Skip to main content

CE CRONICĂ! Un meci de handbal dintre "un conglomerat musulman şi o echipă micuţă şi creştină". Cazul, la CNCD

 
CE CRONICĂ! Un meci de handbal dintre "un conglomerat musulman şi o echipă micuţă şi creştină". Cazul, la CNCD

DERAPAJ. O luptă între creştini şi musulmani. Aşa a rezumat un site din Brăila meciul de handbal dintre echipele Dunărea Brăila şi AHC Olimpia. Titlul: "Echipa crestina AHC a invins echipa musulmana HC Dunarea Braila."

Publicitate

Cazul a ajuns în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Fragmentele de mai jos au apărut exact în această formă pe site-ul infobrăila.ro.

AHC Olimpia Braila, o echipa micuta si crestina din Braila s-a batut cu conglomeratul musulman al HC Dunarea Braila, care se adapa din banii din Coran.

A fost o lupta ca intre cruciati, dar victoria a apartinut pana la urma echipei conduse de Dumnezeu, in detrimentul Coranului, sponsor al unei echipe vandute de autoritati unui seic.

Despre una dintre jucătoarele de la "echipa musulmană" se spune că "a aparut la joc insotita de al nu stiu catelea “iubit” aciuat pe malul malos al Dunarii, dar fara burka".

Tot despre ea, publicaţia online a scris că:

"A parut ca l-a uitat pe cel caruia i-a jurat credinta in Biserica Ortodoxa Romana, dar nu ne mai mira nimic cand vedem ca musulmanii au manjit terenul cu reclamele lor."

Finalul de text este în aceeaşi notă:

Duminica viitoare, invingatoarele le vor infrunta pe jucatoarele de la ART Galati. Sa le tinem pumnii stransi micutelor campioane brailence! In sfarsit, un meci intre crestini!

CNCD a început procedura de analizare a cazului

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost atenţionat de acest articol de mai mulţi jurnalişti şi a declarat că CNCD a început procedura prin care va sancţiona publicaţia, scrie B1.ro.

"Cunosc articolul, o să dispunem o procedură din oficiu, adică o autosesizare. Noi putem doar să stabilim o măsură contravenţională care va depinde de context, de text de mai multe aspecte pe care le avem în vedere atunci când analizăm limita libertăţii de exprimare şi de la caz la caz stabilim cuantumul", a spus Astalos Csaba pentru B1.ro.

Capturi din articolul în cauză:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    ***

Trimite un comentariu

sus