Skip to main content

VIDEO. Povești din presa sportivă, cu Vali Moraru. Cum s-a angajat la Pro TV? și Cum a fost „obligat” să lase presa pentru armată

 
VIDEO. Povești din presa sportivă, cu Vali Moraru. Cum s-a angajat la Pro TV? și Cum a fost „obligat” să lase presa pentru armată

VIDEO. Amintiri de la începuturile presei românești. Cu Vali Moraru, jurnalist DigiSport. Moraru a povestit, din Studioul Paginademedia.ro, cum a trăit Mondialul din '98, cum s-a angajat la Pro TV și Antena 1, dar și de ce a lăsat Pro TV pentru DigiSport, un proiect la început de drum. 

„La Campionatul Mondial din 1998, Pro TV nu avea acreditare pentru mine. N-am intrat pe stadion ca jurnalist, dar am făcut interviuri și reportaje de la poarta stadionului”, își aduce aminte jurnalistul Vali Moraru. 

Publicitate

Moderatorul DigiSport a fost în prima generație de oameni care a făcut o Facultate de Jurnalism după 1990. A ajuns acolo, după ce a picat admiterea la Litere. Povestește, pe larg, toată întâmplarea în interviu. 

Cum a trecut de la știri la sport, ne relatează tot el. Dar și cum a făcut armata, la o unitate SRI.

A vorbit și despre patronii din fotbal și relația lor cu presa. Gigi Becali, Marian Iancu, Cornel Penescu sau Adrian Porumboiu au avut, fiecare, ieșiri explozive în anumite intervenții TV.

Moraru a explicat cum trebuie să se comporte un jurnalist sau un reporter cu ieșirile oamenilor din fotbal.

A mai subliniat și cum trebuie să te comporți astfel încât să nu se ajungă la astfel de situții:

„Eu am încercat să nu mă trag de șireturi sau să fiu foarte apropiat de anumiți oameni, deși unii ar fi meritat, pentru că mi-am pus problema că aș putea vorbi și ofical cu ei. Nu ar fi fost bine”, spune jurnalistul.

Vali Moraru a rememorat și un interviu memorabil cu Gigi Becali, din 2001. Era înainte de un FC Național - Steaua, iar Gigi Becali pare de nerecunoscut: calm, linișitit și respectuos cu reporterul.

Ce l-a schimbat pe Becali? Răspunsul îl dă chiar omul care l-a intervievat, atunci, în 2001. 

VIDEO. Vali Moraru și amintiri de la începuturile presei românești: Mondialele din '98 sau primele emisiuni la Pro TV  

VIDEO. Interviul cu Gigi Becali făcut de Vali Moraru acum aproape 20 de ani 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu