Skip to main content

Publicul și Vulpița: „Opriți circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamațiile telespectatorilor

 
Publicul și Vulpița: „Opriți circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamațiile telespectatorilor

Își bat joc de invitați”, „promovează o viață de desfrâu, ipostaze sexuale”,  „incredibil cum ignoranța, lenea, trădarea, înșelătoria, prostia, minciuna și avortul sunt prezentate la televizor ca și modele de urmat”. 

"E o telenovelă". Așa a explicat un om din Antena 1 "serialul" Vulpița, în fața CNA. Dar ce a înțeles publicul din serialul cu Veronica și Viorel Stegaru? Un serial cu acuzații de viol, multiple relații ale "Vulpiței", certuri cu soacra și multe alte detalii.

Publicitate

Aveți mai jos ce au reclamat cei care au văzut emisiunea. Pentru că a plouat cu sesizări la CNA. Au fost zeci de reclamații pentru „telenovela” Vulpița, pe care Antena 1 o rostogolește de o lună la Acces Direct, cu Mirela Vaida gazdă în studio. 

Cazul prezentat pe larg, cu cele mai intime detalii, a fost aspru criticat de unii telespectatori. De ce? Pentru că, au spus telespectatorii, cei doi soți, persoane simple, de la țară, sunt umiliți și înjosiți de realizatorii emisiunii. 

Sincer vă transmit, nu știu dacă se încalcă vreo lege a audiovizualului, însă ceea ce se transmite astăzi la TV nu este deloc în regulă. Nu este posibil ca prezentatori de emisiune să își bată joc de persoane aparent având probleme de natură psihică.

Nu este normal ca un prezentator să supună și să își bată joc de invitați într-un asemenea fel, nu este normal să se promoveze un asemenea caz, cu atât mai mult la o asemenea oră.

Ce învață copiii României din această emisiune?”, spune una dintre reclamațiile primite de forul audiovizual. 

„Sunt absolut oripila cum se poate ca în România la ora 17:00 (data 27.01.2020) să se difuzeze un asemenea comportament iresponsabil. Postul promovează de mai bine de 2 săptămâni, doi părinți asistați social cu un copil de 2 ani „uitat” la bunici.

În loc să se sesizeze Protecția Copilului și să încerce să îi îndrume spre un comportament responsabil pe părinți, postul Antena 1, respectiv emisiunea Acces Direct promovează o viață de desfrâu, ipostaze sexuale, manele, incultură și lista poate continua”, spune o altă sesizare. 

Amintim că acest caz a început să fie discutat deja de CNA, însă nu a fost luată încă o decizie, întrucât nu s-a terminat de vizionat numeroasele ediții reclamate.

Membrii au audiat doi reprezentanți ai Antenei 1, pe Cristian Ionescu, coordonatorul echipei care se ocupă inclusiv de Acces Direct, și pe Norina Ionescu, reprezentantul juridic al grupului (discuțiile pe larg, AICI).

Prezentăm în continuare textul unora dintre reclamațiile primite de CNA, în ultima lună, pentru emisiunea Acces Direct

 • Vreau să sesizez că această emisiune promovează în mod repetat în prostituția, concubinajul, prostia, limbaj vulgar, în subiectele emisiunii legate de Viorel și Veronica și vacerea reclamelor unor pensiuni (cu perdea) în afara orelor de reclamă.

Nu se poate ca în cursul acestor ore când se uită și copii la televizor să vadă cum se promovează prostituția cu n... amanți. Vă rog în numele unui părinte să luați măsuri și să puneți stop acestui subiect penibil și josnic. Ce să creadă străinii care se uită la tv că suntem un popor de curve.!.

 • Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare la adresa demnității umane.
 • Vă rog să luați act de această sesizare! Emisiunea cu „vulpița” de la Antena 1 nu face altceva decât să înjosească nația Română din cauza a 2 persoane analfabete!

Prin promovarea analfabetismului și a prostiei la un post de televiziune națională precum este Antena 1 ...dumneavoastră dați dovadă de toleranță la cele menționate mai sus! Ca cetățean al României, cer să luați act și să opriți emisiunea!

 • Transmiterea repetată a unor subiecte de ceartă continuă reprezentate de infidelitate limbaj licențios și calomnii. Protagoniștii până la difuzarea lor pe micile ecrane erau niște necunoscuți ce reprezentau viața omului incult ce trăiește viața la țară.
 • Bună ziua! Cum este posibil ca această emisiune să funcționeze într-un interval orar în care majoritatea cetățenilor doresc să vadă emisiuni calitative!

În schimb această emisiune s-a degradat în ultimul timp foarte mult, lucru ce mă intrigă și mă face să spun că promovăm incultura, lipsa de profesionalism în mass-media! (...)

 • Bună ziua! Sunt absolut oripilat cum se poate ca în România la ora 17:00 (data 27.01.2020) să se difuzeze un asemenea comportament iresponsabil. Postul promovează de mai bine de 2 săptămâni, doi părinți asistați social cu un copil de 2 ani „uitat” la bunici.

În loc să se sesizeze Protecția Copilului și să încerce să îi îndrume spre un comportament responsabil pe părinți, postul Antena 1, respectiv emisiunea Acces Direct promovează o viață de desfrâu, ipostaze sexuale, manele, incultură și lista poate continua.

Sper ca Dvs ca instituție să luați în serios datoria și responsabilitatea de a filtra și sancționa informația care ajunge la cetățeni pentru ca asemenea comportamente antisociale și nesănătoase să nu mai fie promovate. 

 • Scriu această petiție întrucât sunt siderată de ceea ce această emisiune abjectă poate să prezinte publicului prin emisiunile realizate. Este incredibil cum ignoranța, lenea, trădarea, înșelătoria, prostia, minciuna și avortul sunt prezentate la televizor ca și modele de urmat.

Îmi doresc din suflet să analizați această emisiune și să interziceți toate aceste nonvalori pe micul ecran. Este prima dată când fac o sesizare, dar cred că este suficient ceea ce am văzut la această emisiune în ultimele zile când doi asistați sociali au făcut circ la televizor printr-o regie penibilă și de prost gust, ajungând ca, în final, să fie ridicați la rang de vedetă.

Cum puteți permite așa ceva? Cum de nu a fost luată nicio măsură împotriva acestei emisiuni? Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. Vă mulțumesc!

 • Cazul Viorel și Veronica. Cum puteți permite bătaia de joc la adresa acestor nefericiți?
 • Consider că în această emisiune, prezentatoarea împreună cu invitații dânsei nu fac altceva decât să umilească și să pună într-o situație penibilă pe cei 2 invitați în emisiune doar pentru audiența emisiunii.

Ceea ce această emisiune difuzează la televizor de câteva zile este de toată jena. Nimic informațional, nimic interesant, nimic bun. (…)

 • Este aberant faptul că își bat joc de vulpița și Viorel o țin într-una de două săptămâni. Doar pentru simplul fapt că acești oameni sunt mai puțin dezvoltați mintal chipurile vor sa ii ajute dar nu așa cum fac ei va rog faceți ceva în privința asta. (…)

Dacă vreau să ii ajute trebuia să îi ducă la un medic să îi consilieze nu așa cum fac ei și mulți maneliști își bat joc de ei.

Nu știu exact la ce oră se difuzează pentru că nu mă uit din cauza că văd cum îi defăimează pe acești oamenii indiferent cum sunt nu trebuie să facă cea ce fac ei e clar că ea este învățat ce să zică pentru că se uită mereu în culise să ceară aprobarea se simte că nu e ea.

 • Țin să aduc la cunoștință că s-au depășit limitele decenței. Emisiunea are un nivel slab. Nu avem ce învăța de la Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii. Ultimul caz „vulpiță și Viorel” a întrecut orice limita.

Doi tineri needucați cu probleme, din mediul rural sunt chemați in platou pentru a ridica forțat audiența emisiunii. Două persoane cu probleme, denigrate în primul rând ar trebui ajutate în alt fel.

Nu este o emisiune educativă. Totuși cetățenii plătesc pentru a vedea emisiuni mai interesante decât ceea ce li se prezintă…

 • În intervalul 13-31.01.2020, în toate edițiile emisiunii Acces Direct, de la postul Antena 1, moderată de Mirela Vaida, s-a discutat faptul că o tânără ar fi fost violată și apoi s-a dovedit faptul că nu ar fi avut loc nici un viol.

Doresc să vă înștiințez că în toate emisiune difuzate în perioada luni-vineri, începând din 13.01.2020, până în 30.01.2020, s-a dezbătut acest caz. Timp de 21 de zile.

Prin acest caz s-a încercat expunerea unor oameni cu o lipsă cruntă de educație, profitând de acest aspect. S-a promovat în mod constant acest subiect, prin diverse tertipuri de promovare, prin scoaterea acestora din anonimat, ducându-i în diferite locații pentru a profita de incultura și promovarea acestei lipse de educație. (...)

Dacă acest caz este real, și nu o figurație, consider că ar trebui difuzat la o altă oră, nicidecum în prime-time, deoarece o astfel de emisiune nu aduce nici un beneficiu telespectatorilor, prin dansuri lascive, promovarea inculturii, și susținerea în mod constant, 3 săptămâni a acestor persoane care își neglijează întru totul copilul. Ba chiar fiind și asistați social.

Dacă este o figurație, atunci ar trebui specificat acest aspect. Această emisiune care este de divertisment, reality show, ar trebui atent supravegheată la ceea se promovează.

Cazurile sociale reprezintă cu totul altceva decât la cum se distrează un asistat social în club pe manele sau cum se bate cu socrii, părinții etc.

Lucruri care nu ar trebui difuzate la televizor, la o oră de vârf. Solicit în mod expres revizuirea edițiilor din intervalul 13-30.01.2020, respectiv sancționarea trustului cu privire la ceea ce se promovează.

Posibil ca edițiile să continue, ultima nefiind în 30.01.2020. În speranța luării unei măsuri cu privire la cele semnalate, vă mulțumesc.

 • Vă rog să nu considerați cum se spune, de ce nu schimbi canalul???, eu plătesc toate canalele, trăiesc într-o țară civilizată, normală (...)
 • (…) Vă scriu în legătură cu emisiunea Acces Direct, de aproape 3 săptămâni o lungesc cu emisiunea cu Veronica și Viorel Stegaru, vă rog să luați măsuri e mediu defavorabil dezvoltării lor.

Prea mult își bat joc de ei, prea mult îi fac să se simtă prost, îi umilesc. Vă rog poate reușiți să luați măsuri asupra acestei emisiuni.

 • Opriți vă rog circul de la acces direct cu Vulpita si Viorel.
 • Intreaga emisiune este o bataie de joc la adresa populatiei! O adevarata dovada a promovarii mediocritaii si nebuniei (psihozei), prin subiectul celor doua personaje: vulpita si sotul dansei.

Solicit respectuos sanctionarea acestui post si scoaterea de urgenta a acestui subiect mediocru din emisiune.

 • Consider ca in cadrul acestei emisiuni se incalca flagrant cel putin art. 30 si 31 din decizia nr. 220 din 24 februarie 2011. Nu doar in emisiunea din data de 31 ianuarie sunt invitati oameni mai putin educati, cu pregatire precara, de care se rade in direct.

Consider ca aceasta emisiune este o jignire pentru toti urmaritorii si are un impact negativ atat asupra adultilor, dar mai cu seama asupra copiilor in cazul in care se uita la asemenea dezbateri de circ. Sunt extrem de uimita ca primeste licenta de difuzare.

 • Mi se pare o aberație sa permiteti acest gen de shou să-și bate joc de oameni sa-i umilească in halul asta de 3 săptămâni (...). Vă rog din toata inima sa faceți ceva și sa nu mai permiți asemenea bataie de joc de niste oameni care din pacate nu au facultățile mintale.
 • (…) cu privire la emisiunea Acces Direct, cazul Vulpița. Sincer vă transmit, nu știu dacă se încalcă vreo lege a audiovizualului, însă ceea ce se transmite astăzi la TV nu este deloc în regulă. Nu este posibil ca prezentatori de emisiune să își bată joc de persoane aparent având probleme de natură psihică.

Nu este normal ca un prezentator să supună și să își bată joc de invitați într-un asemenea fel, nu este normal să se promoveze un asemenea caz, cu atât mai mult la o asemenea oră.

Ce învață copiii României din această emisiune?

 • Vă rugăm să vă sesizați în legătură cu emisiunea de la postul Antena 1, Acces direct. În cadrul acestei emisiuni se difuzează lucruri atât de intime din viața unor oameni foarte săraci și needucați.

Atât prezentatorul emisiunii, cât și persoanele invitate să discute despre acești oameni ajung să le vorbească foarte urât. Un om trebuie consiliat, nu chemat la emisiunea sa "îți bați joc de ei", să îi denigrezi.

În emisiunea de astăzi, 24 ianuarie, Veronica și Viorel, oameni simpli, chemați în emisiune să își rezolve anumite probleme, sunt denigrați, pentru creșterea rating-ului. Vă rugăm să apărați drepturile acestor oameni simpli.

Citește și: 

Telenovela „Vulpița” de la Acces Direct, episodul CNA. „Să nu vă gândiți nicio secundă ce fel de modele aduceți în fața tinerilor, mi se pare incredibil”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Oameni cărora nu le place munca,nu au nici bun simt,lăsați-i sa se ducă la munca sa-și Cistige existententa și singuri nu pe spatele altora. Rușine . Unde ești tu ***
 • De ce dati bani unor lenesi, profitori cum sunt acest cuplu pe care il promovati ? de ce le cumparati in fiecare zi imbracaminte, incaltaminte so late acesorii, la care un om care lucreaza pentru un salariul decent nici nu viseaza? le faceti coafura, le dati mancare acestor oameni care sfideaza bunul simt, le-ati gasit casa... Doamne ce bataie de joc la adresa noastra. Sunt oameni care merita sa aiba un acoperis deasupra capului iar TU ANTENA iti bati joc trasmitand aceasta emisiune. Atat de disperati sunteti dupa audienta? Dna Vaida iti plang de mila atat stii atat faci, mi-ar fi rusine sa particip la aceasta emisiune, desi ai invitati cu pretentii
 • Eu am făcut sesizare la CNA și chiar am îndemnat pe toată lumea s-o facă. Nu asta dorim să vizionăm la tv. Nu trebuie să schimb canalul, trebuie să avem puțină demnitate și bun simț . Voi cere să-mi scoată Antenele si KanalD din grila abonamentului.
 • Prost s-a aparat Antena 1 :). Rolul televiziunii nu e sa educe sau sa faca propaganda. Rolul ei e sa faca profit...ca oricare alt business / adica expunere, audienta si bani din publicitate. Parintele este efectiv raspunzator ptr copilul sau ...pe ce canal tv se uita sau daca se uita la tv, ce optiuni culinare are sau ce educatie are. Televiziunea nu tine loc de scoala...A sanctiona un subiect de expunere, ce reprezinta atat de mult interes ptr societate, este pura CENZURA. Nu cred ca este inceput de emisiune in care prezentatoarea sa nu spuna ca acestea nu sunt modele de urmat. Pai daca cenzurezi deschierea unor comportamente...pai hai sa cenzuram si stirile despre omoruri, violuri si alte comportamente, de la ora 19, ce nici macar nu au AP-ul pe ele. Hai sa terminam cu ipocrizia, si sa privim cam ce monstru a devenit CNA-ulul, si cum eseueaza spre ex sa vada cum spre ex Antena 3 face partizanat politic, desi s-a declarat post de stiri. Pai daca CNA a devenit o instanta morala, de ce propaganda politica nu este la fel de sanctionata precum spre ex nimfomania vulpitei? Mie unul personal mi s-a facut greata de felul in care membrii CNA au inteles menirea lor acolo...se cred niste dumnezei ai moralitatii, si aplica subiectiv o lege. Sper din tot sufletul ca postul TV sa conteste amenda in instanta si sa le dea peste nas cu sentinta judecatoreasca. Cenzura, de orice natura este ea, e periculoasa. Intre timp, va rog sa va aduceti aminte ca exista o telecomanda...si ca suntem 100% raspunzatori ptr educatia copiilor.
 • Petiție online contra Acces Direct
  https://www.petitieonline.com/petitie_pentru_interzicerea_emisiunii_acces_direct?u=4386565
 • Vad multe comentarii legate de acest subiect in care vinovatul principal e Mirela Vaida
  Ei bine,NU e neapărat vinovată, pentru ca simt ca e pusă sa faca asta ca sa isi ia banii.Are 3 copii acasa,e cumva de inteles
  Dacă e de înjurat, pe bună dreptate e a acelor sefuleti din A1 care gandesc si pun pe altii sa faca asta
  Si in plus,le dau totusi putin dreptate,la faza cu "celelalte televiziuni la 17"
  Nu ma leg neapărat de știrile de pe pro de la 5,ci in special de Cazul Caracal si de prostia dragostei
  CNA ar trebui să se ocupe si de ăstia, nu numai de Acces Direct, si in toate cele 3 cazuri, emisiuni sa se dea amenzi drastice dreptatite
  Poate asa se vor liniști.Sau macar va fi speranta asta
  Pentru ca am auzit de la cineva ca vai CNA-ul cam nu prea are ce sa faca
  E nu,trebuie doar sa caute, nu sa se bazeze doar pe cateva reclamatii
 • Nenultumirea este ca noi abonați plătim un abonament în care sant incluse toate posturile tv ca cetățenii avem dreptul prin lege ca și televiziunile sa respecte lega se promovează de o luna de zile minciuna, sex , amenințări cu bătaie, amenințări ca dau foc la casa parinteasca, viol, rapire, iar ce e mai grav după ce nu muncesc nicăieri sant plimbați prin cluburi, munte ,parlament Romanie eu dacă nu-mi plătesc abonamentu nu va veni Fam Stegaru sa_l achite, cei de la Acees direct poate sa-i duca și la Papa de la Roma pe vulpoi idar sa încurajeze asfel de comportament nu este corect fata de cei muncesc din greu sa-si achite taxele catre stat din aceasta emisiune reiese ca e mai bine sa faci cum procedează soții Stegaru ca prin minciuna poți ajunge vedeta și nu mai trbuie sa ai serviciu ca poți primi totul moca
 • Aparent aseara am văzut subiectul la România TV
  Si ziceau vai ca mizeriile alea au ajuns în Parlament și ca de o lună furnizeaza mizerii
  Dar na,ei de jumate de an dau mizerii nelimitate din cazul Caracal
  Deci,Cine e (mai) mizerie in povestea asta?
 • Daca vulpita intra in politica o votez )) asa cum este ea, este mult mai cinstita decat vulpitele care au guvernat aceasta tara in ultimii 30 de ani
 • Treaba e destul de simpla: asa popor, asa emisiuni! Stiu, suna dur, dar daca poporul asta ar lua atitudine, aceste emisiuni nu ar avea loc in grilele niciunui post tv, dar cum audienta dicteaza, vor face asta, indiferent cat de "indignati" vor fi unii. Sa nu uitam un alt aspect: CNA-ul este mult prea bland cu astfel de emisiuni. Daca mai traia Ralu Filip (fost presedinte CNA ultrainjurat cat a trait), nu cred ca vedeam asa ceva.
 • La puterea dragostei la fel se promoveaza *** si desfrau asta fac televiziunile in ziua de azi ,dar din pacate asta place la public
 • Toate emisiunile care se difuzeaza la tv sant de *** gen vulpita,puterea dragostei etc dar trist e ca au audienta
 • Degeaba cereti ajutorul CNA, problema este alta. Breasla jurnalistilor nu are criterii, oricine este jurnalist. Maine-poimaine o vom vedea pe Mirela Vaida prezentatoare de stiri. Acesti oameni ca Vaida vor fi luati de buni peste un an-doi.

Trimite un comentariu