Skip to main content

VIDEO. CNA recomandă televiziunilor difuzarea a două spoturi TV care promovează votul prin corespondență

 
VIDEO. CNA recomandă televiziunilor difuzarea a două spoturi TV care promovează votul prin corespondență

Consiliul Național al Audiovizualului a votat o recomandare pentru televiziuni de a difuza, gratuit, două spoturi de informare legate de votul prin corespondență, unul realizat de Autoritatea Electorală Permanentă, iar celălalt creat de mai multe asociații civice, în frunte cu Asociația Platforma România 100. 

Publicitate

Recomandarea va merge către posturile locale, regionale și naționale, dar și către televiziuni românești care emit pentru diaspora, Pro TV International, Antena International și TVR International.  

Ambele clipuri, cel AEP și cel al societății civile, au fost vizionate în ședința publică de astăzi. Sanda Foamete, reprezentant din partea societății civile, a spus că cele două spoturi sunt complementare.

„Spotul AEP face referire exclusiv la votul prin corespondență. Dacă veți intra pe site-ul votstrainaintate.ro, veți vedea că sunt două opțiuni pe care cetățenii din străinătate le au la dispoziție, fie votul prin corespondență, fie la secția de vot. În clipul nostru, am cuprins ambele variante”, a spus Sanda Foamete.

Amintim că românii din străinătate se pot înscrie pentru a vota prin corespondență până la data de 11 septembrie. Potrivit reprezentanților societății civile, AEP ar lua în discuție o prelungire a termenului de înscriere, până la 15 septembrie, însă nu s-a comunicat nimic oficial, până la acest moment.  

Prezentăm în continuare clipul realizat de Asociația Platforma 100, alături de alte 17 ONG-uri. Clipul AEP, prezentat în ședința CNA, nu a fost încă publicat în online. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu