Skip to main content

Bugetul CNA în 2020, propus de Ministerul de Finanţe: 14,1 milioane de lei. Cu două milioane mai puţin decât au cerut

 
Bugetul CNA în 2020, propus de Ministerul de Finanţe: 14,1 milioane de lei. Cu două milioane mai puţin decât au cerut

Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie care funcţionează 100% din bugetul de stat, va primi în 2020 un buget de 14,1 milioane de lei (în jur de trei milioane de euro), potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Publicitate

Suma propusă de minister este sub solicitarea Consiliului. Potrivit reprezentanţilor CNA, instituţia a cerut pentru anul viitor un buget de 16,2 milioane de lei (aproximativ 3,4 milioane de euro), însă va primi, cel puţin în varianta actuală de buget, cu două milioane de lei mai puţini.

Potrivit documentului citat, din cei 14,1 milioane de lei pe care îi va primi CNA anul viitor, 12,7 milioane de lei vor reprezenta cheltuielile cu personalul.

Reprezentanţii instituţiei au explicat pentru Paginademedia.ro că CNA va avea nevoie de 14,5 milioane de lei pentru cheltuielile cu personalul.

În 2019, Consiliul Naţional al Audiovizualului a avut un buget de 13,6 milioane de lei.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020, intenţionând să vină în parlament pe 23 decembrie, potrivit HotNews.ro. Amendamente vor putea fi depuse în dimineaţa zilei de luni, până la ora 10.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus