Skip to main content

CNA, decizii tehnice. Schimbări la TelekomTV.ro şi Seenow. Roman FM schimbă frecvenţa. O nouă televiziune în Hunedoara, cu finanţare Start Up Nation

 
CNA, decizii tehnice. Schimbări la TelekomTV.ro şi Seenow. Roman FM schimbă frecvenţa. O nouă televiziune în Hunedoara, cu finanţare Start Up Nation

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act de notificările societăţilor care deţin Servicii Media Audiovizuale la Cerere. Este vorba de modificări ce vizează platformele online Seenow şi Telekom TV.

Publicitate

Un nou post local a primit licenţă de la CNA, HD365, cu acoperire în Hunedoara. Pro FM se va auzi şi în Călăraşi, pe frecvenţa postului Stil FM.

Pe larg, despre deciziile tehnice ale CNA, în continuare.

Care sunt modificările operate la Seenow şi Telekom:

În cazul Seenow:

  • Modificare denumire societate care operează serviciul. În locul Direct One SA intră Reggia Capital & Real Estate SRL
  • Schimbare tipului de serviciu media audiovizual: din serviciu video la cerere şi serviciu mixt, acum păstrează doar serviciu mixt.
  • Modificare tip acces: de la liber şi restricţionat, rămâne doar liber.

În cazul serviciului de video al serviciului Telekom TV WEB&Mobile:

  • Modificare denumire din Telekom TV WEB&Mobile în Telekomtv.ro
  • Modificare a modului de accesare. Dacă în notificarea iniţială serviciul era disponibil pentru telefonia mobilă şi serviciu de acces la internet. În noua variantă, TelekomTV este disponibil în următoarele tipuri de reţele: CATV, Fibră optică, DSL, Serviciu de telefonie mobilă, DTH şi Internet.
  • Schimbare aria geografică de difuzare: Din România, în România şi Statele din Uniunea Europeană.
  • Schimbare a tipului de acces: din restricţionat, în liber şi restricţionat.

Telekom România a solicitat CNA şi retragerea serviciului la cerere cu denumirea DolceTV.ro. Serviciul DolceTV.ro notificase CNA în legătură cu lansarea sa pe 2 octombrie 2012. Platforma nu mai era funcţională de mai mulţi ani.

Alte decizii tehnice ale CNA, în şedinţa publică din 3 septembrie:

PRELUNGIRI VALABILITATE LICENŢE AUDIOVIZUALE

  • SC RAPSODIA TV SRL (Botoşani) pentru Rapsodia TV, din Botoşani, tematic musical, difuzare naţională şi internaţională, în Republica Moldova – Oprişanu Ovidiu Gabriel şi Doru Muntianu, acţionari cu câte 50%. Postul are licenţă din 2010. Prelungirea valabilităţii licenţei cu încă nouă ani, aprobată în unanimitate.
  • SC LYL SISTEM SRL (Borcea, jud. Călăraşi) pentru Lyl TV Info din Borcea, din jud. Călăraşi, program generalist, exclusive videotext. Prelungirea valabilităţii licenţei cu încă nouă ani, aprobată.

ACORDARE LICENŢĂ AUDIOVIZUALĂ

  • SC HD365 PRODUCTION SRL (Petroşani) a primit de la CNA o licenţă pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice sub denumirea HD365 din Petroşani. Este vorba despre un post generalist, cu acoperire regională, în judeţul Hunedoara. Pintea Adrian Cornel este deţinătorul societăţii. Formatul de difuzare va fi HD. Investiţie deja realizată 20.000 de euro, iar investiţie viitoare, de 200.000 de lei, vine dintr-un proiect Start-up Nation.

    În Petroşani mai funcţionează un post cu acoperire naţională, Kapital TV, şi unul local, Mondo TV.

MODIFICĂRI LICENŢE AUDIOVIZUALE

  • SC EAGLE MEDIA COMMUNICATIONS SRL (Călăraşi) pentru Stil Fm din Călăraşi – modificare structură serviciu de programe. Postul va prelua 25% din emisia Pro FM, conţinut ce constă în emisiunile matinale de luni până duminică şi tronsonul de seară între 19.00 şi 22.00.

    „Am vrut să dinamizăm puţin radioului şi asta a fost una dintre modalităţile de a reveni în fruntea audienţelor. Am zis să aducem şi Pro FM în zonă. Este singurul post de radio care se mulează pe oferta noastră. Am avut o relaţie cu Radio ZU, până dânşii au luat o licenţă la Călăraşi”, a spus în faţa CNA reprezentantul postului.
  • SC DORITHEA MEDIA SRL – CNA a aprobat solicitare de modificare a frecvenţei pentru staţia Roman FM. De la 106,6, la 94,2.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus