Skip to main content

Două plecări din TVR. Emma Zeicescu și Emanuela Schweninger, jurnalista jignită de Doina Gradea, părăsesc postul public

 
Două plecări din TVR. Emma Zeicescu și Emanuela Schweninger, jurnalista jignită de Doina Gradea, părăsesc postul public

Două jurnaliste de la TVR părăsesc postul public de la finalul acestui an. Este vorba de Emma Zeicescu, realizatoare a emisiunii Ca-n viață, și de Emanuela Schweninger, jurnalistă specializată pe sănătate, cea care a fost numită de Doina Gradea, șefa TVR „cap de porc”, pentru că a insistat cu întrebări pentru Gabriela Firea. 

Publicitate

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Emma Zeicescu va mai lucra la TVR până la finalul acestui an. Ultima ediție a emisiunii sale, Ca-n viață, va fi difuzată pe 20 decembrie. 

Ea se va alătura - potrivit informațiilor Paginademedia.ro - echipei Gandul.infopublicație achiziționată recent de omul de afaceri Radu Budeanu, de la Adrian Sârbu. 

Până la ora publicării acestei știri, Emma Zeicescu nu a putut fi contactată. 

Totodată, potrivit informațiilor noastre, Emanuela Schweninger se va alătura echipei Observator, la Antena 1. 

Carte de vizită Emma Zeicescu

Emma Zeicescu s-a alăturat TVR în septembrie 2016, cu emisiunea Perfect Imperfect, pe care inițial a realizat-o de luni până vineri, de la 18.30. 

În primăvara lui 2017, emisiunea Perfect Imperfect a fost mutată pe un nou tronson, de la 10.00. Locul ei fiind luat de Radu Tudor, cu emisiunea Pulsul zilei.

Anul trecut, în 2018, Emma Zeicescu a făcut o pauză de câteva săptămâni, după ce ea și jurnalistul Claudiu Popa au fost urmăriți penal pentru deținere de droguri de risc, după ce au fost prinși la festivalul Summer Well, cu două țigări de canabis. DIICOT a decis clasarea cauzei.

Anul acesta, odată cu lansarea grilei de primăvară, Emma Zeicescu a venit cu o nouă emisiune, Ca-n viață.

Emma Zeicescu are o experiență de aproape 20 de ani în media. Ea a lucrat la posturi precum Național TV, Digi24 și Realitatea TV. La Digi și la Realitatea TV a prezentat o lungă perioadă de timp în echipă cu jurnalistul Cosmin Stan (acum prezentator la Știrile Pro TV). 

Carte de vizită Emanuela Schweninger

Emanuela Schweninger (foto), jurnalistă specializată pe domeniul sănătate, a intrat în echipa TVR la finalul anului 2016. Anterior, ea a lucrat la Realitatea TV și o scurtă perioadă la Prima TV. 

A început să lucreze la 12 ani, la Antena 1 Slobozia, unde prezenta emisiuni pentru copii. A lucrat acolo opt ani. 

Ea este jurnalista jignită de șefa TVR Doina Gradea. Gradea a numit-o, într-o discuție cu Dragoș Pătraru, „cap de porc” pentru că a insistat cu întrebări pentru primarul Gabriela Firea. 

După ce înregistrările cu Doina Gradea folosind apelativul „cap de porc” au ajuns în presă, mai mulți jurnaliști din redacția Știri de la TVR s-au solidarizat cu Emanuela Schweninger.


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Zeiceasca avea cam aceiasi invitati obositi care trageau de par niste subiecte. Iar colegul ei cu chelie a facut praf niste interviuri la Cerbul de Aur, asa ca poate scapam si de el.
    Reporterita Schweninger e o pierdere insa. Varanul are insa bani multi, plateste mai bine decat statul.
  • Deci care este mesajul ? Indiferent cat de gresit este un sef, el tot acolo ramane pentruca il sustine cineva, iar cei nedreptatiti trebuie sa plece. Asta e Romania! Felicitari!

Trimite un comentariu