Skip to main content

Black Mirror e aici. Facebook se pregăteşte de lansarea unui spaţiu social virtual, prin căştile de realitate virtuală

 
Black Mirror e aici. Facebook se pregăteşte de lansarea unui spaţiu social virtual, prin căştile de realitate virtuală

Scenariile din serialul Black Mirror, de pe Netflix, sunt tot mai aproape de realitate. Facebook se pregăteşte de lansarea unui spaţiu social virtual, în 2020, accesibil prin intermediul căştilor de realitate virtuală Oculus, scrie HotNews care citează site-ul Oculus.com.

Publicitate

Se numeşte Horizon şi va fi un „spaţiu” în care utilizatorii îşi pot crea personaje care se întâlnesc, se joacă şi îşi dezvoltă propriile spaţii de interacţiune.

Avatarurile pot reproduce mişcările userilor şi aceştia pot interacţiona în diverse lumi virtuale create de ei.

Seamănă izbitor cu unul dintre episoadele ultimului sezon din Black Mirror - Striking Vipers. În serial, doi foşti colegi se întâlnesc într-o versiune VR a jocului lor video preferat, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător ochelarilor Oculus, dar mult mai evoluat.

În joc cei interacţiunea dintre cei doi ajunge la un nivel foarte adânc, care le-ar putea afecta relaţiile cu cei din jur.

Diferenţa e că în serialul de pe Netflix personajele puteau simţi lucrurile care se întâmplau în realitatea virtuală, prin prisma dispozitivului VR evoluat.

În noua reţea propusă de Facebook, utilizatorii vor putea alege cum să arate avatarurile (culoarea pielii, părul), iar acestea vor avea înfăţişarea unor personaje de desene animate, cu cap, corp şi braţe, dar fără picioare.

VIDEO. Cum ar putea arăta Facebook Horizon

VIDEO. Trailer-ul episodului „Striking Vipers”, din sezonul 5 Black Mirror

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile & D Mile & D
    Sa vedeti cand vom manca si vom bea virtual. Atunci vor chefuri fara numar.
    Dar si mai bine e cand vom face sex virtual. Da' si mai bine cand vom munci virtual.
  • leto leto
    Acum ca toate problemele sunt rezolvate in realitatea pe care o cunoastem deja, urmeaza sa ne ocupam de realitatea virtuala. Succesul este garantat, pentru ca avem deja experienta, dupa ce am pus totul la punct in realitatea normala. Ne vom descurca si virtual, char daca vom fi "cu cap, corp și brațe, dar fără picioare".

Trimite un comentariu

sus