Skip to main content

Coronavirusul pe TV. CNA, cu ochii pe posturile care au dat numele primului român infectat

 
Coronavirusul pe TV. CNA, cu ochii pe posturile care au dat numele primului român infectat

Televiziunile, în atenţia CNA, după ce, ieri, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi secretarul de stat Raed Arafat au făcut apel la calm şi responsabilitate din partea presei.

Publicitate

După ce Raed Arafat a cerut presei să nu-i expună pe oamenii suspectaţi de coronavirus şi să nu dezvăluie datele personale, aseară telespectatorii români au aflat de la anumite posturi, direct din gura unui oficial (primarul comunei unde a apărut primul caz) numele, prenumele, vârsta şi situaţia civilă a primului român infectat cu coronavirus. Informaţii catalogate, în mod normal, drept date cu caracter personal.

Mai mult, unele televiziuni au prezentat numeroase cadre largi şi apropiate cu locuinţa tânărului din Gorj.

Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a autosesizat după ce posturile TV au ajuns să difuzeze informaţii de identificare despre primul pacient infectat cu coronavirus.

Într-o şedinţă organizată astăzi, în prima parte a zilei, forul a cerut în primul rând monitorizare de linie pentru radiourile şi televiziunile generaliste, de ştiri, plus localele şi regionalele din Gorj şi Dolj, care au difuzat miercuri seara informaţii despre primul caz de infectare cu coronavirus din România.

În plus, CNA a primit şi o serie de reclamaţii de la telespectatori care se plângeau de modul alarmist şi senzaţionalist de prezentare a ştirilor despre coronavirus.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    @Robert
    Numele da,mai mult nu
  • Robert Robert
    În cazul acesta trebuie cunoscute datele pentru ca cei ce au întrat în contact sa își ia singuri masuri de siguranță nu sa aștepte 5 zile pana afla ministerul... De data asta posturile TV chiar au fost super, jos palaria
  • Ciubuciu Ciubuciu
    Se urcă cu picioarele pe cadavre ,toate televiziunile.poate se sesizează cineva și cu măștile vîndute la negru de toți hoți
  • Ionut Ionut
    Am văzut dimineața interviu cu bunica băiatului la antena 3... cum e posibil, cât tupeu sa aibe pentru un rating sa facă așa ceva??? Numai antenele lui Voiculescu poate face așa ceva!!!
    Pai acele persoane sunt in carantină așa cum spune la tv iar acest post mizerabil are tupeu sa facă așa ceva 1. Sa defăimeze imaginea familiei și 2. Sa bage reporterii in asemenea pericol de a lua contact cu virusul bun nu o avea acea femeie acest virus dar dacă acele persoane sunt in carantină de ce vii tu post de nimic sa iei interviu sa afle toată lumea cine e acel băiat și familia lui???

Trimite un comentariu

sus