Skip to main content

VIDEO. Ce diferenţă de poziţionare este între Farul Constanţa şi Viitorul lui Hagi? Lorand Balint: Echipa lui Hagi ocupă teritoriul lăsat liber de Steaua

 
VIDEO. Ce diferenţă de poziţionare este între Farul Constanţa şi Viitorul lui Hagi? Lorand Balint: Echipa lui Hagi ocupă teritoriul lăsat liber de Steaua

VIDEO. Cum diferenţiezi două echipe din acelaşi oraş, în cazul de faţă Farul Constanţa şi Viitorul lui Gheorghe Hagi? Un răspuns interesant de la un om de strategie: Lorand Balint (Boţi), om de marketing sportiv la Publicis Sports & Entertainment.

Publicitate

Pe scurt, Viitorul devine o echipă naţională, "ocupă locul lăsat liber de Steaua", în timp ce Farul este o echipă locală, mai legată de comunitate.

Lorand Balint, invitat la Interviurile Paginademedia.ro de la Conferinţa IAA Creativity4Better.

„Viitorul Constanţa este un brand al României, care încet ocupă teritoriul pe care l-a lăsat liber Steaua Bucureşti. Viitorul începe să aibă fani în toată ţara”, spune Lorand Balint despre echipa lui Gică Hagi.

El consideră că abordarea celor două echipe trebuie să fie total diferită:

„În schimb, Farul Constanţa este echipa constănţenilor. Este echipa „fanion” acolo, cu care au crescut oamenii din oraş. Farul trebuie să meargă către zona de Marea Neagră, al Marinei. Viitorul nu are nevoie de elementele acestea: far, marinari sau Marea Neagră.

Din punctul meu de vedere fotbalul şi performanţa e doar o parte din ceea ce faci tu, dar o parte la fel de importantă este comunitatea. Trebuie să faci lucruri pentru copiii din şcoli, să faci activări, practic să te comporţi ca un ONG local”, continuă acesta în legătură cu Farul Constanţa.

Lorand Balint a lucrat, o perioadă, pentru poziţionarea Farul Constanţa. A încetat colaborarea în septembrie, dar nu a dat detalii despre motive.

A vorbit însă despre problemele pe care le au cluburile de fotbal cu brandurile şi cu marketingul:

„Oamenii de fotbal nu dau semne că ar vrea să aibă o abordare focusată pe oameni şi branduri”, spune el.

Lorand Balint:

"E foarte multă finanţare de la autorităţi în fotbal. De la primării, de exemplu. Pentru ei, orice consumator înseamnă un vot.

Publicul de la fotbal este atractiv pentru un număr limitat de branduri. De ce?

Comportamentul cluburilor, al oamenilor din fotbal, cu toate scandalurile de rigoare, este un mare, mare semn de exclamare: Atenţie! Dacă intri în fotbal, întri într-o zonă cu multe scandaluri! "

Interviurile Paginademedia.ro de la Conferinţa IAA Creativity4Better au fost susţinute de UnSmoke Romania.

VIDEO. Ce diferenţă de poziţionare este între Farul Constanţa şi Viitorul Constanţa? Răspuns de la Lorand Balint

Citeşte şi: VIDEO. Maraton de interviuri cu studioul mobil Paginademedia, la Conferinţa Globală IAA

VIDEO. Interviu cu Lorand Balint, integral

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jiji jiji
    Nu poti lua temperatura la astia care traiesc in lumea lor. Cand o castiga si viitoru "costanta" o liga a campionilor poate va lua locul echipei STEAUA. Pana atunci nu sunt decat unii care iau cate un sac cu goluri din europa, iar in romania mai sunt ajutati din cand in cand sa nu retrogradeze. Vise taica, vise!
  • geo geo
    Sa le luati temperatura astora care debiteaza "Viitorul devine o echipă națională, "ocupă locul lăsat liber de Steaua".

Trimite un comentariu

sus