Skip to main content

VIDEO. Viaţă de comentator sportiv. Ion Alexandru: Borcea a intrat odată peste mine! Ce i-a spus Costi Mocanu când s-a angajat la Pro TV

 
VIDEO. Viaţă de comentator sportiv. Ion Alexandru: Borcea a intrat odată peste mine! Ce i-a spus Costi Mocanu când s-a angajat la Pro TV

VIDEO. "M-am trezit odată cu Borcea peste mine, în cabina de comentator", spune Ion Alexandru, jurnalist sportiv cu (fix) 19 ani de experienţă. De ce a intrat Borcea peste el, în interviul acordat Paginademedia.ro.

Publicitate

Tot în interviu, despre cum a ajuns la Pro TV, post la care a lucrat 13 ani. Ce i-a spus Costi Mocanu la angajare: „M-ai ţinut 20 de minute în faţa televizorului când ai comentat FC Naţional - FC Braşov (0-0). Asta trebuie să ducă la ceva bun”. Ce era interesant la acel meci e că „nu a avut niciun spectator pe stadion”.

A rememorat şi un moment puţin mai încărcat, cu Cristi Borcea (fost finanţator de la Dinamo), care a dat buzna peste el în timpul unui meci chiar în cabina de comentator. Pe Borcea în nemulţumise faptul că Ion Alexandru spusese la microfon că „Borcea şi-a strâns lucrurile şi a plecat acasă” pentru că Dinamo juca „groaznic”.

Mitică Dragomir, "un moment nefericit pentru fotbalul românesc"

Despre fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal:

„Un moment nefericit pentru fotbalul românesc este Dumitru Dragomir (fostul preşedinte LPF)”, spune tranşant Ion Alexandru.

La ce trebuie să fii atent când comentezi un meci? Ce te faci cu „haterii"? Cum te descurci cu numele „exotice" ? Ce ar face dacă ar primi o ofertă de job de la FRF sau LPF? De ce a plecat de la Pro TV la Eurosport? Ce proiecte pregăteşte la Eurosport? Şi multe altele, în interviul acordat Paginademedia.ro.

Ion Alexandru a renunţat la o carieră în drept pentru meseria de jurnalist, adevărata sa pasiune, după cum a recunoscut în interviu.

Îşi aminteşte primul meci pe care l-a comentat vreodată, un Newcastle - Manchester United, pe care l-a început „cu foarte mari emoţii”. Totuşi, la pauză şi-a spus „e un debut, nu o să îţi ia nimeni capul”, iar feedback-ul primit după meci l-a încurajat şi mai mult.

A vorbit cu fair-play despre presa sportivă şi despre meseria de comentator sportiv.

Cine este Ion Alexandru?

CARTE DE VIZITĂ. Ion Alexandru, acum comentator sportiv Eurosport, are în spate 19 ani de jurnalism şi comentarii sportive, împliniţi fix pe 13 ianuarie, adică ieri, chiar în studioul Paginademedia.ro.

Are 13 ani de experienţă la Pro TV, unde a comentat meciuri şi a fost voice over la sport.

Şi-a început cariera de jurnalist sportiv la B1 TV, pe 13 ianuarie 2001. A lucrat, apoi, la Naţional TV.

VIDEO. Poveşti de comentator sportiv, cu Ion Alexandru - Eurosport

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Raceanu Raceanu
    ***
  • FRUNZĂ FRUNZĂ
    Dle.Marcu,
    Nu va inteleg.
    Mie mi se pare ca TOTI comentatorii de la Eurosport sunt.f.buni,vii,nu folosesc obisnuitele clisee s.a.m.d.
    Si nu comparativ cu altii ci in sine.
    Ei sunt mult mai originali in exprimare,tocmai de aceea f.placuti!
  • Gabriel Gabriel
    Din câte știu, B1 emite din decembrie 2001. La ei am văzut prima dată meciuri din SerieA și Premier League. Cred că sunt doar 18 ani, nu 19.
  • George Marcu George Marcu
    Din cauza unor asemenea indivizi (si a restului clicii, cu mascaricii bogdan nevel si ioan viorel) nu mai urmaresc trasmisiunile Premier League la Eurosport ci intotdeauna in alta parte, unde se comenteaza profesionist partida, dar mai ales se poate auzi si simti ambianta de pe stadioane !!!
    Nu mi se pare normal sa se vorbeasca CU TOTUL ALTCEVA decat partida in sine, despre tranferuri , despre polemica antrenorilor, despre arbitri samd. Consider exemplul Eurosport Romania un exemplu clasic de mediocritate profesionala a asa zisilor "comentatori" ; sau, vorba maestrului Andrei Plesu : "A se slabi" ! O cumetrie de relatii si mistocareala ieftina, ce nici la televiziunile albaneze nu le-am vazut/auzit ! Rusine si sila !
  • Miu Miu Miu Miu
    Mie imi merge
    Dar mi-a fost scos in schimb inedit tv,cu pozitia 124 cu tot
  • Liviu Liviu
    Stiti cumva daca BBC Earth a fost scos de pe cablu pe Digi? De ieri nu se mai receptioneaza.

Trimite un comentariu

sus