Skip to main content

VIDEO. "Țara asta e polarizată: ori ești fraier, ori ești șmecher". Despre români, de Ziua Unirii, cu un altfel de publicitar

 
VIDEO. "Țara asta e polarizată: ori ești fraier, ori ești șmecher". Despre români, de Ziua Unirii, cu un altfel de publicitar

VIDEO. Despre români, de ZIua Unirii, cu Liviu David, un altfel de publicitar:

"Cumva, țara asta e polarizată: ori ești fraier, ori ești șmecher", spune Liviu David, un publicitar care nu se încadrează la niciun capitol. "Eu nu vreau să fiu nici fraier, nici șmecher", continuă el.

"Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie să fii puțin șmecher. Dar eu nu vreau! Nu vreau să calc pe cadavre ca să ajung sus! Eu vreau să îmi fac treaba cât se poate de bine și să obțin o reacție din partea oamenilor. "

Publicitate

Un fragment din interviul pe care Liviu David l-a acordat Paginademedia.ro la finalul anului trecut.

"Nu m-am simțit niciodată atât de român pe cât ar fi trebuit', mărturisește Liviu David. Drept pentru care câțiva ani a lucrat în Australia, dar s-a întors.

De ce a plecat atunci? De ce este altfel?

Liviu David:

"Nu mă încadrez în trendul general. Trendul general este: Trebuie să răzbesc cu orice preț. Voi da la o parte pe toată lumea care îmi stă în cale.

Nu mă voi da deoparte pentru nimic, pentru a-mi atinge scopul. Eu nu pot să fac asta! Nu pot lăsa bunul simț deoparte și să depășesc coloana de mașini..."

VIDEO. Nu vreau să fiu șmecher

Un publicitar cu o viață ca-n filme

Unul dintre "veteranii" publicității românești, Liviu David are o poveste "ca-n filme". La începutul anilor 90, a vrut să plece din țară în Occident, dar a fost prins în Slovenia, după ce a trecut "la limită" de grănicerii din Ungaria. Trimis înapoi în țară, s-a apucat de caricaturi.

Caricaturile l-au ajutat să ajungă "copywriter" (un termen despre care habar nu avea ce înseamnă).

Și-a legat numele, de-a lungul timpului, de branduri precum Connex, Banca Transilvania, Money Channel ("Feedback is fifty"), QFort și multe, multe altele. A plecat câțiva ani din țară, în Australia, dar s-a întors. Acum lucrează la Next Advertising.

Toată experiența a adunat-o în volumul Pauza de publicitate sau "Cum să gândești reclame într-o lume care nu le iubește".

Volumul poate fi comandat pe site-ul Pauzadepublicitate.ro

VIDEO. Liviu David, la Interviurile Paginademedia.ro, integral:

Citește și: Un publicitar cu o poveste "ca-n filme", la Interviurile LIVE: Liviu David. A vrut să fugă din țară, a prins "copilăria" publicității, a lucrat afară, dar s-a întors

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Adică e un comunist ascuns liberal vădit asta vrei sa zici mile cel cu mult timp liber pe această pagină de media
  • Ce poveste cusuta cu ata alba! A trecut granita ilegal si a fost trimis inapoi...s-a apucat de caricaturi. Din Australia s-a intors pentru a face publicitate in Romania. Stie el prea bine sa fie smecher.

Trimite un comentariu