Skip to main content

Coronavirusul pe TV. CNA, cu ochii pe posturile care au dat numele primului român infectat

 
Coronavirusul pe TV. CNA, cu ochii pe posturile care au dat numele primului român infectat

Televiziunile, în atenția CNA, după ce, ieri, atât președintele Klaus Iohannis, cât și secretarul de stat Raed Arafat au făcut apel la calm și responsabilitate din partea presei.

După ce Raed Arafat a cerut presei să nu-i expună pe oamenii suspectați de coronavirus și să nu dezvăluie datele personale, aseară telespectatorii români au aflat de la anumite posturi, direct din gura unui oficial (primarul comunei unde a apărut primul caz) numele, prenumele, vârsta și situația civilă a primului român infectat cu coronavirus. Informații catalogate, în mod normal, drept date cu caracter personal. 

Publicitate

Mai mult, unele televiziuni au prezentat numeroase cadre largi și apropiate cu locuința tânărului din Gorj. 

Consiliul Național al Audiovizualului s-a autosesizat după ce posturile TV au ajuns să difuzeze informații de identificare despre primul pacient infectat cu coronavirus. 

Într-o ședință organizată astăzi, în prima parte a zilei, forul a cerut în primul rând monitorizare de linie pentru radiourile și televiziunile generaliste, de știri, plus localele și regionalele din Gorj și Dolj, care au difuzat miercuri seara informații despre primul caz de infectare cu coronavirus din România.  

În plus, CNA a primit și o serie de reclamații de la telespectatori care se plângeau de modul alarmist și senzaționalist de prezentare a știrilor despre coronavirus. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • În cazul acesta trebuie cunoscute datele pentru ca cei ce au întrat în contact sa își ia singuri masuri de siguranță nu sa aștepte 5 zile pana afla ministerul... De data asta posturile TV chiar au fost super, jos palaria
  • Se urcă cu picioarele pe cadavre ,toate televiziunile.poate se sesizează cineva și cu măștile vîndute la negru de toți hoți
  • Am văzut dimineața interviu cu bunica băiatului la antena 3... cum e posibil, cât tupeu sa aibe pentru un rating sa facă așa ceva??? Numai antenele lui Voiculescu poate face așa ceva!!!
    Pai acele persoane sunt in carantină așa cum spune la tv iar acest post mizerabil are tupeu sa facă așa ceva 1. Sa defăimeze imaginea familiei și 2. Sa bage reporterii in asemenea pericol de a lua contact cu virusul bun nu o avea acea femeie acest virus dar dacă acele persoane sunt in carantină de ce vii tu post de nimic sa iei interviu sa afle toată lumea cine e acel băiat și familia lui???

Trimite un comentariu