Skip to main content

Bugetul CNA în 2020, propus de Ministerul de Finanțe: 14,1 milioane de lei. Cu două milioane mai puțin decât au cerut

 
Bugetul CNA în 2020, propus de Ministerul de Finanțe: 14,1 milioane de lei. Cu două milioane mai puțin decât au cerut

Consiliul Național al Audiovizualului, instituție care funcționează 100% din bugetul de stat, va primi în 2020 un buget de 14,1 milioane de lei (în jur de trei milioane de euro), potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Suma propusă de minister este sub solicitarea Consiliului. Potrivit reprezentanților CNA, instituția a cerut pentru anul viitor un buget de 16,2 milioane de lei (aproximativ 3,4 milioane de euro), însă va primi, cel puțin în varianta actuală de buget, cu două milioane de lei mai puțini.

Publicitate

Potrivit documentului citat, din cei 14,1 milioane de lei pe care îi va primi CNA anul viitor, 12,7 milioane de lei vor reprezenta cheltuielile cu personalul.

Reprezentanții instituției au explicat pentru Paginademedia.ro că CNA va avea nevoie de 14,5 milioane de lei pentru cheltuielile cu personalul.

În 2019, Consiliul Național al Audiovizualului a avut un buget de 13,6 milioane de lei.

Guvernul își va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020, intenționând să vină în parlament pe 23 decembrie, potrivit HotNews.ro. Amendamente vor putea fi depuse în dimineața zilei de luni, până la ora 10.00.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu