Skip to main content

Capital.ro, titlu de Fake-News despre izolarea la domiciliu. Titlul, schimbat ulterior. De la semnul exclamării la semnul întrebării

 
Titlul iniţial al textului - în stânga (cu semnul exclamării) şi varianta modificată, în dreapta (cu semnul întrebării)
Titlul iniţial al textului - în stânga (cu semnul exclamării) şi varianta modificată, în dreapta (cu semnul întrebării)

DERAPAJ. Un titlu de Fake-News pus azi de site-ul Capital.ro. Un titlu care a fost "dres" ulterior, schimbând, printre altele, semnul exclamării cu semntul întrebării.

Publicitate

Detalii, în continuare:

"EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE în România! Măsuri de ultim moment, luate, chiar astăzi de autorităţi". Acesta a fost titlul iniţial pus pe ştirea semnată de Anca Andrei, redactor-şef al publicaţiei.

Aşa se vedea pe Home-Page. În interior, avea un Draft, între parateze, la final - "EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE în România! Măsuri de ultim moment, luate, chiar astăzi de autorităţi (DRAFT)"

Chiar dacă din titlu se înţelege că Izolarea devine devine obligatorie, că sunt "măsuri de ultim moment, luate chiar astăzi", textul vorbeşte, de fapt despre un draft, despre un proiect de lucru.

De altfel, Grupul de Comunicare Strategică a venit cu o poziţie, în care a menţionat clar că "este vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspânndirea noului coronavirus".

Ce a făcut ulterior Capital.ro?

De la semnul exclamării la semnul întrebării

După ce Grupul de Comunicare Strategică a spus că documentul în cauză este un draft, Capital.ro a scimbat titlul.

A trecut de la semnul exclamării la semnul întrebării şi a punctat, clat, că "Documentul care circulă pe internet este doar un DRAFT"

Noul titlu: EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE şi în România? Documentul care circulă pe internet este doar un DRAFT

În text, Capital.ro publică integral poziţia Grupului de Comunicare Strategică şi le aminteşte cititorilor "să ia în calcul doar informaţiile oficiale întrucât circulă pe diverse canale proiecte de hotărâri care reprezintă doar scenarii inevitabile într-o situaţie care evoluează în fiecare zi".

Înainte de o scurtă Galerie Foto, cele mai citie articole de pe Capital.ro, ieri şi azi (câteva articole sunt mai vechi şi sunt legate de un "război la graniţele României" - sursa BRAT - SATI:

1. EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE şi în România? Documentul care circulă pe internet este doar un DRAFT - 265.000 afişări

2. Atenţie, români! De ce mor oamenii în masă în Italia? Experţii chinezi, care au stopat epidemia în Wuhan, au fost şocaţi de ceea ce au descoperit - 57.000

3 Ultima oră! Cine a dat drumul la coronavirus în lume! Donald Trump face acuzaţii fără precedent - 47.000

4. Război fix la graniţa României?! Marea Neagră s-a umplut de nave militare - 46.000

5. Se opreşte emisiunea Românii au talent?! Smiley a făcut anunţul aşteptat de milioane de români - 38.000

6. Ciutacu, prima reacţie după ce Mircea Badea a intrat în vizorul poliţiei: Mă trezesc naibii cu mascaţii la uşă - 37.000

7. Guvernul a făcut anunţul. Zile libere plătite pentru aceşti români - 35.000

8. Va fi război la graniţele României?! Rusia, teste cu rachete în Marea Neagră! Alertă maximă în zonă - 32.000

9. Decizia Ministerului Educaţiei, în Monitorul Oficial! Ce se întâmplă cu Evaluarea Naţională - 29.000

10. Strategia miracol a lui Putin. De ce are Rusia atât de puţini infectaţi cu coronavirus în ciuda tranzitului ridicat - 24.000

11. Alertă de război! NATO, în mare pericol! Rusia a dat peste cap sistemele de apărare şi radarele Alianţei Nord-Atlantice - 23.000

Un titlu alarmist în legătură cu acest subiect a dat şi Gândul (titlu din portofoliul grupului lui Radu Budeanu, din care mai fac parte CanCan, Ciao, Prosport sau secţiunea Tacataca): BREAKING NEWS! România, în ”arest la domiciliu”?! Publicăm ÎN PREMIERĂ documentul de care am putea avea nevoie pentru a ne părăsi casele! (DRAFT):

GALERIE FOTO. Titlul Capital.ro, înainte şi după

  • Titlul iniţial al textului - în stânga (cu semnul exclamării) şi varianta modificată, în dreapta (cu semnul întrebării)
  • Titlul iniţial al textului - în stânga (cu semnul exclamării) şi varianta modificată, în dreapta (cu semnul întrebării)
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • CTP CTP
    O mizerie care profita de lentoarea deciziilor Biroului de Audit al Tirajelor. Trebuie rapid si dur sanctionat derapajul
  • DODO DODO
    au ajuns de la o revista placuta de economie pe intelesul tuturor la o fituica despre toate disperata dupa cititori si care se preteaza la titluri de doi bani Cine ii patroneaza nu vede ca astia se scufunda in *** singuri !?!
  • Biz Biz
    Felicitari, Petrisor! fata asta de cand a venit la capital, a explodat clickbaitul, au fugit ultimii oameni buni de acolo, cauta senzationalul, au facut praf saptamanalul print, au omorat complet brandul ala construit in anii 90 incet incet, pana in ultimii doi ani cand i-au dat lovitura de gratie. si cand te gandesti ca asta a fost cel mai tare brand de presa economica din Romania, ti se face pielea de gaina cu necrofagii astia care se hranesc cu ce a mai ramas din brand.
  • andipanda andipanda
    S-a dus la vale Capitalul de acu' 5-10 ani. Acum e nimic.

Trimite un comentariu

sus