Skip to main content

VIDEO. Guran, după intrarea în politică: „Voi candida și la Prezidențiale, dacă mi se propune”. Care va fi rolul său?

 
VIDEO. Guran, după intrarea în politică: „Voi candida și la Prezidențiale, dacă mi se propune”. Care va fi rolul său?

VIDEO. Moise Guran a dat primele declarații, imediat după ce și-a anunțat intrarea în politică. Alături de Dan Barna, liderul USR, a vorbit despre obiectivele pe care le are în politică și despre motivele care au stat la baza deciziei. 

„Voi candida și la Prezidențiale, dacă mi se propune”, a spus Moise Guran printre altele. A subliniat faptul că a intrat „cu totul” în politică, „fără jumătăți de măsură”. 

Publicitate

Care va fi rolul lui Guran?

S-a clarificat, oficial, și care va fi contribuția fostului jurnalist pe scena politică. Guran va fi coordonatorul campaniilor electorale din acest an.

„Moise Guran va fi implicat direct în coordonarea campaniilor Alianței USR-Plus, locale și parlamentare. Va face parte dintr-un Comitet Executiv și va avea rolul de coordonator al campaniilor electorale”, a spus Dan Barna la conferința de presă susținută alături de Moise Guran. 

De ce a părăsit Moise Guran presa?

Fostul realizator Europa FM a detaliat și câteva din obiectivele pe care și le asumă ca politician. Totodată, și-a explicat decizia. 

„Situația economică și evoluția politică din ultima perioadă m-a determinat să fac acest pas. Am decis să renunț la cariera mea de jurnalist definitiv. Nu există cale de întoarcere. Am comentat suficient de pe margine”, a subliniat Moise Guran. 

Reamintim că astăzi, jurnalistul Moise Guran a anunțat oficial că renunță la meseria de jurnalist pentru o carieră în zona politică. 

Ascultă și anunțul audio al lui Moise Guran, publicat de Europa FM

VIDEO. Conferința de presă susținută de Moise Guran și Dan Barna

Idei din conferința de presă susținută de Dan Barna și Moise Guran

Moise Guran:

 • Am decis să renunț la cariera mea de jurnalist definitiv. Nu există cale de întoarcere. Am comentat suficient de pe margine. Următorii patru ani sunt esențiali pentru noi cei care am fost în stradă și am vrut să apărăm democrația.
 • Am încercat să fac educație de masă ca jurnalist. Am încercat să pregătesc populația de un alt drum pentru România, un drum pe care țara noastră încă nu a apucat.
 • Situația economică și evoluția politică din ultima perioadă m-a determinat să fac acest pas.
 • Vreau să mă înscriu în USR, dar trebuie să am o discuție și cu cei de la Plus. Eu vreau să mă înscriu în USR-Plus, un singur partid.
 • O perioadă nu o să mă nscriu în niciunul din cele două partide, obiectivul este să facem o singură echipă.
 • O să încerc să îmi folosesc experiența de moderator pentru a face echipa USR-Plus coerentă pentru Guvernare.
 • Voi candida și la Prezidențiale, dacă mi se va cere.

Dan Barna, președinte USR:

 • Dacă vrem ca România să se schumbe trebuie să ne implicăm.
 • Este un pas important și încurajator venirea lui Moise Guran în proiectul Alianței USR-Plus.
 • Moise Guran va fi implicat direct în coordonarea campaniilor Alianței USR-Plus, locale și parlamentare. Va face parte dintr-un Comitet Executiv și va avea rolul de coordonator al campaniilor electorale.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • "Inainte sa apara orice fel de sondaje secrete, facute de nu stiu cine, va spun doar atat: nu detest nimic mai mult decat detest un jurnalist care isi abandoneaza meseria pentru a intra in politica.

  E o indecenta in sine fata de ea (de meserie), fata de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri in meseria lor de baza) dar este si o tradare fata de public."

  Moses Guran, octombrie 2015.

  https://adevarul.ro/news/politica/moise-guran-2015-nu-detest-nimic-mai-decat-detest-jurnalist-isi-abandoneaza-meseria-politica-1_5e207aca5163ec42712cfad9/index.html
 • Tara se poate schimba in bine, numai cu oameni care vor binele tarii, nu doar pe al lor personal. bravo Moise Guran. Ma faci sa imi doresc sa va ajut pe partea de productie audio-video in campaniile urmatoare.
  Cat pentru latraii psd-isti, daca venea alexandrescu ciocolax, sau gadea, badea and co in politica, ati fi spus ca e un mare castig. Stati linistiti la locurile voastre. Ce meritati primiti oricum.
 • Pana acum toti ii apreciati gandirea, cand se alatura unui partid gata nu e bun de nimic dar vreti schimbare de la oameni de genul. Daca vrei sa schimbi ceva in tara asta trebuie sa intrii in politica si ca sa ajungi sa ai functie in care sa decizi trebuie sa fii asociat unui partid, nu o sa reusesti nimic de unul singur, trebuie inceput de undeva, mai putin conteaza ce nume are partidul, important e ca omul sa isi mentina aceeasi gandire.
 • Individul era om politic cu mult înainte să-şi scoată carnet de membru al Uniunii Saltimbancilor din România.
  O uriaşă pierdere pentru FM-ul românesc totuşi, una din care nu cred că-şi va mai reveni vreodată.
 • Ce ***.....
  Inca o mostra de jurnalist pur sange.....toti acesti ani v-a mintit la radio, s-a dat deontolog ca in cativa ani sa intre intr-un partid de ***i.
  Adevarul este ca toti care l-ati adulat meritati ca aceasta *** de pseudo jurnalist sa va conduca la un moment dat.

Trimite un comentariu