Skip to main content

VIDEO. Trupe de muzică trap de genul 5Gang, parodiate în noua campanie „Alcoolul nu te face mare”

 
VIDEO. Trupe de muzică trap de genul 5Gang, parodiate în noua campanie „Alcoolul nu te face mare”

Campanie de educare pentru adolescenți. Șatra D.A.D.Z. spune pe muzică „trap”: „Alcoolul nu te face mare”. 

Asociația Berarii României lansează un nou capitol al campaniei „Alcoolul nu te face mare”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Poliția Română și Consiliul Național al Audiovizualului. 

Publicitate

CNA a trimis chiar săptămâna trecută către televiziuni și posturi radio o recomandare ca această campanie să fie preluată în regim de gratuitate. 

Pe partea de video, a fost creat un videoclip (din care s-a extra și un spot video), o parodie a trupelor de muzică trap. În parodie, e vorba despre trupa Șatra D.A.D.Z, care cântă piesa „Ia stai cu tata”. 

„Asta se întâmplă dacă faci lucruri de oameni mari, fac și oamenii lucruri de tine”, spune chiar primul vers al melodiei-pamflet. 

Julia Leferman, Director General al Asociaței Berarii României, a povestit joia trecută, la CNA despre campania video:

„Nu îl marcăm ca un produs comercial. Această trupă nu există, sunt actori profesioniști, care au fost angajați în baza unor drepturi de autor. Este o parodie după trupe de trap care sunt în vogă la acest moment și se regăsesc în preferințele muzicale ale tinerilor de 13 – 17 ani, ei reprezentând, de altfel, și grupul țintă către care ne dorim să ne îndreptăm cu mesajul acestei campanii. 

În această logică de parodie, de pamflet, încercăm să transmitem mesajul serios al faptului că minorii nu trebuie să consume alcool.”

Partea de execuții a campaniei „Alcoolul nu te face mare” a fost asigurată de agenția Wopa. 

Campania este în desfășurare la nivel național încă din 2006 și are ca obiectiv informarea liceenilor asupra efectelor negative ale consumului de alcool. Noua campanie se va derula pe parcursul a 3 ani, anunță reprezentanții Berarii României, într-un comunicat de presă.

În prima etapă, în București (2 octombrie), Târgoviște (18 octombrie), Focșani (25 octombrie), Pitești (1 noiembrie) și Brașov (8 noiembrie) vor avea loc întâlniri cu elevii din clasele IX-X și Silviu Ioniță, psiholog și mental coach al Echipei Naționale de fotbal U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu adolescenți, reprezentanți ai organizației E-Civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber (demonstrații cu roboți), precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române.

Ghidul adolescentului, Ghidul pentru părinți, Ghidul profesorului cu sfaturi și recomandări vor fi disponibile pentru cei interesați și vor putea fi descărcate de pe platforma online www.alcoolulnutefacemare.ro.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt un om batran, rapanit si ramolit, si chiar nu inteleg contextul. Inteleg ca acesti 5Gang s-au laudat ca beau alcool. Ma scuzati, dar nu suntem toti la curent cu ceea ce fac ilustrii 5Gang.

Trimite un comentariu