Skip to main content

Aplicaţia Zoom, folosită intens în ultimul timp pentru LIVE-uri, trimite date ale utilizatorilor către Facebook

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Facebook e peste tot. Zoom, una dintre aplicaţiile de comunicare video care au crescut crescut cel mai mult pe fondul crizei de Coronavirus, trimite datele utilizatorilor către reţeaua Facebook, scrie site-ul Cronica.ro, care citează Vice.com.

Publicitate

Ar face acest lucru fără să explice clar în cadrul politicii de confidenţialitate, remarcă sursa citată. De asemenea, trimite datele chiar dacă utilizatorii nu au cont pe Facebook.

Acest lucru se întâmplă pentru că Zoom funcţionează pe kituri de dezvoltare software de la Facebook (SDK-ul). Este un mijloc de a implementa mult mai simplu funcţii în aplicaţie, iar Zoom nu este singura platformă care apelează la acest sistem, scrie Vice.

Când un utilizator deschide Zoom, aplicaţia notifică Facebook şi oferă informaţii despre dispozitivul utilizatorului, fusul orar şi oraşul din care se conectează, ce operator telefonic foloseşte, dar şi un un identificator unic de publicitate creat de dispozitivul utilizatorului prin care companiile pot targeta un utilizator cu reclame, informează sursa citată.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus