Skip to main content

Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

Alte două site-uri au fost sancţionate pentru ştiri false. Unul va fi blocat total, iar altuia îi va fi eliminat un articol, arată un comunicat de presă remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Publicitate

Este vorba despre site-urile breackingnews.xyz şi bpnews.ro. Primul dintre acestea, breackingnews.xyz, „a publicat în mod constant informaţii false, cu scopul evident de a dezinforma şi a induce panica”, transmit autorităţile.

Platforma a fost deschisă în afara României, iar reprezentanţii săi nu au putut fi contactaţi, menţionează aceeaşi sursă.

De asemenea, Marcel Vela (Ministru de Interne) a mai propus eliminarea unui articol de pe site-ul bpnews.ro. Decizia a venit după ce reprezentanţii platformei ar fi refuzat să elimine informaţiil false din respectivul articol.

Măsurile se bazează pe decretul de instituire a stării de urgenţă, care printre altele prevede şi pedepse pentru platformele care propagă informaţii false. În urmă cu o săptămână a fost închis, pentru fake news, primul site din ţara noastră. Este vorba despre platforma ştiridemoment.ro.

Citeşte şi:

Redăm în continuare comunicatul integral remis de Grupul de Comunicare Strategică

„INFORMARE DE PRESĂ 25 martie 2020, ora 6:16pm

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conţinutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/). Decizia a fost luată pentru că reprezentanţii site-ului bnews.ro au fost contactaţi de Grupul de Comunicare Strategică şi au refuzat să corecteze informaţiile false.

De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conţinutul site-ului breackingnews.xyz.
Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informaţii false, cu scopul evident de a dezinforma şi a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României şi nu are reprezentanţi care să poată fi contactaţi.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituţie care a pus deja în aplicare măsurile necesare.

Grupul de Comunicare Strategică”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Breaking News: Antena 1 publica informații care produc panica Breaking News: Antena 1 publica informații care produc panica
    .
  • 9.854.368 de noi cazuri de coronaviruseală!!!111!!1 Doar azi!!! 9.854.368 de noi cazuri de coronaviruseală!!!111!!1 Doar azi!!!
    Foarte urât ce au făcut site-uleţele astea, s-au băgat unde nu le fierbe oala. Dezinformarea şi panicarea populaţiei sunt atribuţiile presei mainstream, sunt aspecte de care trebuie să se ocupe profesioniştii, nu amatorii.
  • Adrian Adrian
    Supriza, nu merge blocarea, site-urile sunt bine merci, dezinformeaza la greu, ii doare la DNS de ce scrie presa.

Trimite un comentariu

sus