Skip to main content

Festivalul George Enescu: Trinitas TV rămâne broadcaster oficial. TVR va transmite concerte şi interviuri

 
Festivalul George Enescu: Trinitas TV rămâne broadcaster oficial. TVR va transmite concerte şi interviuri

Postul Trinitas TV este broadcasterul oficial al celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu”, care va începe pe 31 august, iar Televiziunea Română, cu statut de partener media principal, va transmite concerte susţinute de mari orchestre ale lumii, interviuri în exclusivitate, ştiri şi ediţii speciale dedicate, scrie News.ro.

Publicitate

Concertele vor fi transmise pe TVR1, TVR 3 şi TVR HD.

Potrivit unui reprezentant al Artexim, organizator al festivalului, Trinitas TV are statut de broadcaster oficial, însă nu deţine exclusivitate pe transmisiuni.

„TVR a pierdut statutul de coproducător, iar acum este partener media principal. Trinitas TV e broadcaster oficial, dar nu deţine exclusivitate”, a declarat pentru News.ro reprezentantul Artexim. El a adăugat că a fost semnat un protocol între cele trei părţi implicate.

În calitate de partener media principal al Festivalului Internaţional George Enescu, Televiziunea Română va transmite, în direct, concerte de referinţă, pe TVR 1, TVR 3 şi TVR HD, şi va difuza, în următoarele grile de programe, înregistrări ale concertelor din festival pentru care au fost acordate drepturi TV.

În urmă cu două luni, Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, spunea că Televiziunea Română, cea care a avut calitatea încă de la prima ediţie de coproducător al Festivalului „George Enescu", a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului în favoarea Trinitas TV.

Câteva zile mai târziu, şase membri ai Consiliului de Administraţie din TVR (Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka, Sorin Ilieşiu, Dan Laze, Cristian Petcu) anunţau: conducerea Televiziunii Române a oferit Festivalului „George Enescu" doar unul dintre cele două care de transmisie HD şi a impus „condiţii de neînţeles”.

După întregul scandal public, TVR a reluat discuţiile cu organizatorul Festivalului, formând o nouă comisie de negociere.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Razvan Razvan
    Postați si audientele meciului de aseara?

Trimite un comentariu

sus