Skip to main content

Realitatea mai pierde o licență: Realitatea FM prin satelit

 
Realitatea mai pierde o licență: Realitatea FM prin satelit

După Realitatea TV, Realitatea Media mai pierde o licență. Pe același model: licența expiră, iar CNA a respins prelungirea.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în prima ședință publică din 2020 solicitarea de prelungire a valabilității licenței prin satelit a Realitatea FM. 

Publicitate

Cererea a fost respinsă, după modelul Realiteta TV. Societatea care operează postul de radio nu a depus documentația necesară. Mai exact, Realitatea Media, aflată în insolvență de mai bine de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, și nu a putut depune certificatul fiscal, așa cum cere legislația CNA.

Valabilitatea licenței Realitatea FM prin satelit expiră la data de 15 ianuarie, potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA.

Realiteta FM București retransmite în totalitate emisia Realitatea Plus, din noiembrie 2019, după închiderea postului Realitatea TV. 

Licența pe satelit pentru FM este folosită, de obicei, pentru retransmisia semnalului stației de la Bucuurești către stațiile locale, sau pentru retransmisie în rețele DTH. Realitatea FM are frecvențe radio în București, Sluj și Sulina

Ca procedură, toate licențele eliberate de CNA, radio și TV, au o valabilitate de nouă ani. Societățile care le operează trebuie să depună, la fiecare nouă ani, înainte ca licența să expire, un dosar de prelungire, care trebuie să conțină, printre altele, un certificat fiscal care să ateste că societatea nu are datorii. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu