Skip to main content

Black Mirror e aici. Facebook se pregătește de lansarea unui spațiu social virtual, prin căștile de realitate virtuală

 
Black Mirror e aici. Facebook se pregătește de lansarea unui spațiu social virtual, prin căștile de realitate virtuală

Scenariile din serialul Black Mirror, de pe Netflix, sunt tot mai aproape de realitate. Facebook se pregătește de lansarea unui spațiu social virtual, în 2020, accesibil prin intermediul căștilor de realitate virtuală Oculus, scrie HotNews care citează site-ul Oculus.com

Se numește Horizon și va fi un „spațiu” în care utilizatorii își pot crea personaje care se întâlnesc, se joacă și își dezvoltă propriile spații de interacțiune.

Publicitate

Avatarurile pot reproduce mișcările userilor și aceștia pot interacționa în diverse lumi virtuale create de ei.

Seamănă izbitor cu unul dintre episoadele ultimului sezon din Black Mirror - Striking Vipers. În serial, doi foști colegi se întâlnesc într-o versiune VR a jocului lor video preferat, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător ochelarilor Oculus, dar mult mai evoluat. 

În joc cei interacțiunea dintre cei doi ajunge la un nivel foarte adânc, care le-ar putea afecta relațiile cu cei din jur. 

Diferența e că în serialul de pe Netflix personajele puteau simți lucrurile care se întâmplau în realitatea virtuală, prin prisma dispozitivului VR evoluat. 

În noua rețea propusă de Facebook, utilizatorii vor putea alege cum să arate avatarurile (culoarea pielii, părul), iar acestea vor avea înfățișarea unor personaje de desene animate, cu cap, corp și brațe, dar fără picioare. 

VIDEO. Cum ar putea arăta Facebook Horizon

VIDEO. Trailer-ul episodului „Striking Vipers”, din sezonul 5 Black Mirror

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa vedeti cand vom manca si vom bea virtual. Atunci vor chefuri fara numar.
    Dar si mai bine e cand vom face sex virtual. Da' si mai bine cand vom munci virtual.
  • Acum ca toate problemele sunt rezolvate in realitatea pe care o cunoastem deja, urmeaza sa ne ocupam de realitatea virtuala. Succesul este garantat, pentru ca avem deja experienta, dupa ce am pus totul la punct in realitatea normala. Ne vom descurca si virtual, char daca vom fi "cu cap, corp și brațe, dar fără picioare".

Trimite un comentariu