Skip to main content

Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV

 
Un senator american cere examinarea tranzacției prin care Petr Kellner a cumpărat proprietarul Pro TV

Senatorul republican Marco Rubio a cerut autorităților americane să examineze vânzarea grupului de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, către omul de afaceri ceh Petr Kellner, cu argumentul că acordul subminează interesele SUA în Europa Centrală și de Est, prin prisma unor presupuse legături ale miliardarului ceh cu China și Huawei, scrie Profit.ro.

Publicitate

Rubio a solicitat lansarea unei investigații la nivelul Comitetului pentru investiții străine (CFIUS) cu privire la tranzacția de 2,1 miliarde de dolari prin care fondul de investiții PPF Group cumpără operațiunile CME, inclusiv din România, de la conglomeratul american AT&T.

Acordul “subminează interesele SUA din Europa Centrală și de Est și China”, afirmă Rubio într-o scrisoare adresată secretarului Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, și procurorului general Willim Barr.

Potrivit acestuia, PPF Group și Petr Kellner, principalul acționar al fodului și cel mai bogat om din Cehia, “sunt cunoscuți că acționează ca reprezentanți ai Chinei în Republica Cehă”.

Rubio notează că aproximativ o treime din câștigul realizat de PPF provine de la subsidiara Home Credit din China, o afacere “precară politic, care depinde de autorizația pentru credite nebancare acordată de guvernul chinez”. Senatorul republican îl acuză pe Keller că ar fi sprijinit, prin intermediul companiilor sale, “activitățile maligne” ale Chinei din străinătate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Până la proprietar, cam atrage atenția ce se vede pe post, și anume studioul care de vreo lună parcă funcționează în regim de avarie; o coordonare defectuoasă între regie și prezentatori când publicitatea intră sau se termină din senin și un alt exemplu duminică dimineață, când pe crawl rula programul de sâmbătă și un curs pentru un euro de 4,70 lei, după ce vineri fusese atins istoricul 4,80.

Trimite un comentariu