Skip to main content

CNA, reacție după informațiile alarmiste despre coronavirus: „Trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate"

 
CNA, reacție după informațiile alarmiste despre coronavirus: „Trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate"

Consiliul Național al Audiovizualului le transmite televiziunilor și radiourilor că va monitoriza modul în care acestea mediatizează subiectele despre epidemia de coronavirus. Totodată, forul le-a amintiti acestora că „au obligația de a trata cu rigoare și responsabilitate” în știrile și dezbaterile despre coronavirus.

„În urma aparițiilor la unele posturi de televiziune a unor informații alarmiste și insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Național al Audiovizualului (...) reamintește radiodifuzorilor că au obligația de a trata cu rigoare și responsabilitate știrile și dezbaterile ce au legătură cu acest subiect”, spun reprezentanții CNA într-un comunicat de presă. 

Publicitate

„În acest sens, trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate de autoritățile române care gestionează această situație, scopul tuturor celor implicați fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus”, au subliniat aceștia

Redăm, în continuare, comunicatul CNA

Comunicat referitor la obligația radiodifuzorilor de a trata cu responsabilitate orice subiect legat de coronavirus

În urma aparițiilor la unele posturi de televiziune a unor informații alarmiste și insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus, Consiliul Național al Audiovizualului, întrunit în ședința publică din data de 25.02.2020, reamintește radiodifuzorilor că au obligația de a trata cu rigoare și responsabilitate știrile și dezbaterile ce au legătură cu acest subiect.

În acest sens, trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate de autoritățile române care gestionează această situație, scopul tuturor celor implicați fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus.

Menționăm că CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, va monitoriza programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informațiile pe aceasta temă, abordarea bazată pe comunicări oficiale fiind singura în măsură să ajute cu adevărat populația în astfel de cazuri.
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu