Skip to main content

EXCLUSIV. Val de plecări de la Realitatea Plus. Cine pleacă și unde se duce? Sunt editori, reporteri și operatori

 
EXCLUSIV. Val de plecări de la Realitatea Plus. Cine pleacă și unde se duce? Sunt editori, reporteri și operatori

Realitatea Plus, minus în redacție. Val de plecări de la postul Realitatea Plus în ultima lună. Redactori, reporteri, editori și operatori lasă stația de știri sau au lăsat-o în ultima perioadă.

Totodată, de câteva zile a fost numit un nou redactor-șef, poziție vacantă încă de anul trecut, când a plecat Ioana Răducă.

Publicitate

Paginademedia.ro trece în revistă plecările și schimbările din ultima lună de la postul TV, dar și pe cele care urmează:

Carmen Tudor, Editor of the Day, pleacă de la Realitatea. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, va ocupa o poziție similară, dar la Digi 24.

Trei jurnaliști de la departamentul NewsDesk lasă Realitatea Plus, inclusiv șefa secției. Cine sunt cei trei? Este vorba de Andreea Sumanu (șef de secție), de Alin Cîndea și Bianca Păpureanu. Unde merg? 

Toți cei trei jurnaliști de la NewsDesk trec tot la Digi 24.

Plecare și din rândul reporterilor. Mădălina Mihalache, care "acoperea" Partidul Social Democrat lasă Realitatea Plus pentru - potrivit informațiilor Paginademedia.ro - Antena 3.

Și o numire la vârful redacției Realitatea Plus. Noul redactor-șef al postului Realitatea Plus a fost numit Vlad Nichita. Înainte, a fost șeful editorilor și EOD - Editor of the Day.

Vlad Nichita a lucrat în Realitatea TV din 2008, cu o mică pauză, de doi ani, la Adevărul. La postul TV a fost în departamentul de comunicare, apoi la secția Teritoriu, editor general și EOD. Înainte de Realitatea TV, a lucrat tot în trust, la agenția de știri NewsIn.

Cine a mai plecat în ultima lună de la Realitatea Plus?

Raluca Mandoiu, redactor la emisiunea Denisei Rifai, a schimbat Realitatea Plus cu Observatorul Antenei 1. Operatorul Răzvan Bordei (soțul Ralucăi Mandoiu), a plecat și el în Intact.

Tot în Intact s-a mutat și un alt operator - Marian Mandache.

La începutul anului, Realitatea Plus a rămas și fără alți doi editori - Lucia Cujbă și Mirona Simion - plecați la viitorul proiect de post de știri al lui Adrian Sârbu.

O plecare "de pe o zi pe alta" a avut loc la mijlocul lunii ianuarie. Subit, redacția Realitatea Plus a aflat, printr-un mail, de o"modificare" de ultimă oră în structura de personal. Ziariștii au aflat, într-o seară, că Adriana Matei nu mai este EOD începând din ziua următoare, fără alte explicații.

Modificări sunt și în structura emisiunilor:

 • Dimineața de știri a rămas, în timpul săptămânii, doar cu Florentina Bălășoiu ca prezentator, fără colegul ei de până atunci, Raul Giuglea (care rămâne angajat al stației).
 • Gabriel Bălașu prezintă o emisiune în timpul zilei (din această săptămână), împreună cu Alexandra Păcuraru (fiica lui Maricel Păcuraru, acționar al postului).
 • Adrian Bucur prezintă, după ora 23, emisiunea Jocuri de putere, emisiunea pe care o prezenta Rareș Bogdan până să intre în politică.
 • Bogdan Muzgoci, fost prezentator al Dimineții de știri în weekend, are talk-show-ul Fabrica, în weekend.

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Mamăăă, se umple concurența de ”valori”. Un post de slugi agramate și arogante, care nu fac diferența intre informație, știre și comentariu. Bine, citind că mulți merg la Digi, se poate spune că rămân în mediu lor. Digi a început acceptabil, a continuat mediocru, iar acum, practic, nu mai există.
 • Trebe sustzinut Iohanis. Tot el va fi preotau la aprohodu realitatzi. Multzumim PDNL pentru TZICCUSURILE zilnice.(PSD tre sa ia notitze....) :) #ShiEuSuntLIFTIERA
 • Unde va mutați ba?Are ceva invitati!nu contează moderatorii. IAR DACA MUNCESC PE GRATIS TREABA LOR MAI BINE, nu zicea cineva ca e mai bine cu prosti care nu vor mult în trecut
 • Interesant ar fi fost de precizat și motivele pentru care pleacă atâția oameni.
  Unii chiar de valoare.
 • De fapt cred că Realitatea Plus va merge mai departe, chiar și cu oameni fără prea multă experiență, pentru că împrumută brandul unui post de televiziune care odinioară avea producții bune și era considerat teren neutru de către politicieni.

  Chiar și neplătiți, tinerii vor încerca să facă un lucru de calitate și să învețe televiziune.
 • Sigur ca pleaca pentru ca patronatul isi bate joc. Maresc salariile preferential si pun in functii toti novicii. S a demonetizat orice titulatura, orice meserie a devenit desueta prin angajarea unora luati efectiv de pe strada din punct de vedere profesional. Vor pleca si cei cativa care mai stiu meserie (nu ca toti cei care au plecat stiau) si sunt foarte curios cum va arata saraca realitatea....manele tv, family tv sau taraf.... Noi, telespectatorii, ne vom muta in alta parte, o sa aveti audienta 0, deja se vede demult ca profesionalismul este sub nivelul marii...

Trimite un comentariu