Skip to main content

Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului

 
Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului

Cum se va alege reprezentantul României pentru Eurovision? TVR a schimbat anul acesta regulile şi va lucra cu o casă de discuri pentru a alege câştigătorul.

Publicitate

Postul public anunţă, pentru Eurovision, un parteneriat cu Global Records, în portofoliul căreia sunt, printre alţii, Delia, Carla's Dreams, Irina Rimes şi Inna.

Parteneriatul vine în contextul în care TVR a schimbat regulile de alegere a reprezentantului României, adică:

- o "comisie" va desemna o voce din muzica românească (fără înscriere sau concurs)

- pentru "voce" se vor compune mai multe piese separate, din care cinci vor merge în finala naţională şi se va alege una.

Citeşte şi: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia

Ce spune TVR?

"TVR a optat pentru acest parteneriat pornind de o serie de factori, precum cifrele impresionante pe care compania le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, cifrele legate de accesările pe YouTube, numărul de ţări în care sunt ascultate piesele produse de Global Records şi numărul de abonaţi pe conturile de social media".

Liana Stanciu, şeful delegaţiei Eurovision:

„Nivelul la care se desfăşoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internaţională, precum şi imperativul atingerii excelenţei de către piesa şi artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune şi la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, aşa cum este Global Records.”

Ce spune Global:

"Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensaţie financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiţie de muzică din lume, Eurovision, şi pune la dispoziţie toate resursele sale de creaţie, de la artişi, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri şi tot ce înseamnă echipamente tehnice şi echipă de specialişti în domeniu.

Astfel, Global Records asigură tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar şi a piesei, va fi a comisiilor de specialitate şi a publicului."

TVR nu a dat mai multe detalii despre ce va însemna, exact, acest parteneriat, doar că este unul "cu valoare financiară zero" dar în care "ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice şi artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex şi atractiv atât pentru publicul din România, cât şi pentru cel internaţional".

Libertatea: Eurovision, o competiţie cu un buget de 69.000 euro

Care este bugetul Eurovision?

Libertatea publică un document intern al TVR, care arată cât costă competiţia pentru instituţia audiovizuală.

Potrivit Libertatea, costurile sunt de 69.000 de euro. Din sume:

- 30.000 de euro - drepturi de autor

- 15.000 de euro - cazare compozitori, solişti, tehnicieni, scenarist, operator, editor, şoferi

- 10.000 de euro - masă

Documentul publicat de Libertatea:

Citeşte şi: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia

Comunicatul TVR:

TVR şi Global Records, parteneri pentru Eurovision Song Contest 2020

În acest an, Televiziunea Română abordează atât Selecţia Naţională, cât şi participarea la concursul Eurovision Song Contest 2020 (ESC2020), în parteneriat cu cel mai dinamic jucător de pe piaţa muzicală din România, Global Records.

Nu este prima oară când TVR colaborează cu o casă de discuri în proiectul Eurovision. În ultimii 20 de ani, televiziunea publică a făcut acest lucru la numeroase alte ediţii, conlucrând cu nume de rezonanţă din piaţa de specialitate.

Elena Ştirbescu, manager al proiectului, a precizat faptul că televiziunea publică, ca organizator al selecţiei naţionale, a pornit de la o analiză riguroasă a mai multor elemente, cum ar fi rezultatele obţinute de România la Eurovision pe parcursul anilor, mecanismele de selecţie practicate în diferite ţări şi specificul pieţei locale.

„Nivelul la care se desfăşoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internaţională, precum şi imperativul atingerii excelenţei de către piesa şi artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune şi la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, aşa cum este Global Records.”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

TVR a optat pentru acest parteneriat pornind de o serie de factori, precum cifrele impresionante pe care compania le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, cifrele legate de accesările pe YouTube, numărul de ţări în care sunt ascultate piesele produse de Global Records şi numărul de abonaţi pe conturile de social media etc.

Ţinând cont de aceste performanţe, Televiziunea Română a ales să colaboreze, pentru cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, cu o casă de discuri care are o contribuţie însemnată la impunerea muzicii româneşti pe plan internaţional, atât prin selectarea celor mai competitive piese pentru tipuri de public şi teritorii specifice, cât şi prin mecanismele şi canalele de promovare utilizate cu rezultate remarcabile.

Un alt factor relevant în luarea acestei decizii a fost faptul că acest parteneriat între TVR şi Global Records este unul cu valoare financiară zero, dar în care ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice şi artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex şi atractiv atât pentru publicul din România, cât şi pentru cel internaţional.

"Eurovision este cea mai mare competiţie din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam şi se implică fără niciun fel de remuneraţie în tot procesul dedicat selecţiei naţionale.

Este o onoare şi totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020. În acest moment, ne gândim doar la cum şi ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă şi cel mai bun show.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus şi punem la dispoziţia TVR toate resursele noastre şi expertiza din industria muzicală.

Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine ţara la nivel internaţional. Suntem nerăbdători să începem treaba şi să mergem la Eurovision cu forţe proaspete”, a declarat Lucian Ştefan, CEO Global Records.

În baza acordului şi colaborării dintre părţi, Televiziunea Română va oferi publicului si Juriului Naţional, în cadrul Finalei Naţionale din 1 martie, posibilitatea de a alege un act artistic complet şi complex pentru reprezentarea României la ediţia 2020 a Eurovision Song Contest.

Talentul, prezenţa scenică şi potenţialul artistului desemnat pentru a reprezenta România pe scena de la Rotterdam vor fi susţinute prin concepte de show aliniate la peisajul muzical prezent şi la înaltele standarde de calitate ale acestei competiţii muzicale internaţionale.

Comunicatul Global Records:

Global Records intră în cea mai mare competiţie de muzică din lume, Eurovision, şi pune la dispoziţia TVR toată expertiza şi resursele de care dispune!

Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensaţie financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiţie de muzică din lume, Eurovision, şi pune la dispoziţie toate resursele sale de creaţie, de la artişi, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri şi tot ce înseamnă echipamente tehnice şi echipă de specialişti în domeniu.

Astfel, Global Records asigură tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar şi a piesei, va fi a comisiilor de specialitate şi a publicului.

"Eurovision este cea mai mare competiţie din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam şi se implică, fără niciun fel de remuneraţie, în tot procesul dedicat selecţiei naţionale.

Este o onoare şi totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020.

În acest moment, ne gândim doar la cum şi ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă şi cel mai bun show. Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus şi punem la dispoziţia TVR toate resursele noastre şi expertiza din industria muzicală.

Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine ţara la nivel internaţional. Suntem nerăbdători să începem treaba şi să mergem la Eurovision cu forţe proaspete”, a declarat Lucian Ştefan, CEO Global Records.

În urma colaborării dintre Global Records şi TVR, Televiziunea Română va oferi publicului şi juriului naţional posibilitatea de a alege pentru competiţia internaţională Eurovision 2020 un act artistic complex. Cu siguranţă, talentul, valenţele artistice, prezenţa scenică şi potenţialul artistului desemnat pentru a reprezenta România vor fi dublate de atribute precum personalitatea, profilul uman şi artistic original.

„Nivelul la care se desfăşoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internaţională, precum şi imperativul atingerii excelenţei de către piesa şi artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune şi la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, aşa cum este Global Records”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

TVR a decis colaborarea cu Global Records ţinând cont de rezultatele importante pe care casa de discuri le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, al accesărilor pe YouTube, al numărului de ţări în care sunt ascultate piesele produse şi lansate de Global şi al numărului de abonaţi pe conturile de social media din întreaga sa reţea online.

Totodată, Global Records deţine un portofoliu considerabil de artişti, producători şi compozitori din România, ale căror piese devin rapid hituri atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Citeşte şi: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Iar afaceri obscure cu Gradea, Vornicu, Stanciu și Manoliu
  • Lori Lori
    De pe pagina neagră în construcție se poate intra pe pagina https://globaltalentunited.ro/
  • Dragos Dragos
    Global are cateva voci bunicele (Delia, Nicoleta Nuca, Irina Rimes), dar ce te faci daca o trimite pe Mariola (Minelli) la Eurovision? S-a vazut cam ce poate face intr-o prestatie live.
  • Dima Dima
    care Petre Nastase? ca global au si regizor intern, care a facut toate showurile Delia, Carlas, Motans bla bla. pare ca astia vin cu tot pachetu data asta
  • Criticul muzical Criticul muzical
    O sa fie ca în B.D la munte și la mare: "-Cine vă recomandă?" Vor sta artiștii la coadă la ușă să intre la comisie ca să li se verifice vocalizele? Pentru că așa au zis că întâi se caută vocea, iar apoi câștigătorul primește "cadou" 5 piese făcute la comandă, totul în mai puțin de o lună. Părerea mea este că artistul îi deja ales, iar organizatorii au vrut să-i dea o formă la tot simulacrul ăsta.
  • Luigi Luigi
    Săracii cei de la Global când vor intra in ședința de “urgentă “ cu Zgabercea , Manoliu, Cățoiu , Demeter , doamna Vornicu
    Bafta Global ca ai nevoie....
  • Nita Nita
    Stai sa vezi ca mai intervine și Petre Nastase .... eheee
  • Șerban Șerban
    Eurovision s-a dus de râpă de mult, și nu doar local. Concurenții sunt aleși mai mult după orientarea sexuală și mai puțin după prestație și calitățile vocale. Tot *** ăsta "politically correct" este grețos, orice băiat căruia îi place să frece p*** altuia putând acum să câștige concursuri de talia Eurovision-ului. *** off!
  • teodor teodor
    Înseamnă că sunt ân urmă rău știam că nu mai lucrează la Digi.
  • Rocker Viu Rocker Viu
    Daca e sa ne luam dupa succes, Adi Minune, Selly si revelioanele cu Dan Negru si Victor Ciutacu bat in vizualizari toti starleții promovați de combinagiii din TVR. Apropo, Liana Stanciu nu e si pe la MagicFM asa cum Radu Andrei Tudor e si pe la DigiFM, dimineata, cu vocea schimbata?! Pe astia ii lasa Comitetul Director sa fie bagati la concurenta, pe altii care fac un ban filmand in timpul liber nu prea!
  • Mihail Mihail
    Nu e o idee rea, doar că la Global, nu doar Delia, Inna și Antonia sunt, mai sunt și alții. Depinde ce voce se alege...
  • Allex Allex
    Foarte bine. Eurovision nu este un talent show. Aici trebuie să participe artiști consacrați cu impact comercial puternic, și da, Global Records îi are pe cei care, în momentul ăsta, vând cel mai bine.
  • ion ion
    exact la asta ma gandeam si eu. ce rost are sa risti sa aleaga publicul un cantaret independent sau de la alta casa de productie. sa fie de la noi, tot noi facem si melodia. si totul pe banii statului.
    compania de mare succes Global Records nici macar nu are site, e doar o pagina neagra in constructie. tare, nu?
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Premieră istorică: lobby-ul caselor de producție nu mai este cel puțin ascuns ca până acum, ci este acum la vedere. Deci Alina Eremia, Inna, Delia sau Irina Rîmeș, puteți să vă pregătiți că aveți asigurat un loc în finală. Artiștii independeți - poate la anul.
    Felicitări Liana Stanciu & company. Așa arată caracatița cumetriilor din TVR în plină acțiune.

Trimite un comentariu

sus