Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Tramvai vs. BMW”, incidentul din traficul bucureștean face subiectul unui articol share-uit instens: „Vatmanul și cioara”

 
BLOGOSFERĂ. „Tramvai vs. BMW”, incidentul din traficul bucureștean face subiectul unui articol share-uit instens: „Vatmanul și cioara”
Captură foto | Playtech.ro

BLOGOSFERĂ. „Vatmanul și cioara, titrează cel mai distribuit articol din blogosfera zilelor trecute. Vine de pe blogul Georgeisme.ro și are în centru incidentul din weekend, când un vatman a tamponat intenționat un BMW care circula neregulamentar pe linia de tramvai. 

Titlul este o metaforă și face mai degrabă referire reacția românilor cu privire accident, cu privire la soferul de BMW care circula pe linia de tramvai.

Publicitate

„Întâmplarea este un important studiu de caz despre noi și cât de divizați suntem”, după cum spune George Bonea, bloggerul care semnează materialul.

Textul comentează cazul și subliniază faptul că „nu-i motiv de petrecere și glume pe internet, ci moment în care se cere o palmă dată tare peste frunte și conștientizarea nasoalei în care ne scăldăm.”

Comentariul bloggerului vine după ce foarte mulți utilizatorii de internet l-au transformat într-un „erou” pe vatmanul STB. 

„Pur și simplu a intrat în el. Din sațietate. Apoi l-a apostrofat ca fiind „cioară” proastă, ducând discuția într-o zonă care ține mai mult de tipologii și șabloane decât de civism.”

Bonea mai scrie că „despre puștiul cu BMW nu-s multe de zis. Cel mai probabil, n-o să învețe nimic din experiența asta pentru că nu așa se învață.”

Articolul de pe Georgisme.ro are peste 1,500 de like-uri și share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands. 

Alte texte populare ieri vin de pe bloguri ca Prințesa Urbană.ro, Blogurile Adevărul, Cabral.ro sau Adrian Năstase.ro. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. georgeisme.ro, „Vatmanul și „cioara””

- 1.445 likes & shares;

2. Blogurile Adevarul.ro, „Despre desfiinţarea pensiilor speciale. „Dacă decent e 5.000 de lei, cum spun ei, atât să fie pensia minimă!”, de Costel Crangan

- 867 likes & shares;

3. printesaurbana.ro, „ÎMI DAI O STELUȚĂ DACĂ MĂ SPĂL PE DINȚI?”

- 842 likes & shares;

4. cabral.ro, „Cât mai costă o Dacia veche? Merită atâtea mii de euro?”

- 337 likes & shares;

5. adriannastase.ro, „Guest post – Petrisor Peiu, Al doilea Bancorex?”

- 303 likes & shares.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu