Skip to main content

Realitatea TV, încotro? Realitatea Media pierde contestaţiile după ce i-a fost declarat falimentul. La sfârşitul lunii, postului îi expiră licenţa

 
Sursa foto: Playtech
Sursa foto: Playtech

Noi decizii ale justiţiei în cazul Realitatea TV, care pun sub semnul întrebării viitorul postului de televiziune. Căile de atac folosite Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes.

Publicitate

Mai mult decât atât, la finalul acestei luni, postului de ştiri îi expiră licenţa audiovizuală şi riscă să fie închis pentru că dosarul de prelungire a licenţei nu este complet.

Detalii, în articol.

Compania a pierdut două acţiuni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, căi prin care a încercat să scape de faliment.

Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvenţă, şi să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul.

Povestea nu s-a terminat însă atunci, în aprilie 2019. Avocaţii au reuşit să prelungească termenul de intrare în faliment, prin câteva tertipuri juridice. De aceea, postul încă emite.

După luna aprilie, compania a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie două acţiuni în încercarea de a scăpa de faliment:

  • A depus o cerere de revizuire de deciziei Curţii de Apel (care trimitea compania în faliment). Pe 17 septembrie, Înalta Curte a respins cererea Realităţii:
    • „Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă.”
  • Tribunalul Bucureşti a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzând un conflict de competenţă între Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti. Şi aceasta fără succes. Ieri, pe 8 octombrie, Înalta Curte a respins şi această cerere:
    • „ Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă.”

Licenţa expiră la sfârşitul lunii

Realitatea Media este de altfel într-o situaţie sensibilă şi în legătură cu licenţa audiovizuală. Licenţa postului expiră chiar la finalul acestei luni, pe 30 octombrie.

Televiziunea riscă să rămână fără licenţă întrucât nu are toate documentele necesare, pentru ca CNA să-i aprobe prelungirea cu încă nouă ani.

Procedural, orice televiziune căreia îi expiră licenţa trebuie să depună la CNA un dosar pentru prelungirea licenţei.

Un dosar care să conţină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvenţă, un plan de reorganizare aprobat de instanţă.

În concluzie, dacă dosarul de prelungire a licenţei nu este complet, CNA nu-l va putea analiza. Nu va putea decât să ia act de expirarea licenţei. Ceea ce înseamnă şi închiderea televiziunii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Cocoshel Reality man - lucrezi cumva la faliment tv? Iti spun eu ca initial n-au avut nici una nici alta dintre cele 2 televiziuni (uplink propriu). Apoi s-a rezolvat; nu e chiar asa de mare investitia. E mai ieftin sa iti faci uplink propriu decat sa apelezi la altii.
  • Homo Technicus Homo Technicus
    Face Gusa un smen si rezolva. O sa urle Rifai ca e pusa democratia in pericol, va chema niste latrai in emisiuni, se vor activa serviciile si le vor arata pisica celor de la CNA care se vor executa rapid. Si uite-asa, dupa o insolventa-record intinsa pe aproape doua cincinale, asocierea dintre un traficant de vorbe (Gusa) si un *** (Pacuraru) va emite din faliment. Un adevarat record mondial!
  • Reality man Reality man
    @privitor - Iti dau cateva informatii, din postarile tale se vede ca esti intr-o grava eroare: din 2011, de cand s-a produs marea schisma intre RTV si Ghita TV, Realitatea nu a mai avut propria statie de sol, adica up-link, si a apelat pentru aceste servicii la diversi. Nici acum nu are, asa cum gresit sustii ca "e facut de ei"! Orice segment de satelit costa si nu-l vad pe Gusa & Pacuraru platind ceva in plus (vezi ce investitii majore au facut ei de cand au preluat Realitatea, btw vezi si datoriile acumulate in cei 8 ani de insolventa). Esti un simplu raspandac, nici macar zvoner! Inchei polemica cu tine, cu vorba lui Ponta: nu se gaseste un om suficient de destept care sa-i dovedeasca unui prost ca e prost. Stai linistit, serviciile vegheaza pentru tine!
  • un privitor un privitor
    Pe acelasi satelit pe care emite si realitatea tv. Sunt 2 programe tv pe acea frecventa; realitatea tv si realitatea plus. Si uplinkul e facut de ei. Si daca nu stii ca emite de cativa ani inseamna ca nu ai antena satelit si intrebi si tu ca sa te afli in treaba.
  • Reality man Reality man
    @privitor - Ca sa stau si eu linistit, te rog sa-mi spui si mie, pe ce satelit se afla Realitatea Plus? Vreau sa verific, deoarece orice up-link pe satelit se plateste. Mersi, anticipat
  • un privitor un privitor
    Stati linistiti; realitate plus emite pe satelit de cativa ani, tovarasi. Nu se schimba decat sigla si societatea care opereaza televiziunea. Tovarasul gusa s-a ocupat din timp de aceasta problema minora.
  • Piticu21 Piticu21
    ce ma bucur ca poza mea rezista pe internet dupa atata timp :)

    e ok, nu vreau sursa, doar ma bucuram

    Also e poza publica nu playtech :)
  • Liviu Cirstean Liviu Cirstean
    Pana nu isi platesc datoriile nu ar trebui lasati sa difuzeze sub sigla altei entitati.
    Oricum realitateatv in ultima vreme a ajuns ***, la fel ca rtv si b1.
  • qwerty qwerty
    Parca aveau licenta pentru Realitatea Plus. Daca o au in continuare, muta totul acolo si continua la fel de bine. Ca Dan Diaconescu dupa inchiderea OTV, cand a mutat totul la DDTV.

Trimite un comentariu

sus