Skip to main content

VIDEO. N-a fost de râs. CNA a interzis reclama McDonald`s cu mama amuzată de copiii ei care distrug o operă de artă

 
VIDEO. N-a fost de râs. CNA a interzis reclama McDonald`s cu mama amuzată de copiii ei care distrug o operă de artă

O "promoție cu zâmbet" nu a fost deloc "de râs". Aspru criticată în online, reclama McDonald`s, cu o mamă care se amuză după ce copiii ei au distrus un tablou într-un muzeu, n-a fost nici pe gustul CNA.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis interzicerea de pe TV a clipului publicitar, întrucât încurajează „comportamente imorale”. 

Deși clipul nu mai rulează pe TV, CNA a dat decizia de intrare în legalitate pentru ca acesta să nu mai fie reluat pe viitor. 

Campania a ajuns în vizorul CNA după ce a primit o reclamație de la un telespectator. 

„Reclama zâmbete la McDonald's în care doi copii mâzgălesc o pictură într-un muzeu, iar mama lor râde. Ce fel de educație inspiră această reclamă?
E amuzant sa mazgalesti picturi în muzeu?”, spune telespectatorul în petiție. 

Lipsă de respect pentru operele de artă

Probleme au fost cu spotul și în viziunea Comitetului Etic al RAC (Consiliul Român al Publicității), o organizație care are rol consultativ în relația cu CNA.

„Comitetul Etic al RAC a considerat că în acest caz se încalcă Codul, deoarece, deși această comunciare este introdusă într-un stil amuzant, o situația imaginară, atmosfera poate fi considerată ca fiind lipsită de respect față de operele de artă”, a spus Laura Frunzetti, reprezentant din partea RAC. 

Decizia de intrare în legalitate, ceea ce înseamnă că spotul nu mai poate intra pe TV în formula aceasta, a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenți la ședința publică de joi.

LEGISLAȚIA invocată:

Art. 29 - (1) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii:
(...)h) să nu stimuleze comportamente indecente sau imorale.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Aceasta reclama imi aduce aminte de o alta care a fost interzisa, cu niste oameni care se distrau facand farse, chemand pompierii la 112, fara sa fie nevoie. Publicitarii din Romania se straduiesc prea mult sa fie originali si nu stiu sa faca o reclama la care omului sa-i placa sa se uite, ca cele de la Super Bowl.

Trimite un comentariu