Skip to main content

CNA. Modificări de acționariat în mai multe posturi. B1 TV - Iese Păunescu, intră Păunescu. Pro TV, schimbare a acționarului indirect

 
CNA. Modificări de acționariat în mai multe posturi. B1 TV - Iese Păunescu, intră Păunescu. Pro TV, schimbare a acționarului indirect

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat în ședința publică de astăzi o serie de modificări în acționariatul unori posturi precum B1 TV, Pro TV, Canal 33 sau Radio Brașov. 

Publicitate

Paginademedia.ro detaliază în continuare principalele schimbări aprobate: 

1. B1 TV, modificare acționariat. Iese Păunescu, intră Păunescu. Același. 

CNA a aprobat schimbarea acționariatului B1 TV Channel, societate care operează televiziunea B1 TV. Societatea ISMAR INTERNATIONAL NV (Curacao) cedează cele 50% către Gheorghe Constantin Păunescu, tată lui Bobby Păunescu. 

ISMAR INTERNATIONAL NV este deținută în totalitate tot de Gheorghe Constantin Păunescu. 

După aprobarea CNA, acționariatul B1 TV este următorul: Gheorghe Constantin Păunescu (50%) și Sorin Oancea (50%)

Ultima schimbare de acționariat de la B1 TV a fost în octombrie 2015. Atunci, în locul societății News Television, care era în insolvență, a intrat ISMAR INTERNATIONAL NV.

2. Pro TV. Schimbare în acționariatul indirect al Pro TV. Cehii nu au intrat încă

Pro TV a cerut și a primit acordul cu privire la modificarea asociaților indirecți ai Pro TV. În nota trimisă la CNA, Pro TV a subliniat că nu se schimbă acționarul majoritar.  

„Acționarii principali ai CME Ltd, societatea-mamă a Pro TV, nu s-au modificat și AT&T Inc, prin intermediul subsidiarelor sale deținute integral, respectiv Warner Media LLC și Time Warner Media Holdings rămâne acționarul majoritar”, spun reprezentanții Pro TV 

Acționariatul actual al Pro TV este următorul:

  • CME Investments B.V. – 0,000004%
  • CME Media Enterprises B.V. – 99,999996%

CME Media Enterprises B.V (Olanda), asociatul majoritar al Pro TV este deținută 100% de Central European Media Enterprises N.V. (Curacao), care, la rândul său, este deținută în proporție de 100% de Central European Media Enterprises Ltd (Insulele Bermude).

Central European Media Enterprises N.V. (Curacao) va vinde societatea CME Media Enterprises B.V (Olanda) către Central European Media Enterprises (Insulele Bermude).

3. Radio Brașov, oficial, din nou, în proprietatea lui Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu a revenit în acționariatul Radio Brașov. Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a redevenit acționar majoritar la Radio Brașov, după șase ani. 

CNA a aprobat în ședința de astăzi cererea societății Radio SRL de modificare a acționarului majoritar. Intră Aristotel Căncescu (71%), în locul societății Cinel SRL (care are asociat unic pe Maria Gavriliu - o apropiată a lui Căncescu). Restul de 29% din societate rămâne la asociatului Vasile Bran, care era și până acum. 

Aristotel Căncescu a ieșit din acționariatul Radio SRL în anul 2014. 

4. Canal 33. Schimbări la Canal 33

CNA a aprobat o serie de solicitări venite din partea Canal 33

  • Intrarea unui nou acționar. În noua formulă, acționariatul Canal 33, televiziune operată de societatea Canal 33 Network SRL, arată astfel: Răducanu Alexandru, care avea 97%, rămâne cu 89,82%, Cristina Adriana Sârbu (2,99%), iar nou-intrata societate Radu Tegh Invest SRL (deținut de Radu George) va avea 7,19%
  • schimbarea zonei de difuzare, din locală în națională
  • Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • si cu ce ma incalzeste pe mine noninformatiile de mai sus?ca de vazut nu ai unde si de auzit,in zona mea,habar nu ai de aces tpost der adio,deci,nu ne mai prostiti cu informatii fara valoare..cantati la alta masa.

Trimite un comentariu