Skip to main content

Starea Nației, somație de la CNA, pentru limbaj injurios la adresa Vioricăi Dăncilă și a lui Teodor Meleșcanu

 
Starea Nației, somație de la CNA, pentru limbaj injurios la adresa Vioricăi Dăncilă și a lui Teodor Meleșcanu
Dragos Patraru

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis sancționarea postului Prima TV cu somație publică pentru apelativele folosite de Dragoș Pătraru în emisiunea Starea Nației, când a vorbit despre premierul Viorica Dăncilă și despre președintele Senatului, Teodor Meleșcanu. 

Sancțiunea a venit pentru două ediții ale emisiunii Starea Nației, de pe Prima TV, difuzate pe 8 și 11 septembrie. 

Pătraru despre Teodor Meleșcanu: 

  • „Hai bre, nea Mele, nu mai găsești niște mizerabili, așa, ca matale, prin ALDE?”
  • „Ce mă uimește pe mine, nimeni, dar nimeni din politică, nu spune despre Meleșcanu revoltat – Domnule, omul este o mizerie, un jeg uman, cum să faci așa ceva
  • „Adică mizeriile astea din politică, foarte multe, sunt făcute totuși cu o minimă, o minimă fereală. E, Meleșcanu, nimic. Lătură pe față, omul.

Pătraru despre Viorica Dăncilă: 

  • „Nu ne plac oamenii, da, ne plac oamenii, doar când ne pupă mânuțele. Ne plac oamenii, când copiii stau în cap în fața noastră și fac frumos, ca la circ. Îî, nu-i așa, analfabeto?”
  • „Of și pe lângă ăia 7 ani de-acasă, să știți, doamnă, că urmează niște ani de la școală. Mai mulți de 7. Da, e o plictiseală a dracu`, n-ați văzut așa ceva. E trist, e trist când ajungi să vorbești în felul ăsta, analfabeto, inculto și altele de genul acesta, cum fac eu aici, la această emisiune, seară de seară. E trist, e umilitor, dar nimeni n-o ține pe această femeie incultă, să stea moț în fruntea țării. ”

Deși în timpul vizionării momentelor unii membrii au zâmbit, Radu Herjeu, membru CNA, a replicat că nu-i vine să râdă, indiferent despre cine este vorba. 

„E funny, foarte funny să faci pe cineva la televizor „lătură”, „mizerie”, „jeg uman”, „mizerabil”. Mie nu-mi vine să râd, sincer să fiu, indiferent despre cine e vorba”, a spus Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus sancționarea postului. De ce doar somație? Întrucât Prima TV a fost la prima abatere.  

Sancțiunea a fost dată pentru încălcarea articolului 40, alineat 5 din Codul Audiovizual.  

„Pentru” somație publică au votat Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Alex Kocsis, Cristina Pocora. 

Dorina Rusu a votat „împotrivă”. 

LEGISLAȚIE

art. 40 alin (5) din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce suparati sunt domni si doamnele de la CNA !!! Cand doamna Dancila de face mai indirect prosti si fraieri nu se mai autosesizeaza CNA.

    Rusinie laturilor de la CNA.
  • M-am saturat de imbecilitatea asta din societatea romaneasca! Atunci cand nu mai ai argumente continui cu injuraturi, cuvinte obscene... Niste mizerabili care nu ar trebui sa aiba loc in media.
  • Deci, dl Pătraru si scriitorasii chinuiți de antitalent Hăngănuț, M Radu & Co au voie să înjure pe oricine! Bine măcar că nu mai o ard pe bani publici, dar în ritmul ăsta Cristian Burci se va sătura repede de ei.

Trimite un comentariu