Skip to main content

Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului

 
Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului

Cum se va alege reprezentantul României pentru Eurovision? TVR a schimbat anul acesta regulile și va lucra cu o casă de discuri pentru a alege câștigătorul.

Publicitate

Postul public anunță, pentru Eurovision, un parteneriat cu Global Records, în portofoliul căreia sunt, printre alții, Delia, Carla's Dreams, Irina Rimes și Inna.

Parteneriatul vine în contextul în care TVR a schimbat regulile de alegere a reprezentantului României, adică:

- o "comisie" va desemna o voce din muzica românească (fără înscriere sau concurs)

- pentru "voce" se vor compune mai multe piese separate, din care cinci vor merge în finala națională și se va alege una.

Citește și: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia

Ce spune TVR?

"TVR a optat pentru acest parteneriat pornind de o serie de factori, precum cifrele impresionante pe care compania le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, cifrele legate de accesările pe YouTube, numărul de ţări în care sunt ascultate piesele produse de Global Records și numărul de abonaţi pe conturile de social media".

Liana Stanciu, șeful delegației Eurovision:

„Nivelul la care se desfășoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internațională, precum și imperativul atingerii excelenței de către piesa și artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune și la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, așa cum este Global Records.”

Ce spune Global:

"Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensație financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiție de muzică din lume, Eurovision, și pune la dispoziție toate resursele sale de creație, de la artiși, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri și tot ce înseamnă echipamente tehnice și echipă de specialiști în domeniu.

Astfel, Global Records asigură tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar și a piesei, va fi a comisiilor de specialitate și a publicului."

TVR nu a dat mai multe detalii despre ce va însemna, exact, acest parteneriat, doar că este unul "cu valoare financiară zero" dar în care "ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice și artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex și atractiv atât pentru publicul din România, cât și pentru cel internațional".

Libertatea: Eurovision, o competiție cu un buget de 69.000 euro

Care este bugetul Eurovision?

Libertatea publică un document intern al TVR, care arată cât costă competiția pentru instituția audiovizuală.

Potrivit Libertatea, costurile sunt de 69.000 de euro. Din sume:

- 30.000 de euro - drepturi de autor

- 15.000 de euro - cazare compozitori, soliști, tehnicieni, scenarist, operator, editor, șoferi

- 10.000 de euro - masă

Documentul publicat de Libertatea:

Citește și: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia

Comunicatul TVR:

TVR și Global Records, parteneri pentru Eurovision Song Contest 2020

În acest an, Televiziunea Română abordează atât Selecţia Naţională, cât şi participarea la concursul Eurovision Song Contest 2020 (ESC2020), în parteneriat cu cel mai dinamic jucător de pe piaţa muzicală din România, Global Records.

Nu este prima oară când TVR colaborează cu o casă de discuri în proiectul Eurovision. În ultimii 20 de ani, televiziunea publică a făcut acest lucru la numeroase alte ediţii, conlucrând cu nume de rezonanță din piața de specialitate.

Elena Știrbescu, manager al proiectului, a precizat faptul că televiziunea publică, ca organizator al selecției naționale, a pornit de la o analiză riguroasă a mai multor elemente, cum ar fi rezultatele obținute de România la Eurovision pe parcursul anilor, mecanismele de selecție practicate în diferite țări și specificul pieței locale.

„Nivelul la care se desfășoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internațională, precum și imperativul atingerii excelenței de către piesa și artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune și la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, așa cum este Global Records.”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

TVR a optat pentru acest parteneriat pornind de o serie de factori, precum cifrele impresionante pe care compania le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, cifrele legate de accesările pe YouTube, numărul de ţări în care sunt ascultate piesele produse de Global Records și numărul de abonaţi pe conturile de social media etc.

Ținând cont de aceste performanțe, Televiziunea Română a ales să colaboreze, pentru cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest, cu o casă de discuri care are o contribuție însemnată la impunerea muzicii românești pe plan internaţional, atât prin selectarea celor mai competitive piese pentru tipuri de public şi teritorii specifice, cât şi prin mecanismele și canalele de promovare utilizate cu rezultate remarcabile.

Un alt factor relevant în luarea acestei decizii a fost faptul că acest parteneriat între TVR și Global Records este unul cu valoare financiară zero, dar în care ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice și artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex și atractiv atât pentru publicul din România, cât și pentru cel internațional.

"Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică fără niciun fel de remunerație în tot procesul dedicat selecției naționale.

Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020. În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală.

Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete”, a declarat Lucian Ștefan, CEO Global Records.

În baza acordului și colaborării dintre părți, Televiziunea Română va oferi publicului si Juriului Național, în cadrul Finalei Naționale din 1 martie, posibilitatea de a alege un act artistic complet şi complex pentru reprezentarea României la ediția 2020 a Eurovision Song Contest.

Talentul, prezenţa scenică şi potenţialul artistului desemnat pentru a reprezenta România pe scena de la Rotterdam vor fi susținute prin concepte de show aliniate la peisajul muzical prezent și la înaltele standarde de calitate ale acestei competiții muzicale internaționale.

Comunicatul Global Records:

Global Records intră în cea mai mare competiție de muzică din lume, Eurovision, și pune la dispoziția TVR toată expertiza și resursele de care dispune!

Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensație financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiție de muzică din lume, Eurovision, și pune la dispoziție toate resursele sale de creație, de la artiși, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri și tot ce înseamnă echipamente tehnice și echipă de specialiști în domeniu.

Astfel, Global Records asigură tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar și a piesei, va fi a comisiilor de specialitate și a publicului.

"Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică, fără niciun fel de remunerație, în tot procesul dedicat selecției naționale.

Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020.

În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show. Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală.

Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete”, a declarat Lucian Ștefan, CEO Global Records.

În urma colaborării dintre Global Records și TVR, Televiziunea Română va oferi publicului și juriului național posibilitatea de a alege pentru competiția internațională Eurovision 2020 un act artistic complex. Cu siguranță, talentul, valenţele artistice, prezenţa scenică şi potenţialul artistului desemnat pentru a reprezenta România vor fi dublate de atribute precum personalitatea, profilul uman şi artistic original.

„Nivelul la care se desfășoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internațională, precum și imperativul atingerii excelenței de către piesa și artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune și la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, așa cum este Global Records”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

TVR a decis colaborarea cu Global Records ţinând cont de rezultatele importante pe care casa de discuri le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, al accesărilor pe YouTube, al numărului de ţări în care sunt ascultate piesele produse și lansate de Global și al numărului de abonaţi pe conturile de social media din întreaga sa rețea online.

Totodată, Global Records deţine un portofoliu considerabil de artişti, producători şi compozitori din România, ale căror piese devin rapid hituri atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Citește și: Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Global are cateva voci bunicele (Delia, Nicoleta Nuca, Irina Rimes), dar ce te faci daca o trimite pe Mariola (Minelli) la Eurovision? S-a vazut cam ce poate face intr-o prestatie live.
 • care Petre Nastase? ca global au si regizor intern, care a facut toate showurile Delia, Carlas, Motans bla bla. pare ca astia vin cu tot pachetu data asta
 • O sa fie ca în B.D la munte și la mare: "-Cine vă recomandă?" Vor sta artiștii la coadă la ușă să intre la comisie ca să li se verifice vocalizele? Pentru că așa au zis că întâi se caută vocea, iar apoi câștigătorul primește "cadou" 5 piese făcute la comandă, totul în mai puțin de o lună. Părerea mea este că artistul îi deja ales, iar organizatorii au vrut să-i dea o formă la tot simulacrul ăsta.
 • Săracii cei de la Global când vor intra in ședința de “urgentă “ cu Zgabercea , Manoliu, Cățoiu , Demeter , doamna Vornicu
  Bafta Global ca ai nevoie....
 • Eurovision s-a dus de râpă de mult, și nu doar local. Concurenții sunt aleși mai mult după orientarea sexuală și mai puțin după prestație și calitățile vocale. Tot *** ăsta "politically correct" este grețos, orice băiat căruia îi place să frece p*** altuia putând acum să câștige concursuri de talia Eurovision-ului. *** off!
 • Daca e sa ne luam dupa succes, Adi Minune, Selly si revelioanele cu Dan Negru si Victor Ciutacu bat in vizualizari toti starleții promovați de combinagiii din TVR. Apropo, Liana Stanciu nu e si pe la MagicFM asa cum Radu Andrei Tudor e si pe la DigiFM, dimineata, cu vocea schimbata?! Pe astia ii lasa Comitetul Director sa fie bagati la concurenta, pe altii care fac un ban filmand in timpul liber nu prea!
 • Nu e o idee rea, doar că la Global, nu doar Delia, Inna și Antonia sunt, mai sunt și alții. Depinde ce voce se alege...
 • Foarte bine. Eurovision nu este un talent show. Aici trebuie să participe artiști consacrați cu impact comercial puternic, și da, Global Records îi are pe cei care, în momentul ăsta, vând cel mai bine.
 • exact la asta ma gandeam si eu. ce rost are sa risti sa aleaga publicul un cantaret independent sau de la alta casa de productie. sa fie de la noi, tot noi facem si melodia. si totul pe banii statului.
  compania de mare succes Global Records nici macar nu are site, e doar o pagina neagra in constructie. tare, nu?
 • Premieră istorică: lobby-ul caselor de producție nu mai este cel puțin ascuns ca până acum, ci este acum la vedere. Deci Alina Eremia, Inna, Delia sau Irina Rîmeș, puteți să vă pregătiți că aveți asigurat un loc în finală. Artiștii independeți - poate la anul.
  Felicitări Liana Stanciu & company. Așa arată caracatița cumetriilor din TVR în plină acțiune.

Trimite un comentariu