Skip to main content

Pentru vorbitorii de limbă germană: Canalul DW Deutsch - parte a Deutsche Welle, planuri pentru România

 
Pentru vorbitorii de limbă germană: Canalul DW Deutsch - parte a Deutsche Welle, planuri pentru România

Canalul DW Deutsch, parte a Deutche Welle, și-a anunțat intenția de dezvoltare în România. Deocambată, postul este disponibil doar pe UPC.

Publicitate

Anunțul a fost făcut de Radu Bușneag, reprezentantul Deutsche Welle în România, la Convenția de Comunicații Electronice - ACeR de săptămâna trecută.

DW Deutsch este o televiziune Deutsche Welle realizată în parteneriat cu canalul public de televiziune intern ARD și cu cel de-al doilea canal TV public ZDF.

Radu Bușneag, în prezentarea de la ACeR:

"DW Deutsch este un canal de televiziune pentru cei care vorbesc limba germană și locuiesc in afara Germaniei, spre exemplu intr-una din țările cu o puternica minoritate germană, precum România.

Ne adresam si zonelor care primesc cu regularitate un numar mare de turisti germani, austrieci sau elvetieni, cum este cazul inclusiv in tara noastra.

DW Deutsch este o opțiune si pentru elevii sau studentii care studiaza in limba germană sau pentru românii care se pregatesc pentru o cariera sau pentru educație în străinătate."

Bușneag a detaliat și targetul canalului:

"În România, trăiesc aproximativ 35.000 de etnici germani, majoritatea în Transilvania.

În jur de 7.500 de companii germane, dar și austriece și elvețiene, au în prezent investiții în România.

Aproximativ 2,8 milioane de turiști străini au vizitat România anul trecut, o mare parte dintre ei din Germania."

Pe lângă DW Deutsch, Deutsche Welle mai operează DW English, DW Espanol și DW Arabia. Dintre acestea în România este disponibil în rețelele de cablu doar DW English.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu