Skip to main content

Iulian Tănase, fost Radio Guerrila, și-a lansat un podcast online. Ce alte proiecte mai are în plan

 
Iulian Tănase, fost Radio Guerrila, și-a lansat un podcast online. Ce alte proiecte mai are în plan

Iulian Tănase, plecat de la radio Guerrila în vară, și-a lansat un podcast online. 

Publicitate

Se numește Tănase Show și este realizat împreună cu cei doi copii ai săi, Adora (9 ani) și Sacha (7 ani). De altfel, cei doi sunt și motivul pentru care Tănase a anunțat că părăsește radioul, în luna martie:

„Îmi doresc să petrec mai mult timp cu copiii", spunea Tănase atunci pentru Paginademedia.ro

Ieri a apărut pe net episodul pilot al producției Tănase Show, care va fi un produs săptămânal, orientat mai mult către zona de parenting.

„O să fie în regim de live, în sensul că voi adăuga coperțile și gingle-urile direct în timpul înregistrării. De asemenea, nu vor exista tăieturi la montaj”, continuă acesta. 


Vrea o variantă a emisiunii de la Guerrila pe online: RSS Reloaded


Fostul realizator Guerrila anunță că mai are și alte planuri pe partea de podcasturi și producții audio online. Vrea o variantă online a Războiul Sfârșitului Săptămânii, emisiunea de la Radio Guerrila, a spus aceasta pentru Paginademedia.ro. 

Producția ar putea apărea în online peste câteva săptămâni, a mai menționat acesta. 

„Va fi un fel de RSS Reloaded, o variantă de online. Probabil va avea și un alt nume, dar o să facă trimitere la emisiunea de pe radio pentru că publicul meu așteaptă un produs ca cel pe care l-am făcut la Guerrila”, continuă Tănase. 

Va fi un podcast pentru adulți, fără copii, apropiat de formatul pe care l-a făcut în FM până în această vară. 

„Tănase Show este orientat mai mult către partea de parenting și pe relația mea cu copiii”, a mai spus acesta. 

Nu în ultimul rând, a subliniat că nu plănuiește să revină pe radio în viitorul apropiat. 

În afară de podacastui, Iulian Tănase predă și cursuri de storrytelling și creative writing, pentru copii și adulți. De asemenea, a început să predea și un curs de public speaking. 

Podcastul Tănase Show - Epidosul 1 - este disponibil aici:


Tănase era unul dintre cei mai vechi oameni din Radio Guerrila


Reamintim că Iulian Tănase, unul dintre cei mai vechi oameni de la Radio Guerrila, și-a anunțat încă din luna martie plecarea din stația radio. 

Concret, mutarea s-a produs pe 30 iunie, când a fost difuzată ultima ediție din sezon a emisiunii Războiul Sfârșitului Săptămânii. 

Producția sa era difuzată în weekend, sâmbăta și duminică. Tănase a invocat motive personale în legătură cu demisia din radio:

„Îmi doresc să petrec mai mult timp cu copiii", spunea atunci.


Iulian Tănase, carte de vizită (via Nemira.ro):


Iulian Tanase s-a nascut pe 3 septembrie 1973 la Moinesti, Bacau. A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in 1999, si Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, in 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Catavencu (1997-2010) si Kamikaze (2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla.

Este profesor de creative writing si antrenor de storytelling pentru copii si adulti.

Dintre volumele publicate in Romania: Ingerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Iubitafizica (2002, 2003, 2013), Sora exacta (2003), Ochiul exploziv (2006), Trusa instalatorului de umbre (2006, impreuna cu Dan Stanciu), Abisa (2007, 2016), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Manualul Imblanzitorului de Cafele (2013), Teoria tacerii (2015), Experimentul MAMATATA (2015), Aventurile lui Sacha in Castelul Fermecat (2017).

In strainatate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (impreuna cu Constantin Acosmei si Vasile Leac), traduceri de: Sabine Küchler, Hans Till si Ernest Wichner, Wunderhorn, Heidelberg (2009), Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), traducere de Valentina Butoescu, Éditions Le Coudrier, Belgia (2010), La Demonadologio, traducere in esperanto de Ionel Onet, Eldonejo Bero, Rotterdam (2013).

Dupa texte de Iulian Tanase s-au facut cateva spectacole de teatru: Șotron (regia: Nona Ciobanu, Ljubljana, 2010); Iubitafizica (productie a Lightwave Theatre Company, 2014); Teoria tacerii (spectacol-lectura in regia Marianei Camarasan, Festivalul de Teatru Undercloud, 2017); Sunt eu, Annabel (productie a Lightwave Theatre Company, 2017).

A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum, Editura Vinea/ICARE, 2002. Impreuna cu Dan Stanciu si Sebastian Reichmann, coordoneaza publicaţia Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.

A participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop, Hong Kong (2008) si, cu lucrari, la London International Festival of Surrealism (2007, 2008). Este prezent cu texte in reviste si antologii din Romania, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia, Franta. A sustinut lecturi publice in China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Romania.

In 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est (Offenburg, Germania), iar in 2011 Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatura (Graz, Austria).


Citește și: Iulian Tănase lasă Guerrilla pentru copii. Va face un proiect împreună cu ei


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu