Skip to main content

Reuters: Compania-mamă Pro TV, la un pas să fie vândută către grupul ceh PPF. "O chestiune de zile"

 
Reuters: Compania-mamă Pro TV, la un pas să fie vândută către grupul ceh PPF. "O chestiune de zile"

Grupul de investiții PPF, controlat de cel mai bogat om din Cehia Petr Kellner, este aproape să încheie discuțiile privind achiziția unei părți majoritare din Central European Media Enterprises (CME), de la conglomeratul american AT&T, anunță agenția de presă Reuters, care citează presa din Cehia și Bulgaria. 

Publicitate

AT&T deține controlul a 75% din CME, după fuziunea grupului media american cu Time Warner. 

Presa din Cehia menționează că este o chestiune de zile până se va face anunțul cânzării CME către PPF. 

O publicație de business din Bulgaria, care citează trei surse, spune că discuțiile dintre PPF și CME sunt în faza finală. 

PPF Group este o companie cu sediul în Olanda, fondată în 1991 de omul de afaceri Petr Kellner, considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia. PPF administrează investiții în zona de finanțe, retail, asigurări, bănci și imobiliare. Totuși, compania a tatonat de-a lungul anilor și zona de media și chiar a mai făcut o ofertă pentru achiziția CME. În 2017, grupul de investiții a mai încercat să cumpăre compania de media, însă potrivit Reuters, acesta și-ar fi retras oferta. 
A încercat să achiziționeze Nova Broadcasting, cel mai mare grup de media din Bulgaria. În ianuarie 2019, a renunțat, după ce tranzacția a fost respinsă autoritatea privind concurența.
Amintim că CME a anunțat public, în luna martie a acestui an, că începe un amplu proces analiză, în care au fost luate în calcul mai multe variante, printre care, vânzarea companiei (în întregime sau pe bucăți), o fuziune cu un alt partener strategic, o recapitalizare sau chiar să continue business planul pe același model, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI
Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci țări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ba, io iti dau de munca si tu ma intrebi de pensia ta? Da am o conditie; sa postezi tot cu numele tau - doru. ok?
  • Am auzit ca pe postaci ii lasa pe drumuri. Nasol. Doruleeeee...te asteptam in echipa noastra. O sa ai salar mai mare plus bonuri de masa.
  • E o mizerie reclama mascată pe care MedLife o face la ProTV sub sloganul Medicii Schimbării. Nemarcată, reportaje trântite în Stiri, ne iau pe toți de prosti si fac apoi pe deontologii cand publica anchete trase de păr cu baronii locali. O rusine maximă despre care CNA si Consiliul Concurentei nu spun nimic.
  • Vad ca la unii schimbarile la nivel inalt inseamna prabusirea companii dar e posibil ca dimpotriva sa se ridice si mai mult, sa vina cu un suflu nou si cu un concept nou ce poate ridica si mai mult compania.
  • Mai antenistilor , poate va duceti voi la vale , nu este nici-o problema a plecat Sarbu si tot a mers , nu cred ca se va schimba nimic poate va merge si mai bine

Trimite un comentariu