Skip to main content

SCHIMBĂRI la Digi24. Prelipceanu se vede mai târziu. Sănătatea în Bucate, în grila Digi încă de la lansare, nu mai revine

 
SCHIMBĂRI la Digi24. Prelipceanu se vede mai târziu. Sănătatea în Bucate, în grila Digi încă de la lansare, nu mai revine

Televiziunea Digi24 intră în grila de toamnă, care începe oficial pe 7 octombrie, cu numeroase schimbări.

Publicitate

Jurnalul de seară, prezentat de Cosmi Prelipceanu, se mută la 20.00, după un an de ora 19.00, iar Business Clubul lui Stelian Muscalu are o nouă oră de difuzare. 

Una dintre cele mai vechi emisiuni de pe post, Sănătatea în bucate, realizată de Marius Tudosiei, dispare din grilă. Nu au mai revenit nici DigiCult, Jurnal pentru copii, Ca-n filme și Ultraviolet, despre care Paginademedia.ro a anunțat încă din vară că nu se mai fac.

Digi24 își ia și un angajament, odată cu lansarea noii grile: 

„Digi 24 declară război fake-news-ului și manipulărilor interesate. Jurnaliștii Digi 24 și analiștii independenți vin să explice exact adevăratele fațete ale realității. Postul nostru de televiziunea este vocea celor mulți astfel că luăm la întrebări politicienii și factorii care ne decid viața.”

Totodată, reprezentanții postului mai anunță că „imaginile și informațiile furnizate de oamenii simpli devin știri la Digi 24, astfel că transferăm puterea presei în mâinile lor”.

Principalele schimbări

 • Jurnalul de seară, prezentată de Cosmin Prelipceanu, și Business Club, emisiune prezentată de Stelian Muscalu, încep mai târziu. 
 • Tronsonul de știri prezentat de Oana Zamfir, de la ora 10.00, se mută cu o oră mai devreme. 
 • Alina Manolache și al său Studio Politic primește o oră, în loc de 30 minute. 

Grila postului, pe tronsoane, în continuare: 

Tronsonul de zi

 • Digimatinalul - prezentat de Anca Dumitrescu și Cătălin Petre - continuă. Emisiunea este de luni până joi, de la 6.00, la 9.00. Până acum era de la 7.00, la 10.00. Vineri, Andrei Tomescu preia ștafeta și se reîntoarce la matinalul Digi24.
 • De luni până joi, de la ora 9:00, Oana Zamfir prezintă Știrile dimineții (până acum, tronsonul Oanei Zamfir începea de la 10.00). Vinerea, este pe post până la 11.30 Mihaela Brazdeș.
 • Vineri, de la ora 11:30, la „Pașaport diplomatic”, Cristina Cileacu și Balasz Barabas prezintă evenimentele zilei în politica externă.
 • De la ora 12:00, de luni până joi, Cătălin Nunu prezintă Știrile amiezii, program informativ care va îngloba și Jurnalul Economic, iar vineri rolul îi va fi preluat de către Andreea Brașovean.
 • Studio politic cu Alina Manolache își dublează durata, astfel că invitații vor avea o oră întreagă pentru dezbateri și discuții, de la 15:00 la 16:00.
 • Teodora Tompea, de luni până joi, și Roxana Lăzărescu, vineri, vor prezenta Știrile zilei de la 16:00 la 19:00.

Tronsonul de prime-time

 • Business Club, emisiune economică prezentată de Stelian Muscalu, se mută la ora 19.00. (până acum era la 18.15) 
 • Cea mai importantă schimbare din grila de toamnă a Digi24 vine pe tronsonul din prime-time. Emisiunea Jurnal de seară, realizată de Cosmin Prelipceanu, își schimbă ora de difuzare: va fi de la 20.00, la 23.00 (în ultimul an a fost de la 19.00, la 22.00). Emisiunea va continua și cu invitații permanenți, Cristian Pîrvulescu și gazetarul Cristian Tudor Popescu. 
 • Segmentul de știri de la 23.00 la 1.00 va fi prezentat de Marius Pancu, de luni până joi, iar vineri de Ioana Țigănilă.  
 • Tot vinerea, de la 20:00 la 22:00, Alina Manolache dezbate cele mai importante subiecte ale săptămânii cu personajele principale din știrile politice de peste zi, la 24/7.

