
Realitatea TV, taxată de CNA după ce Cozmin Guşă a spus că în spatele Vioricăi Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”

Realitatea TV, amendată de CNA după ce Cozmin Guşă a spus că în spatele premierului Viorica Dăncilă ar fi „oameni cu interese externe”, oameni din „statul paralel”, fără ca acesta să vină cu dovezi pentru cele afirmate.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa publică de astăzi, amendarea televiziunii cu 5.000 de lei pentru atacurile lui Cozmin Guşă, consultant politic şi proprietar Realitatea TV, la adresa Vioricăi Dăncilă.

Este vorba despre ediţia din 29 iunie a emisiunii Realitatea Românească, prezentată de Octavian Hoandră. O ediţie în care Cozmin Guşă a intrat în direct prin telefon.

Acesta a spus, printre altele, fără ca moderatorul să intervină şi să-i ceară să probeze afirmaţiile:

„În spatele lui Viorica Vasilica Dăncilă sunt oameni care au fost în stare, în urmă cu circa 3 sau 3 luni jumate aşa, să o convingă, că este posibil să i se opună lui Dragnea de facto. Plecarea lui Anca Alexandrescu, refuzul de a face fel şi fel de lucruri care de fapt veneau puţin dinainte şi asta înseamnă că sunt oameni din acel stat paralel pe care l-am menţionat, care au acces la dosare (...).

Cozmin Guşă (consultant politic, prin telefon): (...) Sunt oameni cu interese extrem de ascunse care nu ţin de agenda statului român, marea majoritate dintre ei. Nu putem, adică nu sunt instituţii oficiale din statul român astăzi, ci sunt oameni din statul paralel, marea majoritate rezervişti, care se ocupă de Viorica Vasilica Dăncilă, dar mai presus de această guvernare, pentru că şi Teodorovici face parte din această categorie (...).

Sancţiunea a venit la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA, pentru că moderatorul nu a solicitat probe după acuzaţiile lui Cozmin Guşă.

„Mi se par nişte acuzaţii foarte grave”, a spus Herjeu.

LEGISLAŢIE

Art. 40 - (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eva Eva
    Radu Herjeu e un profesor de chimie, care fara job-ul de la CNA ar fi fiul ploii pentru ca n-a profesat in ultimii 30 de ani, cred. Asa ca sustine mereu si penalizeaza de forma posturile care intr-o tara normala ar trebui interzise.
  • dan petrea dan petrea
    fara ca Herjeu sa aiba pareri nu se poate. Insul asta este fara rusine.
  • Gaby Gaby
    De câte ori a cotcodăcit Dragnea la Antena 3 despre statul paralel, subteran, perpendicular etc! Niciodată nu s-au sesizat cei din CNA!
  • jk jk
    In aceeasi sedinta,Romania Tv si-a luat somatie pentru o stire cu ministrul Cuc
    Si televiziunea cu strada si-a luat 10000 amendă din cauza ca nu a dat pe post niste sanctiuni+niste înregistrări la CNA
  • dan petrea dan petrea
    Hai ca e tare. Hoandra să il ia la intrebări pe Gusă. Il da asta instantaneui afara. Putin ii pasa de pretinsul premiu de la Lucia Hossu-Longin si Dan Necsulea si afacerea lor de familie APTR:

Trimite un comentariu

sus