Skip to main content

Cazul Emilia Şercan. Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, trimişi în judecată de DNA. Au instigat un subaltern să o ameninţe pe jurnalistă

 
Emilia Sercan - Mihut Savu | Epoch Times Romania)
Emilia Sercan - Mihut Savu | Epoch Times Romania)

Foştii şefi ai Academiei de Poliţie „Alexadru Ioan Cuza” au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru că ar fi pus un subaltern să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, scrie G4Media.ro.

Publicitate

Gheorghe Adrian Bărbulescu, ofiţer de poliţie la acel moment, a recunoscut că el este cel care a trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei de investigaţii.

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, şi Petrică Mihail Marcoci, fostul prorector al unităţii de învăţământ, sunt acuzaţi de instigare la şantaj, după ce l-au pus pe Bărbulescu să trimită respectivele mesaje de ameninţare.

De asemenea, cei doi l-ar fi asigurat pe Bărbulescu că „va primi o pedeapsă uşoară” şi că „va fi menţinut în cadrul academiei chiar în situaţia unei condamnări”, notează DNA într-un comunicat de presă citat de G4Media.

Documentul continuă:

„După trimiterea mesajelor de ameninţare, inculpaţii au avut mai multe convorbiri cu autorul faptei, folosind aplicaţii telefonice criptate sau prin intermediari, prilej cu care i-au cerut să şteargă toate schimburile anterioare de mesaje, i-au indicat ce să declare organelor de urmărire penală şi l-au asigurat că va primi o pedeapsă uşoară, precum şi că va fi menţinut în cadrul academiei chiar în situaţia unei condamnări.”

Reamintim că jurnalista Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea prin intermediul unui mesaj text. Şercan a scris mai multe articole despre tezele de doctorat plagiate în cadrul Academiei de Poliţie „A. I. Cuza”.

Citeşte şi: Emilia Şercan, jurnalista care investighează cazurile de plagiat, a fost ameninţată cu moartea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus