Skip to main content

A doua tură de discuții pe cazul Sorina, CNA, nicio decizie

 
A doua tură de discuții pe cazul Sorina, CNA, nicio decizie
CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, din nou, cazul Sorina. Și, din nou, membrii nu au reușit să ajungă la o decizie.

Aceștia s-au împărțit între somații sau amenzi în bani, de maximum 15.000 de lei. Dar niciuna dintre propuneri nu a reușit să atragă cel puțin șase voturi pentru a fi admisă.

Publicitate

Doi dintre membrii forului audiovizual, Dorina Rusu și Radu Herjeu, au anunțat în ședința de astăzi că vor cere reanalizarea cazului. Cu alt cuvinte, în ședința următoare, se vor face noi propuneri de sancționare, ce vor fi supuse la vot.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a fost singurul care a comentat decizia familiei Săcărin de a face plângere la DNA împotriva membrilor CNA:

„Putem să i dăm și noi în judecată pe dânșii pentru denunț calomnios. Ne spun să discutăm acest caz, dar noi l-am discutat. Ne spun să închidem niște televiziuni. Eu nu știu cu ce avocați au discutat, dar nu poți să închizi așa o televiziune, pentru că scrie în lege. Este instigare la abuz în serviciu ce ne cer dânșii.”

Tot în ședința de astăzi, Monica Gubernat, președintele CNA, a spus că mai urmează o rundă de monitorizări, după ce familia Săcărin a reclamat că mai multe posturi TV nu le-au acordat drept la replică. 

Cum s-au împărțit voturile:

La B1 TV au rămas în „cursă”, după ședința trecută, două propuneri, cele care au atras cele mai multe voturi: o amendă de 10.000 de lei și o somație.

  • Pentru propunerea de 10.000 de lei au votat: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.
  • Pentru Somație au votat: Monica Gubernat, Ramona Sorescu și Nicolaie Bălașa.

La Romania TV, pe lista scurtă au rămas o somație și o amendă de 15.000 de lei.

  • Pentru sancțiunea de 15.000 de lei au votat: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu.
  • Pentru Somație au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu și Nicolaie Bălașa

La Realitatea TV, pe lista scurtă au rămas o somație și o amendă de 15.000 de lei.

  • Pentru 15.000 de lei au fost Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis.
  • Pentru Somație au fost: Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Gabriel Bălașa, Radu Herjeu.

La Antena 3, CNA nu a considerat că au fost încălcări.

În ședința publică de astăzi au participat Monica Gubernat, președinte, Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. 

Au lipsit Orsolya Borsos, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu