Skip to main content

SCHIMBĂRI la Digi24. Prelipceanu se vede mai târziu. Sănătatea în Bucate, în grila Digi încă de la lansare, nu mai revine

 
SCHIMBĂRI la Digi24. Prelipceanu se vede mai târziu. Sănătatea în Bucate, în grila Digi încă de la lansare, nu mai revine

Televiziunea Digi24 intră în grila de toamnă, care începe oficial pe 7 octombrie, cu numeroase schimbări.

Publicitate

Jurnalul de seară, prezentat de Cosmi Prelipceanu, se mută la 20.00, după un an de ora 19.00, iar Business Clubul lui Stelian Muscalu are o nouă oră de difuzare.

Una dintre cele mai vechi emisiuni de pe post, Sănătatea în bucate, realizată de Marius Tudosiei, dispare din grilă. Nu au mai revenit nici DigiCult, Jurnal pentru copii, Ca-n filme şi Ultraviolet, despre care Paginademedia.ro a anunţat încă din vară că nu se mai fac.

Digi24 îşi ia şi un angajament, odată cu lansarea noii grile:

„Digi 24 declară război fake-news-ului şi manipulărilor interesate. Jurnaliştii Digi 24 şi analiştii independenţi vin să explice exact adevăratele faţete ale realităţii. Postul nostru de televiziunea este vocea celor mulţi astfel că luăm la întrebări politicienii şi factorii care ne decid viaţa.”

Totodată, reprezentanţii postului mai anunţă că „imaginile şi informaţiile furnizate de oamenii simpli devin ştiri la Digi 24, astfel că transferăm puterea presei în mâinile lor”.

Principalele schimbări:

  • Jurnalul de seară, prezentată de Cosmin Prelipceanu, şi Business Club, emisiune prezentată de Stelian Muscalu, încep mai târziu.
  • Tronsonul de ştiri prezentat de Oana Zamfir, de la ora 10.00, se mută cu o oră mai devreme.
  • Alina Manolache şi al său Studio Politic primeşte o oră, în loc de 30 minute.

Grila postului, pe tronsoane, în continuare:

Tronsonul de zi

  • Digimatinalul - prezentat de Anca Dumitrescu şi Cătălin Petre - continuă. Emisiunea este de luni până joi, de la 6.00, la 9.00. Până acum era de la 7.00, la 10.00. Vineri, Andrei Tomescu preia ştafeta şi se reîntoarce la matinalul Digi24.
  • De luni până joi, de la ora 9:00, Oana Zamfir prezintă Ştirile dimineţii (până acum, tronsonul Oanei Zamfir începea de la 10.00). Vinerea, este pe post până la 11.30 Mihaela Brazdeş.
  • Vineri, de la ora 11:30, la „Paşaport diplomatic”, Cristina Cileacu şi Balasz Barabas prezintă evenimentele zilei în politica externă.
  • De la ora 12:00, de luni până joi, Cătălin Nunu prezintă Ştirile amiezii, program informativ care va îngloba şi Jurnalul Economic, iar vineri rolul îi va fi preluat de către Andreea Braşovean.
  • Studio politic cu Alina Manolache îşi dublează durata, astfel că invitaţii vor avea o oră întreagă pentru dezbateri şi discuţii, de la 15:00 la 16:00.
  • Teodora Tompea, de luni până joi, şi Roxana Lăzărescu, vineri, vor prezenta Ştirile zilei de la 16:00 la 19:00.

Tronsonul de prime-time

  • Business Club, emisiune economică prezentată de Stelian Muscalu, se mută la ora 19.00. (până acum era la 18.15)
  • Cea mai importantă schimbare din grila de toamnă a Digi24 vine pe tronsonul din prime-time. Emisiunea Jurnal de seară, realizată de Cosmin Prelipceanu, îşi schimbă ora de difuzare: va fi de la 20.00, la 23.00 (în ultimul an a fost de la 19.00, la 22.00). Emisiunea va continua şi cu invitaţii permanenţi, Cristian Pîrvulescu şi gazetarul Cristian Tudor Popescu.
  • Segmentul de ştiri de la 23.00 la 1.00 va fi prezentat de Marius Pancu, de luni până joi, iar vineri de Ioana Ţigănilă.
  • Tot vinerea, de la 20:00 la 22:00, Alina Manolache dezbate cele mai importante subiecte ale săptămânii cu personajele principale din ştirile politice de peste zi, la 24/7.

Sâmbăta şi duminica

  • În weekend, Ştirile dimineţii sunt aduse de Andrei Tomescu şi Mihaela Brazdeş, de la ora 7:00, urmate apoi de Ştirile amiezii, cu Andreea Braşovean, Ştirile zilei, de la ora 15:00, cu Roxana Lăzărescu şi Ştirile serii, cu Ioana Ţigănilă.
  • Emisiunea „La Volan” cu Bogdan Mirică şi Tiberiu Troia va fi difuzată sâmbătă, de la 12:30.
  • Duminica, la aceeaşi oră, Ligia Munteanu vorbeşte despre gadgeturi şi tehnologii, la 2.0.
  • „Cinematepeca” va rămâne sâmbătă, de la ora 21:00.
  • Claudiu Pîndaru şi Florin Negruţiu vin „În faţa ta”, în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 14:00, iar Izabela Pănescu continuă cu un nou sezon „Tinereţe fără bătrâneţe” în fiecare sâmbătă de la 17:30.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan A Glontz Dan A Glontz
    In primul rand televiziunea este strict comerciala. Nu are rol educativ. Asta falfaie in fatza pacalicilor care cred ca gigi le vrea binele. Doar banu ii intereseaza. Atat. Iar dana gont se pare ca a inceput sa scrie comentarii despre cat de tare era emisiunea ei. E greu! Ce uameni!
  • andipanda andipanda
    Directia luata nu arata bine.
  • Radu Calin Radu Calin
    Plecarea oamenilor ca Dana Gont, Alice Iacobescu, Tudor Musat, Sanda Nicola... este o mare pierdere pentru Digi si ridica un serios semn de intrebare. Oamenii acestia, oriunde vor fi mai departe, sunt de mare valoare. Le doresc succes!
  • TeleFan Expert TeleFan Expert
    In sfarsit, a scăpat țara de Marius Tudosiei. O sa murim de foame fără el printre pixeli. Dar cine vrea ceva firimituri il poate gasi la pravalia lui de pe str Barbu Vacarescu, unde face cea mai proastă pține din România. !n rest, după ce sita a tot cernut, la Digi 24 valorile sunt 1nțepenite în glie. Oana Zamfir, celebra habarnistă care l-a țntrebat pe Marian Munteanu ce căuta în Pța Universității în iunie '90 e de neclintit. La fel, Marius Pancu, băiatul care alături de Ramona Bruynseels gândea că Rusia e în NATO (si nu că NATO s-a făcut taman contra Rusiei!), e de neînlocuit! Succesuri, falimentul e aproape.
  • Eva Şandor Eva Şandor
    Vă urmăresc cu drag, dar în acelaşi timp, sunt un pic şi contrariată pentru plecarea multor oameni cu care s-a clădit Digi24. Ați desfințat multe emisiuni, ca de exemplu: Bon ton cu Dana Gonț. Sunteți buni, dar totuşi un motiv pentru plecarea atâtor oameni de calitate nu tare e pe placul meu. Totuşi au fost oameni buni care au ținut numai cu adevărul. Îmi pare rău, dar au plecat rând pe rând, păcat.
  • Silvia Calin Silvia Calin
    De ceva vreme incerc sa aflu ce au facut cu emisiunea Bonton. La inceput am crezut că au mutat-o la o altă ora, am cautat-o in program si nimic. Vad că nici aici nu apare. Nu pot decat să bănuiesc, dupa plecarea lui Alice Iacobescu sau a lui Tudor Musat, că jurnalistii de elita ca ei si ca Dana Gont nu mai au loc la Digi24. Trist, foarte trist. Era singura emisiune de la televiziunile romanesti la care te mai puteai uita cu drag si de la care aveai ce invata. Sper sa continue pe alt canal, TVRul ar trebui sa coopteze un om atat de valoros si sa isi implineasca misiunea de educare pe care o are o televiziune publica.
  • Monica Monica
    Înțeleg că v-ați pierdut Bonton-ul. Și la propriu și la figurat!
  • moshu49 moshu49
    ha, iaca fake: "luăm la întrebări politicienii și factorii care ne decid viața"...
    dar cu fetele și băieții obligați să dispară pentru "incisivitate", cum rămîne?
    tovarăși, cu regret zic vouă, acest "angajament" pute pînă la Săpânța a la pesede! :(

Trimite un comentariu

sus