Skip to main content

VIDEO. Poveşti din presa sportivă, cu Vali Moraru. Cum s-a angajat la Pro TV? şi Cum a fost „obligat” să lase presa pentru armată

 
VIDEO. Poveşti din presa sportivă, cu Vali Moraru. Cum s-a angajat la Pro TV? şi Cum a fost „obligat” să lase presa pentru armată

VIDEO. Amintiri de la începuturile presei româneşti. Cu Vali Moraru, jurnalist DigiSport. Moraru a povestit, din Studioul Paginademedia.ro, cum a trăit Mondialul din '98, cum s-a angajat la Pro TV şi Antena 1, dar şi de ce a lăsat Pro TV pentru DigiSport, un proiect la început de drum.

Publicitate

„La Campionatul Mondial din 1998, Pro TV nu avea acreditare pentru mine. N-am intrat pe stadion ca jurnalist, dar am făcut interviuri şi reportaje de la poarta stadionului”, îşi aduce aminte jurnalistul Vali Moraru.

Moderatorul DigiSport a fost în prima generaţie de oameni care a făcut o Facultate de Jurnalism după 1990. A ajuns acolo, după ce a picat admiterea la Litere. Povesteşte, pe larg, toată întâmplarea în interviu.

Cum a trecut de la ştiri la sport, ne relatează tot el. Dar şi cum a făcut armata, la o unitate SRI.

A vorbit şi despre patronii din fotbal şi relaţia lor cu presa. Gigi Becali, Marian Iancu, Cornel Penescu sau Adrian Porumboiu au avut, fiecare, ieşiri explozive în anumite intervenţii TV.

Moraru a explicat cum trebuie să se comporte un jurnalist sau un reporter cu ieşirile oamenilor din fotbal.

A mai subliniat şi cum trebuie să te comporţi astfel încât să nu se ajungă la astfel de situţii:

„Eu am încercat să nu mă trag de şireturi sau să fiu foarte apropiat de anumiţi oameni, deşi unii ar fi meritat, pentru că mi-am pus problema că aş putea vorbi şi ofical cu ei. Nu ar fi fost bine”, spune jurnalistul.

Vali Moraru a rememorat şi un interviu memorabil cu Gigi Becali, din 2001. Era înainte de un FC Naţional - Steaua, iar Gigi Becali pare de nerecunoscut: calm, linişitit şi respectuos cu reporterul.

Ce l-a schimbat pe Becali? Răspunsul îl dă chiar omul care l-a intervievat, atunci, în 2001.

VIDEO. Vali Moraru şi amintiri de la începuturile presei româneşti: Mondialele din '98 sau primele emisiuni la Pro TV

VIDEO. Interviul cu Gigi Becali făcut de Vali Moraru acum aproape 20 de ani

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus