Skip to main content

CNA, reacţie după informaţiile alarmiste despre coronavirus: „Trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate"

 
CNA, reacţie după informaţiile alarmiste despre coronavirus: „Trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate"

Consiliul Naţional al Audiovizualului le transmite televiziunilor şi radiourilor că va monitoriza modul în care acestea mediatizează subiectele despre epidemia de coronavirus. Totodată, forul le-a amintiti acestora că „au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate” în ştirile şi dezbaterile despre coronavirus.

Publicitate

„În urma apariţiilor la unele posturi de televiziune a unor informaţii alarmiste şi insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Naţional al Audiovizualului (...) reaminteşte radiodifuzorilor că au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate ştirile şi dezbaterile ce au legătură cu acest subiect”, spun reprezentanţii CNA într-un comunicat de presă.

„În acest sens, trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate de autorităţile române care gestionează această situaţie, scopul tuturor celor implicaţi fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus”, au subliniat aceştia

Redăm, în continuare, comunicatul CNA

Comunicat referitor la obligaţia radiodifuzorilor de a trata cu responsabilitate orice subiect legat de coronavirus

În urma apariţiilor la unele posturi de televiziune a unor informaţii alarmiste şi insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică din data de 25.02.2020, reaminteşte radiodifuzorilor că au obligaţia de a trata cu rigoare şi responsabilitate ştirile şi dezbaterile ce au legătură cu acest subiect.

În acest sens, trebuie să aibă prioritate poziţiile oficiale comunicate de autorităţile române care gestionează această situaţie, scopul tuturor celor implicaţi fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus.

Menţionăm că CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informaţiile pe aceasta temă, abordarea bazată pe comunicări oficiale fiind singura în măsură să ajute cu adevărat populaţia în astfel de cazuri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus