Skip to main content

G4media.ro: Antena Group a cumpărat fostul sediu ICA confiscat de la Dan Voiculescu. La ce preț

 
G4media.ro: Antena Group a cumpărat fostul sediu ICA confiscat de la Dan Voiculescu. La ce preț
Dan Voiculescu

Antena Group a cumpărat cu 43 de milioane de lei fără TVA – 51 de milioane de lei cu TVA, adică peste 10 milioane de euro – fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 de închisoare din 8 august 2014, potrivit unor surse din piața media confirmate de surse din cadrul ANAF pentru publicația G4Media.

Publicitate

Tranzacția a avut loc pe data de 20 august, când a fost cea de-a patra licitație pentru vânzarea imobilului de 29.220 mp din strada Gârlei 1D (fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare).

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat, în august 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institului de Cercetări Alimentare.

Tot atunci, instanța a decis confiscarea mai multor clădiri și sume de bani care aparțineau familiei lui Dan Voiculescu pentru acoperirea prejudiciului estimat la 60 de milioane de euro.

Printre acestea, amintim blocul turn al Antenei Group, de pe strada Gârlei, sediul unde se afla studiul Antenei 3, din Băneasa, sau fostul sediul ICA (lista integrală AICI). 

În vara lui 2017, Dan Voiculescu a fost eliberat condiționat din închisoare.  

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu