Skip to main content

"PIRAȚI" TV. Zeci de programe date fără drept. Printre ele HBO și Eurosport. Cât a fost amenda

 
"PIRAȚI" TV. Zeci de programe date fără drept. Printre ele HBO și Eurosport. Cât a fost amenda
Sursa foto: Hepta

Ca în reclame: nelimitat, fără contract, fără facturi! Zeci de televiziuni au fost transmise, fără niciun fel de aviz, de o companie din județul Harghita. Posturi ca Pro TV, Disney, Eurosport, Discovery, dar și cele din pachetele "speciale", precum HBO.

Publicitate

Compania nu avea acordul posturilor pentru a le retrasnmite, iar când a auzit de "control", a oprit retransmisia canalelor.

CNA a verificat în teren situația și a amendat firma. Cei de la firmă nu au recunoscut că au dat programe fără aviz. Au spus că ei "oferă servicii de internet".

Cazul discutat azi în CNA, în continuare:

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze cu 10.000 de lei o societate din Harghita care a retransmis zeci de programe fără a avea aviz de retransmisie și nici acorduri de la televiziuni. Totodată, forul audiovizual a decis prin vot să trimită o sesizare și către ANAF întrucât există suspiciuni de evaziune fiscală. 

Forul a analizat în ședința publică de astăzi o sesizare privind societatea Hunyadi Creations SRL, că ar transmite „aproape 100 de programe fără contract, fără acord și încasează abonamente fără facturi”. 

După un control în teren, inspectorul din teren al CNA a venit cu următoarele concluzii, prezentate și în ședința de astăzi: 

  • Inspectorul din teren a mers la un abonat al societății și a descoperit că societatea retransmite 51 de canale, printre care TV2, M4 Sport, Jim Jam, Nickelodeon, Disney Channel, Film+, HBO HD, HBO 2, Pro TV, Look Plus, National Geographic, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery sau Animal Planet. 
  • Unul dintre abonații verificați a spus că este abonat de la începutul lui 2019 și că nu a plătit niciodată până acum abonamentul și că plata s-ar face la sfârșit de an. 
  • Reprezentantul societății a oprit retransmisia canalelor când a aflat de verificarea CNA. 
  • În plus, reprezentantul societății nu a recunoscut că retransmite posturi de televiziune, afirmând că furnizează doar servicii de internet, la aproximativ 50 de abonați. 

După verificarea CNA, reprezentantul societății din Harghita a început și demersurile pentru a obține acordurile de la posturile TV.

În urma discuției de la CNA, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a propus o amendă de 10.000 de lei pentru difuzarea programelor fără aviz, precum și sesizarea ANAF.

Ambele propuneri au trecut de votul CNA. Au fost pentru: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Răsvan Popescu și președintele instituției, Monica Gubernat.

 


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dar tu ca mănânci ce nu trebuie ,te roade invidia , probabil te-au dat afară de pe acel site ,care este gratis oricum.
  • Dar cu site-ul televiziune.live cum ramane ? Retransmite sute de canale tv ilegal pe bani. Parca au avut si o plangere la CNA. Autoritatile dorm ?

Trimite un comentariu