Skip to main content

CNA, mesaj către televiziuni, după decesul Cristinei Ţopescu: Trataţi cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei

 
Cristina Topescu
Cristina Topescu

REACŢIE. Consiliul Naţional al Audiovizualului a transmis un comunicat în care roagă televiziunile să respecte legislaţia audiovizuală atunci când difuzează subiecte referitoare la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu.

Publicitate

„Consiliul transmite posturilor de televiziune şi de radio rugămintea de a trata cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislaţia audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferinţă”, au precizat membrii Consiliului, într-un comunicat de pres.

Totodată, membrii Consiliul îşi exprimă regretul cu privire la dispariţia jurnalistei Cristina Ţopescu şi „transmit condoleanţe tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România”.

Jurnalista Cristina Ţopescu s-a stins la vârsta de 59 de ani. Ea fost găsită, duminică seara, în locuinţa sa, de poliţie, după ce jurnalista nu a mai putut fi contactată de aproximativ trei săptămâni.

Comunicat referitor la dispariţia jurnalistei Cristina Ţopescu

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului îşi exprimă profundul regret cu privire la dispariţia jurnalistei Cristina Ţopescu şi transmit condoleanţe tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România.

Totodată, Consiliul transmite posturilor de televiziune şi de radio rugămintea de a trata cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislaţia audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferinţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    România TV: “telefonul disperat al Cristinei Țopescu, in aceasta seara in exclusivitate”
  • jk jk
    E vorba sa nu se tragă de familia aflată în suferință de dragul audienței
  • Adi Adi
    Care familie ? Au lasat o si prietenii si familia 2 saptamani sa zaca in casa moarta...Asta cand ? De revelion...

Trimite un comentariu

sus