Skip to main content

CNA, mesaj către televiziuni, după decesul Cristinei Țopescu: Tratați cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei

 
CNA, mesaj către televiziuni, după decesul Cristinei Țopescu: Tratați cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei
Cristina Topescu

REACȚIE. Consiliul Național al Audiovizualului a transmis un comunicat în care roagă televiziunile să respecte legislația audiovizuală atunci când difuzează subiecte referitoare la decesul jurnalistei Cristina Țopescu. 

„Consiliul transmite posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislația audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință”, au precizat membrii Consiliului, într-un comunicat de pres. 

Publicitate

Totodată, membrii Consiliul își exprimă regretul cu privire la dispariția jurnalistei Cristina Țopescu și „transmit condoleanțe tuturor celor care au iubit-o și apreciat-o, fiind un model pentru toți profesioniștii din presa scrisă și audiovizuală din România”.

Jurnalista Cristina Țopescu s-a stins la vârsta de 59 de ani. Ea fost găsită, duminică seara, în locuința sa, de poliție, după ce jurnalista nu a mai putut fi contactată de aproximativ trei săptămâni.

Comunicat referitor la dispariția jurnalistei Cristina Țopescu

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului își exprimă profundul regret cu privire la dispariția jurnalistei Cristina Țopescu și transmit condoleanțe tuturor celor care au iubit-o și apreciat-o, fiind un model pentru toți profesioniștii din presa scrisă și audiovizuală din România.

Totodată, Consiliul transmite posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislația audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu