Skip to main content

Jurnalista Andreea Dumitrescu, autoarea întrebării despre aria cercului, pleacă de la Realitatea Plus

 
Jurnalista Andreea Dumitrescu, autoarea întrebării despre aria cercului, pleacă de la Realitatea Plus

DEMISIE. Jurnalista Andreea Dumitrescu se desparte de postul Realitatea Plus (fost Realitatea TV), după nouă luni. Va merge tot la un post de ştiri, unde - spune ea - ar trebui să apară peste două săptămâni, şi va acoperi tot zona sa „tradiţională”: domeniul politic.

Publicitate

Recent, jurnalista a fost autoarea unei întrebări virale pentru canditata la prezidenţiale Viorica Dăncilă. A pus-o în dificultate pe fosta şefă PSD cu întrebarea „Care este aria cercului?

Reporter pe politic, Andreea Dumitrescu s-a alăturat staţiei deţinută de Cozmin Guşă în luna martie, după o demisie de la TVR 1. Ea a plecat de la TVR 1, după ce şefii de la ştiri au retras-o de la PSD şi de la Parlament pentru că ar fi fost „prea agresivă”.

Contactată de Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a confirmat plecare de la Realitatea Plus, însă nu a dezvăluit viitoarea destinaţie pe care o va avea.

A menţionat doar că este vorba tot despre un post de ştiri, la care se va ocupa tot de zona politică. De asemenea, motivul plecării nu este legat de conflincte cu condurea postului sau a redacţiei pe teme ce ţin de libertatea editorială:

„Nouă, reporterilor de teren, nu ni s-a pus niciodată pumnul în gură sau orice fel de oprelişte în ceea ce priveşte meseria”, a spus Dumitrescu.

Jurnalista a anunţat şi pe Facebook despărţirea de postul de ştiri.

Carte de vizită: Este de şapte ani în presă

A intrat în presă în anul 2013, la agenţia de presă RNews (fostă NewsIn). Apoi, în marie 2013 a intrat în echipa ştiripesurse.ro, de unde a plecat în martie 2016.

După ce s-a despărtit de site-ul stiripesurse.ro, a intrat în televiziune la România TV. De aici, a plecat în 2017 la TVR 1, unde a stat doi ani.

Din martie anul acesta s-a alătura postului Realitatea TV.

Citeşte şi:

Jurnalista „prea agresivă” retrasă de TVR de la PSD s-a dus la postul Realitatea TV

TVR retrage un ziarist de pe PSD şi Parlament pentru că "e prea agresiv". Jurnalista ia demisia în calcul

Demisie la TVR. Andreea Dumitrescu, jurnalista retrasă de pe PSD şi Parlament, că ar fi fost „prea agresivă”, pleacă de la postul public

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Betty Betty
    Ooo, dar câți postaci PSD la această știre! Dar de ce vă ambalați așa, băieți? V-a durut aia cu aria cercului, nu? V-a ars direct la buzunar. Altfel, succes, Andreea Dumitrescu!
  • Agentul 0024 Agentul 0024
    O reporteră foarte guralivă de la UM 0024 părea extrem de gravidă ultima dată când am văzut-o. De la o vreme, a dispărut. Din două, una - fie i-a venit sorocul, fie au răpit-o extratereştrii. Oricât de tentant ar fi să mergem pe cea de-a doua variantă, e de presupus că ilustra jurnalistă din articolul de faţă o să o suplinească pe cea mai sus menţionată până ce termină cu scutecele şi cu biberoanele. Sau până o dă afară ***, indignat că nu mai are el monopolul aroganţei în redacţie.
  • JT JT
    Am spus-o si o s-o mai spun. Mirel Radoi a facut scoala de antrenori in Republica Moldova, pentru ca Romania nu l-a acceptat pe motiv ca nu are BAC-ul. Acum este selectionerul nationalei mari. Romania nu l-ar fi facut antrenor pe motiv ca nu stie pe cine a ales in final, burlacita din Luceafarul, pe Catalin sau pe Luceafar (spoiler alert : l-a ales pe Catalin). Asta e problema sistemului nostru de invatamant : nu stie sa valorifice calitatile cu care un om poate fi util societatii. Vrem ca presedintele sa stie aria cercului, dar nu ne pasa daca ne va baga intr-un razboi. Nu spun ca e cazul, dar sa intrebam si noi ce trebuie.
  • Denisa Denisa
    6 locuri de munca in 6 ani (2013-2019)? E tare Andreea Dumitrescu, cred ca a batut orice record de instabilitate, nu stiu cine poate pune baza pe un asemenea angajat oscilant in gandire si decizii. Dar inteleg de la colegi ca era retrasa si antisociala, poate asa se explica si comportamentul ei.
  • geo geo
    Cica va merge tot la un post de știri.
    Unde mai are loc, la Digi24, f probabil.
    Apropo, oare un jurnalist decent de prin Franta ori SUA ar avea tupeul sa ii intrebe pe Macron ori pe Trump faza cu cercul ? Punem pariu ca in secunda urmatoare "zboara" din conferrinta de presa?
  • Mircea Mircea
    Sunt doua categorii de jurnalisti. Cei care pun intrebari stupide si raman in istoria presei cu asta si cei care fac exclusivitati, anchete, interviuri. Andreea Dumitrescu nu lasa in urma ceva memorabil dpdv al exclusivitatilor, va ramane in istorie doar pentru acea intrebare "geniala", care nu ofera nicio informatie, nimic important sau memorabil. Poate va invata totusi sa dea buna ziua, macar atat.
  • Mihai Mihai
    Ai un candidat la presedentia si asta e intrebarea?
  • omar omar
    @Adriana. este un reporter care isi face intr-o meseria intr-o presa tot mai restransa si mai aservita intereselor politice sau patronale. Faptul ca a avut curaj sa puna intrebarile alea, desi stia ca risca sa isi piarda painea, denota ca stie si cu ce se mananca meseria asta. succes, Andrea! pt voi restul, Adriana, important e sa fiti de acord cu sefii vostri, ca sa nu schimbati sosetele prea des. ..doar ca de tine nu o sa-si aminteasca nimeni...
    p,s am lucrat in realitatea tv multi ani, dar mi-e sila cat de jos a ajuns sub toate aspectele...
  • Adriana Adriana
    O persoana aroganta si respingatoare cum nu am mai vazut, aceasta andreea dumitrescu, abia daca dadea buna ziua in redactie. Schimba locurile de munca precum sosetele, probabil ca nu va sta mult nici la noul loc de munca, se vor lamuri repede noii colegi.

Trimite un comentariu

sus