Skip to main content

DERAPAJ. Când informațiile se preiau fără verificare. Presa online l-a dat mort pe Mihai Constantinescu. Medicii infirmă

 
DERAPAJ. Când informațiile se preiau fără verificare. Presa online l-a dat mort pe Mihai Constantinescu. Medicii infirmă

Preluări în cascadă fără o minimă verificare. Zeci de publicații din online au dat astăzi știri despre moartea lui Mihai Constantinescu. 

Publicitate

Informația a fost infirmată în mai puțin de o oră de Spitalul de Urgență Floreasca, dar și de soția acestuia. 

Mai întâi, informația a apărut în tabloide. Kanal D, Cancan, Spy sau B1.ro au fost titlurile care au anunțat decesul artistului. 

„GATA! S-a întâmplat după 4 luni de COMĂ. România, în lacrimi pentru Mihai Constantinescu”, a titrat B1.ro. 

Kanal D: „Breaking News. A murit Mihai Constantinescu”

Știrea falsă a ajuns însă și pe agenția News.ro, care a citat o pagina de Facebook a Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, care a postat următorul mesaj:

„Astăzi a plecat în stele Mihai Constantinescu! Dumnezeu să-i lumineze drumul. Melodiile din copilăria unora dintre noi vor rămâne "dovada'' existenţei lui pe această lume! Drum lin, Mihai ne vom gândi cu bucurie şi preţurie la tine. Dumnezeu să-l ierte!", era mesajul UARF, care a fost şi el şters ulterior depe pagina de Facebook.”

Ulterior, News.ro a updatat știrea.

Știrea despre moartea lui Mihai Constantinescu a fost infirmată, pentru Libertatea, de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București și o apropiată a familiei lui Mihai Constantinescu, a declarat pentru Libertatea că starea de sănătate a artistului se îmbunătățește.

Știri asemănătoare au apărut și pe Digi FM, Profit.ro, Radio România Cultural, Stiripesurse.ro sau ProTV.ro. 

FOTO

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu