Skip to main content

Un senator american cere examinarea tranzacţiei prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV

 
Un senator american cere examinarea tranzacţiei prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV

Senatorul republican Marco Rubio a cerut autorităţilor americane să examineze vânzarea grupului de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, către omul de afaceri ceh Petr Kellner, cu argumentul că acordul subminează interesele SUA în Europa Centrală şi de Est, prin prisma unor presupuse legături ale miliardarului ceh cu China şi Huawei, scrie Profit.ro.

Publicitate

Rubio a solicitat lansarea unei investigaţii la nivelul Comitetului pentru investiţii străine (CFIUS) cu privire la tranzacţia de 2,1 miliarde de dolari prin care fondul de investiţii PPF Group cumpără operaţiunile CME, inclusiv din România, de la conglomeratul american AT&T.

Acordul “subminează interesele SUA din Europa Centrală şi de Est şi China”, afirmă Rubio într-o scrisoare adresată secretarului Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, şi procurorului general Willim Barr.

Potrivit acestuia, PPF Group şi Petr Kellner, principalul acţionar al fodului şi cel mai bogat om din Cehia, “sunt cunoscuţi că acţionează ca reprezentanţi ai Chinei în Republica Cehă”.

Rubio notează că aproximativ o treime din câştigul realizat de PPF provine de la subsidiara Home Credit din China, o afacere “precară politic, care depinde de autorizaţia pentru credite nebancare acordată de guvernul chinez”. Senatorul republican îl acuză pe Keller că ar fi sprijinit, prin intermediul companiilor sale, “activităţile maligne” ale Chinei din străinătate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marilena Marilena
    De ce ,m-as mira ?!?!
    Dezamăgirea ma dezarmează total!
  • nucu nucu
    au distrus protv .nu mai e pe vreamea lu adrian sirbu
  • Gabi Gabi
    Până la proprietar, cam atrage atenția ce se vede pe post, și anume studioul care de vreo lună parcă funcționează în regim de avarie; o coordonare defectuoasă între regie și prezentatori când publicitatea intră sau se termină din senin și un alt exemplu duminică dimineață, când pe crawl rula programul de sâmbătă și un curs pentru un euro de 4,70 lei, după ce vineri fusese atins istoricul 4,80.

Trimite un comentariu

sus