Skip to main content

INTERVIU. Dana Chera Grecu: De ce nu se mai întoarce la Antena 3? „Pauza de doi ani m-a făcut să văd lucrurile altfel”

 
INTERVIU. Dana Chera Grecu: De ce nu se mai întoarce la Antena 3? „Pauza de doi ani m-a făcut să văd lucrurile altfel”

INTERVIU. De ce nu se mai întoarce Dana Chera (fostă Grecu) la Antena 3, după concediul de maternitate? Jurnalista a acordat un interviu Paginademedia.ro în care vorbeşte despre motivele deciziei.

Publicitate

Vorbeşte de perioada Antena 3, despre cum se văd lucrurile "din afară", despre nevoia de echilibru, dar şi despre temperamentul ei vulcanic.

"Pe mine Antena 3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut fată ca ziarist, dar au lasat urme în omul Dana Chera. Nimeni nu e deţinatorul adevărului absolut. Dumnezeu. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urât despre nimeni dar simt să fac altceva", a declarat Dana Grecu pentru Paginademedia.ro.

Dana Chera:

"Perioada de pauză de televiziune a fost o reconsiderare a mea, este, dacă vrei, o privire înăuntrul meu. Aşa mi-am dat seama că este momentul sufletesc pentru altceva, pentru un alt proiect.

Perioada aceasta - şi recomand oricărui jurnalist să îşi ia o perioadă de respiro - m-a ajutat mult să văd ce înseamnă echilibrul, care sunt aşteptările oamenilor şi ce anume văd ei la tine. Am văzut şi eu, din afară, multă patimă, mulţi ziarişti foarte încrâncenaţi, indiferent de opinii sau tabere. Aşa se vede de afară.

Observând din exterior, am realizat că este nevoie de foarte mult echilibru în viaţă. Orice lucru care te dezechilibrează trebuie lăsat la o parte."

Interviul acordat Paginademedia.ro de Dana Chera (Grecu), integral:

De ce acum?

Dana Chera: Mă apropii de finalul concediului de maternitate şi am consiredat că acum trebuie să ofer un răspuns în legătură cu ce voi face. Mă întreba lumea, eram datoare cu un răspuns.

Când ai luat decizia?

Dana Chera: Eu am lucrat foarte mult în trust, m-am obişnuit cu oamenii, dar am simţit nevoia să fac şi altceva. Mi-am făcut meseria aşa cum am coniderat eu că trebuie să o fac, am făcut o presă mai militantă, dar acum am avut timp să mă gândesc.

În cei aproape doi ani de concediu de maternitate, în toată această perioadă, am analizat tot ce am făcut.

Ce anume ai observat?

Dana Chera: Perioada de pauză de televiziune a fost o reconsiderare a mea, este, dacă vrei, o privire înăuntrul meu. Aşa mi-am dat seama că este momentul sufletesc pentru altceva, pentru un alt proiect.

Perioada aceasta - şi recomand oricărui jurnalist să îşi ia o perioadă de respiro - m-a ajutat mult să văd ce înseamnă echilibrul, care sunt aşteptările oamenilor şi ce anume văd ei la tine. Am văzut şi eu, din afară, multă patimă, mulţi ziarişti foarte încrâncenaţi, indiferent de opinii sau tabere. Aşa se vede de afară.

Observând din exterior, am realizat că este nevoie de foarte mult echilibru în viaţă. Orice lucru care te dezechilibrează trebui lăsat la o parte.

Pe mine Antena3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut fată ca ziarist, dar au lasat urme în omul Dana Chera.

Nimeni nu e detinatorul adevarului absolut. Dumnezeu. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urat despre nimeni dar simt sa fac altceva.

După o anumită vârstă şi după o perioadă de pauză, te detaşezi de părticica ta şi poţi vedea tabloul.

Iar tabloul care se vede acum este unul cu foarte multe patimi, cum spuneam, din toate părţile. Mi-am dat seama că nu mai pot face asta.

De ce?

Dana Chera: Pentru că am o vârstă, Pentru că am avut ocazia unei pauze. Pentru că perioada de aproape doi ani m-a făcut să văd lucrurile altfel. Şi le recomand şi altora.

Este mai mult o regăsire sufletească, este un "deal" cu mine.

Paginademedia.ro: Dana Grecu vorbeşte despre echilibru şi linişte?

Dana Chera: Nu regret nimic din ceea ce am făcut. Pentru că am făcut-o cu bună credinţă şi asta atenuează din ceea ce părea doar o agitaţie, din faptul că sunt o personalitate vulcanică.

Oamenii au văzut că în spatele acestui temperament, în spatele acestui vulcan, era buna credinţă. Nu am urmărit să umilesc pe cineva, sau să atac pe cineva.

Este interesant să ieşi pe stradă şi să vezi ce spune lumea şi cum te vede.

Cum spuneam, recomand oricui un moment de respiro în care să se reconsidere. Un pic de echilibru nu strică nimănui.

Ce faci?

Dana Grecu: Deocamdată am un blog, pe care scriu şi, totodată, analizez ofertele care îmi vin în această perioadă.

Revii pe TV?

Dana Chera: Cel mai probabil, însă nu bag mâna în foc. Analizez în linişte şi văd ce îmi spune intuiţia.

Va fi altfel noua Dana Chera? Mai echilibrată?

Dana Chera: Eu nu am cum să îmi schimb temperamentul. Însă sufleteşte, emoţional, sunt un om mult mai echilibrat.

Eu aş vrea ca orice ziarist să îşi poată lua o pauză, să se desprindă şi să vadă întregul tablou. Să apuce să fie el însuşi subiect de presă. Să vadă cum îl vede lumea, de fapt. Să îşi dea seama de responsabilitatea cuvintelor lui, de ce impact pot avea cuvintele pe care le spune la adresa cuiva.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    DANA...modernă, temperamentală, directă...o mai tempera Radu când aveau emisiunea împreună...repezită...dar isteață, spontană!!! Simțeam că trăiesc în nebunia ei...
  • mar pat mar pat
    Cine sa angajeze o asa persoana lipsita de cele mai elementare simturi jurnalistice, unidirectionala si inversunata!? Ce tupeu sa ai spunand ca astepti oferte! Pai voi astia , sunteti pierduti dupa ce parasiti *** 1,2,3, nu va este clar!!?
  • ducu mihai ducu mihai
    Sunt curios ce cetateni au stat de vorba cu smucita asta!! Poate ceva tuicari de Pitesti!! Oricum daca o angajeaza cineva, ofertele nu pot veni decat de la siameza rtv...
  • DODO DODO
    cind maninci ani de zile aceiasi mincare inevitabil ti se apleaca dar a iesit ceva la iveala : ca trimbtele psd nu fac asta din convingere ci pentru bani A jucat in acest timp un teatru josnic fara sa-i pese de efect Se pare ca este adevarat ca toti avem un pret dar totusi cind te uiti in oglinda poti fi oare multumit de tine ? oare nu-ti pasa cum te privesc parintii copiii vecinii ( colegii sint la fel ) si te poti intreba la ce sint buni acesti bani !?!
  • didi didi
    mie in general jurnalistii mercenari de la antene mi-au provocat repulsie. in special badea, gadea, ciuvica si fiinta asta imposibila. nu intelegeam cati bani sau cate doze de halucinogene puteau sterge complet constiinta, sentimentul rusinii, bunul simt si simtul realitatii. am renuntat sa ma intreb, am ocolit pur si simplu posturile patronate de voiculescu pentru ca sa fiu mai sanatos, mai putin manipulat, mai putin stresat.

    se pare ca si mizeriile de altadata au pierdut ratiunea de a fi si se retrag incet incet, ca *** dupa ce ***. si dana grecu la fel.
  • adventure adventure
    M-am intrebat -chiar pornind de la prestatia ei de pe vremuri- cum o fi sa te balacesti in namol, sa faci ***, sa-ti incarci sufletul cu venin si dupa aia sa te duci "senin" acasa si sa faci teme cu copiii, sa stai la masa cu sotzul, sa-ti intrebi parintii de sanatate, sa fii un om bun si cald pentru apropiati. Cum poti sa pui capul pe perna si sa dormi linistit dupa ce ai scotocit si de multe ori ai inventat tot felul de mizerii, ca sa-ti meriti salariul de mercenar. E norocoasa ca are ocazia sa-si reevalueze existenta inainte sa fie prea tarziu.
  • Neconflictualul Neconflictualul
    Sa o iertam deci. Sa o iertam ca a facut propaganda infractorilor ce indirect au alungat din tara populatia, ce indirect au omorat prin spitale, sosele, wc de scoli oameni. Sa o iertam ca indirect a varsat venin si a intors roman contra roman prin propaganda si minciuni.
  • 3rd 3rd
    @Dana Chera,
    Felicitări pentru atitudine. Este revigorant să văd o astfel de gândire (nu sunt fan, nu citesc blogul dvs.), pur și simplu, admir modul nou de a gândi. Prea mulți dintre noi suntem "militanți" pro sau contra ceva.

    Ca proaspăt părinte, vă spun, d-na Chera: sunt în asentimentul dvs., de această dată (probabil prima :) ), un copil te schimbă definitiv în bine! Mult succes în tot ceea ce faceți!

Trimite un comentariu

sus