Skip to main content

Câți bani a făcut Antena 1 cu serialul Vulpița? Mulți, pentru că unele "episoade" au fost cât Las Fierbinți în audiențe

 
Câți bani a făcut Antena 1 cu serialul Vulpița? Mulți, pentru că unele "episoade" au fost cât Las Fierbinți în audiențe

Peste 20 de episoade, audiențe mult peste media stației, multe controverse și o singură amendă (de 100.000 de lei) luată de serialul Vulpița de pe Antena 1.

Publicitate

Dar ca bani încasați din publicitate, ce a însemnat Vulpița pentru Antena1?

Paginademedia.ro a estimat, pe baza audienței, câți bani a încasat Antena 1 din emisiunile Acces Direct în care și Vulpița a fost subiect. Cifra nu este deloc una mică.

Înainte, câteva detalii despre emisiune și audiență:

"Un spectacol al degradării umane", a caracterizat un membru CNA "telenovela" de la Acces Direct. Emisiune în care, începând din 13 ianuarie s-a vorbit despre "despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc".

Cazul a adus Antenei 1 audiențe mult peste media postului. Un exemplu: ediția din 7 februarie a avut o medie de 2,24 de milioane de români la televizor. Comparabil cu un episod Las Fierbinți dat de Pro TV seara, în Prime-Time.

Tot în 7 februarie se mai înregistra un record: un minut, un vârf de audiență de peste trei milioane de români care se uitau la detaliile "smulse" Vulpiței de Mirela Vaida, anunța Antena 1.

Cifre bune și la orașe (8,6 rating), dar și pe publicul comercial (între 18 și 48 de ani) - 5,7 rating și 25% cotă pe piață (adică un sfert dintre tinerii cu televizoarele deschise se uitau la Antena 1.

Audiențe mari, încasări pe măsură

Audiențele ridicate aduse de caz se traduc în încasări de publicitate.

Paginademedia.ro a estimat, luând în calcul audiența emisiunii, câți bani au venit din publicitatea dată la Acces Direct.

Estimările Paginademedia.ro au luat în calcul edițiile Acces Direct începând din 13 ianuarie, când a fost primul episod.

CIFRA. Emisiunile Acces Direct în care a fost abordat și subiectul soților Stegaru - Viorel și "Vulpița" Veronica au atras pentru antena 1 publicitate între 350.000 și 450.000 de euro.

Între 350.000 și 400.000 este valoare reclamelor date pe Antena 1, la Acces Direct, în luna cu serialul.

Amenda luată de Antena 1: 100.000 de lei, adică până în 25.000 de euro.

Telenovela „Vulpița” de la Acces Direct, episodul CNA. „Să nu vă gândiți nicio secundă ce fel de modele aduceți în fața tinerilor, mi se pare incredibil”

Publicul și Vulpița: „Opriți circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamațiile telespectatorilor

Cât i-a „costat” Vulpița pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiței

Cazul Vulpița, "desființat" de public și de CNA

Serialul de pe Antena 1 a atras zeci de reclamații la CNA, de la telespectatori. Membrii CNA au criticat dur emisiunea.

Câteva exemple:

Am rămas mută de uimire de cât ați putut să-i exploatați și apoi și alții să-i exploateze. Efectiv, i-ați călcat în picioare." - Cristina Pocora

nțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită" (...) Se vorbește despre cum își înșală soțul, cum se culcă cu cineva, despre golani din sat, ca și cum ar fi niște lucruri de distracție."
- Dorina Rusu

Să nu vă gândiți nicio secundă ce fel de modele aduceți în societatea în fața tinerilor care s-ar putea uita la acea oră la emisiunea respectivă, mie mi se pare incredibil. Dacă acea emisiune era făcută, așa cum ar fi fost normal, la ora 11 seara, puteați să faceți ce vreți cu ei. (…) Dar să nu vă gândiți nicio secundă că la acest program au acces și minorii…" - Radu Herjeu


"Telenovela" a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru acuza faptul că a fost răpită și violată. A ieșit apoi la iveală că lucrurile au stat "altfel".

A fost punctul de pornire al unui "serial" în care soții Stegaru - Viorel și "Vulpița" Veronica și-au expus viața în direct, cu concursul moderatoarei Mirela Vaida, care "scormonea" ediție după ediție, ca să scoată toate detaliile la iveală (cu câți bărbați a umblat "Vulpița", de ce nu se înțelege cu soacra, s-a culcat sau nu cu nașul, cum se împărțea între atâția bărbați etc).
 

Citește și: 

Telenovela „Vulpița” de la Acces Direct, episodul CNA. „Să nu vă gândiți nicio secundă ce fel de modele aduceți în fața tinerilor, mi se pare incredibil”

Publicul și Vulpița: „Opriți circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamațiile telespectatorilor

Cât i-a „costat” Vulpița pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiței

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Disperarea după audiențe...nasc acești,,monștri,, ne-sacrii ai show BIZZ ului Românesc ,intrebare care se pune ....ce are de gând să facă Mirela ?SA îi țină în emisiune pana ce este fata celor două personaje după care îi pasionează pe ei si o angajează pe Vulpita mica????
 • Daca nu va place schimbati postu sunt atitea posturi nu mai comentati degeaba acuma sunteti gelosi ca alti pronoveaza..
 • @somersby
  De acord cu faptul ca, daca unu' ar alerga pe strada cu un steag, strigand "traiasca Ceausescu", asta nu inseamna ca lumea cere asta, desi s-ar uita la el. Intrebarea este: daca o televiziune surprinde si difuzeaza acest incident, incalca vreo lege? Caci, CNA n-a amendat-o pe vulpitza, la care se uita lumea, ci televiziunea care a difuzat asta.
  Pe mine ma surprinde faptul ca, la 30 de ani de cand credeam ca s-a abolit cenzura, se discuta cu atata lejeritate despre interzicerea unor emisiuni, despre interzicerea dreptului unor persoane de a aparea la televizor, de parca ar fi niste lucruri firesti, intr-un stat democratic. Pai, in conditiile astea, nici n-ar mai parea atat ciudat sa intalnesti oameni pe strada, fluturand steaguri si strigand "traiasca Ceausescu"! Pare urmatorul pas firesc, dupa reinstaurarea cenzurii.
 • publicul comercial s-a uitat la povestea asta! Publicul ala inteligent si potent financiar dupa care fug toti publicitarii! Priceless!
 • Mi s-a luat de ipocrizia ce invaluie acest caz. Este invocata protectia minorilor...dar ne doare efectiv undeva de minori ca societate in general. Minorii n-au ce sa caute la televizor ...in afara de desene animate. Tu ca parinte esti raspunzator DIRECT de optiunile culinare, distractive sau culturale ale minorului. Cei doi oameni sunt cazuri REALE ale felului in care s-a degradat viata de la tara. Promiscuitatea, lipsa de cultura, slaba educatie...trebuie expuse asa cum sunt ele, necosmetizat. Da, sunt multe de reprosat emisiunii, mai ales reportajelor cu vocea languroasa si burtierele senzationale si de prost gust...dar asta e optiunea producatorilor. Sa sanctionezi continutul editorial e pura cenzura, si sper ca postul TV sa conteste amenda in instanta, ptr ca e periculoasa. Daca era sanctionata ptr ca nu respecta criteriul de AP, mai ziceam..adica limbaj licentios, consum explicit de alcool sau alte substante nepermise sau comportamente sexuale explicite (nu descrise). Emisiunea a fost sanctionata ptr ca prezinta o realitate de la tzara, catalogata ca fiind degradanta (adica o opinie pur subiectiva)...ceea ce este grav. Si este grav !!! Ne miram ca aceasta realitate exista, ne contrariem ca niste virgini sau virgine... dar nu facem absolut nimic ca societate ptr a remedia situatia. Hai sa nu mai fim ipocriti si sa privim realitatea asa cum este ea. Acces Direct mereu precizeaza, la inceput de emisiune, ca astea nu sunt exemple de urmat si ca prezinta cazul asa cum este el. E clar ca face audienta si postul castiga bani din publicitate. Nu imi place absolut deloc politica editoriala a antenelor si nici emisiunile acestora...dar e absolut periculos felul in care CNA-ul a ajuns sa cenzureze continut editorial. Va reamintesc ca nu e vb numai de amenda in bani, dar si daca li se mai scoala lor muschiul sa sanctioneze aceasi emisiune, se lasa cu intreruperea emisiei...adica cenzura :) . Inca o data, daca vreti protectia minorilor..nu-i mai lasati la televizor!!! Aveti o telecomanda...puterea e la voi! Renuntati la mentalitatea comunistoida si la ipocrizie, caci ne face rau tuturor.
 • faptul ca se uita lumea, nu este un argument. daca unu ar alerga pe strada cu un steag, strigand "traiasca ceausescu", toata lumea s-ar uita la el, dar asta nu inseamna ca asta cere lumea.
  iar mirela vaida merita sa ramana mereu cu stigmatul vulpitei, si sa fie izolata doar in acasta zona a presei.

Trimite un comentariu