Sâmbăta și duminica

 • În weekend, Știrile dimineții sunt aduse de Andrei Tomescu și Mihaela Brazdeș, de la ora 7:00, urmate apoi de Știrile amiezii, cu Andreea Brașovean, Știrile zilei, de la ora 15:00, cu Roxana Lăzărescu și Știrile serii, cu Ioana Țigănilă.
 • Emisiunea „La Volan” cu Bogdan Mirică și Tiberiu Troia va fi difuzată sâmbătă, de la 12:30.
 • Duminica, la aceeași oră, Ligia Munteanu vorbește despre gadgeturi și tehnologii, la 2.0.
 • „Cinematepeca” va rămâne sâmbătă, de la ora 21:00.
 • Claudiu Pîndaru și Florin Negruțiu vin „În fața ta”, în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 14:00, iar Izabela Pănescu continuă cu un nou sezon „Tinerețe fără bătrânețe” în fiecare sâmbătă de la 17:30.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • In primul rand televiziunea este strict comerciala. Nu are rol educativ. Asta falfaie in fatza pacalicilor care cred ca gigi le vrea binele. Doar banu ii intereseaza. Atat. Iar dana gont se pare ca a inceput sa scrie comentarii despre cat de tare era emisiunea ei. E greu! Ce uameni!
 • Plecarea oamenilor ca Dana Gont, Alice Iacobescu, Tudor Musat, Sanda Nicola... este o mare pierdere pentru Digi si ridica un serios semn de intrebare. Oamenii acestia, oriunde vor fi mai departe, sunt de mare valoare. Le doresc succes!
 • In sfarsit, a scăpat țara de Marius Tudosiei. O sa murim de foame fără el printre pixeli. Dar cine vrea ceva firimituri il poate gasi la pravalia lui de pe str Barbu Vacarescu, unde face cea mai proastă pține din România. !n rest, după ce sita a tot cernut, la Digi 24 valorile sunt 1nțepenite în glie. Oana Zamfir, celebra habarnistă care l-a țntrebat pe Marian Munteanu ce căuta în Pța Universității în iunie '90 e de neclintit. La fel, Marius Pancu, băiatul care alături de Ramona Bruynseels gândea că Rusia e în NATO (si nu că NATO s-a făcut taman contra Rusiei!), e de neînlocuit! Succesuri, falimentul e aproape.
 • Vă urmăresc cu drag, dar în acelaşi timp, sunt un pic şi contrariată pentru plecarea multor oameni cu care s-a clădit Digi24. Ați desfințat multe emisiuni, ca de exemplu: Bon ton cu Dana Gonț. Sunteți buni, dar totuşi un motiv pentru plecarea atâtor oameni de calitate nu tare e pe placul meu. Totuşi au fost oameni buni care au ținut numai cu adevărul. Îmi pare rău, dar au plecat rând pe rând, păcat.
 • De ceva vreme incerc sa aflu ce au facut cu emisiunea Bonton. La inceput am crezut că au mutat-o la o altă ora, am cautat-o in program si nimic. Vad că nici aici nu apare. Nu pot decat să bănuiesc, dupa plecarea lui Alice Iacobescu sau a lui Tudor Musat, că jurnalistii de elita ca ei si ca Dana Gont nu mai au loc la Digi24. Trist, foarte trist. Era singura emisiune de la televiziunile romanesti la care te mai puteai uita cu drag si de la care aveai ce invata. Sper sa continue pe alt canal, TVRul ar trebui sa coopteze un om atat de valoros si sa isi implineasca misiunea de educare pe care o are o televiziune publica.
 • ha, iaca fake: "luăm la întrebări politicienii și factorii care ne decid viața"...
  dar cu fetele și băieții obligați să dispară pentru "incisivitate", cum rămîne?
  tovarăși, cu regret zic vouă, acest "angajament" pute pînă la Săpânța a la pesede! :(

Trimite un comentariu